Scudo Sports

Rock Shox Maşa Kilidi Mekanizması Arıyorum

AnılDemir41

MounTain Bike
Tepki
170
İsim
Anıl
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Giant Xtc2 bisikletimin maşa kilidi aksam olarak çalışıyor fakat maşayı kitlemiyor. Işi bilen bi kaç kişiye bıraktım altından kalkamadılar.20170628_223517.jpg

Maşam gidondan kilitli ve muhtemelen mekanizma değişecek. Teknik anlamda konu detayına biraz uzağım,eskimiş kullanılmayan bi Suntour veya Manitou tarzı bi maşadan mekanizmayı söküp alsam maşama uyum sağlar mı? Veya hu mekanizmayı tedarek edebileceğim kimleri tavsiye edersiniz mekanizma kaç çeşit kalite ve maliyeti ne kadar olur.

Acil olarak desteklerinizi bekliyorum.

Scudo
@Serhat Küçüközler sabah telefon açıcam normalde ona gitmiyorum para konusunda çok acımasızlar ama çare oradaysa denize düşen yılana sarılacak nabalim

@AnılDemir41 Ben Şişman'dan genel olarak memnunum. Belki de fiyatı makul olan hizmet ve ürünlere denk geldiğimdendir bilemiyorum. :) Umarım olumlu bir sonuç alırsınız. Çünkü İzmit merkezde bisiklet dünyasının durumu belli. Çok fazla seçenek yok ne yazık ki.

Işını profesyonel yapan 1 şişman 2 güven taşpınar bisiklet var o da fena sayılmaz birde yahyakaptan yolunda sağ tarafta küçük bi salcano sedona bayii var karadenizli bi abimiz işini çok iyi biliyor bunların hepsiyle görüşecem hepsinin işçiliğine güvenim sonsuz fakat şişman ve güven işi biraz sosyete pazarına çeviriyor şişmana genel bakım dışında uğramamaya bakıyorum. Inşallah bu defa eline düşmem :)

Güven'le de muhabbetimiz oldu, alışveriş yaptım. Onların çeşit konusunda sıkıntıları vardı ki bana göre hala öyle. Bir süredir uğramıyorum durum nedir bilmem. Taşpınar'a çok alakasız bir sebeple gitmiyorum. Bir keresinde içeride 4 kişi sigara içiyordu. Bisikletçide sigara hiç oluyor mu dedim, içilmeyen bisikletçi vardır muhakkak dedi abi. Çıktım bir daha da gitmedim. Ne onlar çok bir şey kaybetti ne de ben :) Yahyakaptan yolundaki yeri bilmiyorum. Uygun bir zamanda bir merhaba diyelim.

Koldan kilit mekanizması teli gerdiriyorsa mekanizmada bir sorun yoktur; zira koldaki mekanizmanın tek fonksiyonu teli gerdirmek. Tel gerilip sağ bacaktaki anahtarı döndürdüğü halde maşa kilitlenmiyorsa, sağ bacak içinde yağ eksilmesi veya eskimiş, deforme olmuş o-ring'lerden kaynaklanan yağ kaçağı var demektir. Maşanın açılıp, temizlenip uygun değerdeki amortisör yağıyla tekrar yağ dolumu yapılması gerekir. Bu işi de herhangi birine yaptırmayın.

Rock Shox maşaların bakımını adamakıllı yaptırmak istiyorsanız Ankara'da Erdoğanlar Bisiklet'le görüşün ve fiyat alın derim.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Mehmet Altuğ

Bu gönlüme su serpti bilgi için teşekkürler hocam araştıracam

@Serhat Küçüközler

Taşpınar bisikletin müşteriye hitap şekli çok donuk ya o huyu kötü ne yazık ki. Diğer bahsettiğim Nabi Dizdar adında birisi google dan da ulaşabilirsin işçiliği çok ıyidir şehirdeki sayılı profesyonellerden

Geri