Scudo Sports

Rock müzik dinleyen bisikletçiler

Scudo
20171008_102247.jpg Tomorrow gurubu benim beyaz bisikletim için bestelemiş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Rock ile birlikteliğimiz ortaokulda linkin park ile başladı, skillet ile devam etti. Lisede three days grace' i keşfettim. Sonrasında elektronik metal grubu olan blue stahli ile tanıştım. Lisenin sonlarına doğru bullet for my Valentine ve bring me the horizon dinlemeye başladım.

Metallica' nın unforgiven serisini yıllar önce keşfetmiştim ama o zamanlar keyif alacak olgunlukta değildim. Lisenin sonlarına doğru Metallica' yı önceden nasıl beğenmediğime şaşarak dinlemeye başladım. Metallica' dan sonra disturbed, dream theater ve five Finger death punch' ı keşfettim.

Guns and Roses, Led Zeppelin, rammstein, opeth, avenged sevenfold ise birkaç müziğini dinleyip henüz tam anlamıyla keşfetmiş sayılmadığım gruplardan.

Rock müzik kocaman bir evren gibi. Keşfedecek çok şey olması muhteşem. Ama bu keşifler ileriye değil, geçmişe dönük oluyor. Maalesef artık güzel diye nitelendirilecek Rock müzikler pek çıkmıyor. Efsane Rock gruplarının "prime" dönemlerine doğmak varken sokaklarda hadise aleyna tilki ve bir sürü zerzavatın çalındığı bir döneme doğmak zaman zaman üzse de Rock müzikten alabileceğim tadı sonuna kadar hissetmeye çalışıyorum :)

İniş listemi de şuraya bırakarak yazımı bitiyorum :D

(link)

Ben ilk olarak most wanted gibi yarış oyunlarında tanıdım daha sonraları abimden duyup linkin park muse gibi grupları keşfettim. Metallica apocalyptica derken daha hardlara alıştım bir süre metal dinledim. Şuan daha eskiler 80 lere 90 lara bon jovi dir scorpions kiss gibi daha sakin gruplara sarmış durumdayım. Bisiklette tabikide hard rock dinlerim bazen yokuşlardan değilde şarkılardan nefessiz kaldığım doğrudur :)

Bu muzik turu kadar sevdigim bir müzik turu yok.Rock deyince bende akla gelen.

yerlilerden

Kurban, mor ve Ötesi, hayko Cepkin, ogun sanlisoy.....

Yabancilardan

Ramsstein, nightwish, nickelback, greenday, cindirella, Metallica , rage of the machine, the rasmus (in the shadows :) ), red hot chili papers, daha uzar gider. Bir müzikle son vereyim.

Rammstein delisiyim, Almanca ve endüstriyel metal sevenlere "Unheilig" ve "Eisbrecher" i de öneririm.

Bisiklet sürerken Rage Against The Machine'in şarkıları iyi gidiyo bence. Ha bir de Iron Maiden da tam dağ bisikleti sürerken dinlemelik :) Neyse burda keseyim sonra başladım mı öner öner bitmez :D

Küçük ölçekli bir arşiv :mzkdnlmk:
(link)

Geçmiş hard rock'in babaları ile günümüzün sert çocuklarını dinlerim mp3 'de tabi trafiksiz ortamda..

Deep purple ,,,,burn
Avanged,,,, nightmare,
Veeee

Iron maiden ,wickerman

Unutmadan mp3 'de eskilerden sıkı sert çocuklar daha doğrusu şimdiki dedeler

Diğer sele üstünde uçurtan melodiler

Güzel konuymu beğendim valla :D Bende yaklaşık 20 yıldır icra edenlerdenim :)

Daima listemde olanlar şu şekilde :)

Şöle daha yeni şeylerde var tabi :D

Tabiki bir metalci geçmişimde var :D onlara girersek burdan çıkamayız :koptum:

1990 yilinda metallica-and justice forall ile baslayan rock muzik hayatim, 27 yildir evrile evrile elektronik muzige kadar geldi.
Buradan nereye kadar gider artik bilemiyorum.

Sevdigim gruplar
Glass Candy
Chromatics
Desire
Infected mushroom

Gibi aykiri elektronik gruplar.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Tamam biraz kıllık gibi olacak fakat ben bunu seviyorum. Yani bununla başladı ilkokulda şimdi devam ediyor :D

Zaman zaman Flört, Haluk LEVENT, Hayko CEPKİN ve benzerlerini dinlediğim oluyor. Bir de Türkülere bayılırım ;) Sayın @mariokaldato hocam, şahsen RAP severim ama ROCK'dan daha çok POP'a gıcık olurum. Hele o saçma sözlere :ckskc::mad::acpsnr::confused:

Ehehe hayko ile de haluk levent ile de calisma yapma imkanimiz oldu hiphopcu olarak aramizda kalsin :D

90 li yillarda o zamanin mesur bir hardcore grubu ile yaptigimiz bu çalisma Turkiyenin ilk Nu Metal sarkisi unvaninida almistir. Yapim yili 1999 dur. Parcaniin hiphop versiyonunun produksiyonu ve aranjeside naçizane bana aittir, fakat bu versiyonda benim herhangi bir parmagim yoktur :)

"Shovel Cover" diyelim

• Beğen
Tepkiler: cckaraduman
Geri