Scudo Sports

Rize'de bisiklet kazası...(KASKIN ÖNEMİ)

Aydın Diricanlı

Forum Bağımlısı
Tepki
1.868
Bisiklet
Specialized
Çamlıhemşin’den 17 kilometre uzaklıktaki Ayder Yaylası’na doğru bisikletiyle yola çıkan Akın Kırali, dengesini kaybederek yere düştü.

Başını asfalt zemine çarpan ve beyin kanaması geçirerek ağır yaralanan Kırali, çevredeki vatandaşların yardımıyla Pazar’daki Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Akın Kırali, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Posta gazetesinden alınmıştır.

(link)

Allah rahmet eylesin.Yakınlarınada sabır versin...Ama KASK ı olsaydı , muhtemelen şu anda hayatta olurdu.

Scudo
Allah rahmet eylesin ailesinin ve yakındarının başı sağolsun.sizin de dediğiniz gibi eğer kask olsaydı şuanda durum daha farklı olabilirdi.işte kaskın önemi burada çıkıyor ortaya...

Tüm bisikletseverlerin başı sagolsun.Allah rahmet eylesin.kask+gözlük olmazsa olmaz.gözlük takmayarakda gözüne haserat kacıp kaza yapanları gormustum.yine de bisiklet yolu yok.özellikle uzun araclar kavisli-kor noktalara girerken cok dikkatli etmek lazim.bazıları ikaz ediyor etmeyenlerde cıkabılır.İstanbul-kilyos yolu cok tehlikeli ,bunun gibi yollar varsa birbirimizi uyarmak lazim.

Sporcular olarak her türlü tedbirimizi önlemimizi en iyi şekilde almalıyız! Bu şekilde trafikte de diğer insanların yaklaşımı bile değişiyor. Hiçbir önlem almamış bir bisikletçi ile tam teşekküllü donanıma (Kask, eldiven, aydınlatma vs.) sahip bisikletçiler aynı saygıyı ve önemi görmüyorlar trafik içinde.

Allah rahmet eylesin... Dilerim ölümler bu gibi kazalardan meydana gelmez.

Kask kask kask....

Duymamak mümkün değilse de erken gitmenin kederini, biz yine de ...

K-aza
A-nında
S-izi
K-orur

boş yere söylemiyoruz düz yolda bile gitseniz kaskınızı takın ne olur ne olmaz ( allah rahmet eylesin )

Bu tür olaylar yüzünden her bisiklete bindiğimde kısa mesafeye bile gidecek olsam kaskımı takıyorum.Allah rahmet eylesin...

o kadar para verdim aldım güzel bir kask takmıyorum havalar sıcak diye utandım ya Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Allah rahmet eylesin ve kask takmayanlara da ders olsun. Ben kask takıyorum zaten bisiklete başladığımdan beri ancak birkaç gün önce geçirdiğim ufak çaplı gibi görünen ama aslında kask var diye ufak çaplı görünen kazadan sonra (kask olmasa kafayı yarmıştım kuşkusuz) kaska verdiğim önem daha da arttı. Ani duran kamyonete çarpmamak için fren yaptım, arka fren yetmeyince önü de sıktım, ön fren muazzam sertmiş anında arka teker 90 derece yaptı kafa üstü yere. Kask var diye kafamı yere vurduğumu bile hissetmedim. Boşuna demiyorlar;

Kaza Anında Sizi Korur!

Allah rahmet eylesin. Ama bu kişi daha bisiklet üstündeyken beyin kanaması geçirmiş olabilir. Durduk yere bisikletten düşmesi aklıma bu ihtimalî getirdi.

Geri