rize den komik bir olay :)

böCek

Daimi Üye
Kayıt
14 Nisan 2007
Mesaj
217
Tepki
98
Şehir
İstanbul - Başakşehir
Konserde asansörlü sahne düğmesine yanlışlıkla basılınca sahne aşağıya indi, koro üyeleri yukarıda kalırken, saz ekibi gözden kayboldu.Seyirciler gülmekten yerlere yattı.

Rize Kültür Merkezi'nde önceki gün Öğretmenler Haftası nedeniyle düzenlenen konser sırasında sahne asansörü çalışınca, müzisyenler ve izleyiciler panik yaşadı.

Rize'de Öğretmenler Haftası dolayısıyla Öğretmenler Korosu'nun verdiği konser sırasında ilginç anlar yaşandı. Kültür Merkezi Salonu'nda verilen konser sırasında, salondaki teknik ekipten bir kişi sahne arkasında bulunan sahne asansör düğmesine dokundu. Konser sırasında bir anda müzisyenlerin bulunduğu bölüm aşağıya inmeye başladı. Ne olduğunu anlayamayan müzisyenler ve izleyenler bir anda panik yaşadı. Yapılan "Tehlike yoktur" anonsu üzerine panik yerini kahkahalara bıraktı. Sahne yukarı çekilerek müzik sistemi yeniden kuruldu. Konsere yarım saat ara verildi.
http://image.haber7.com//haber/46687.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: gizer
Scudo

nazz

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Mart 2007
Mesaj
496
Tepki
284
Şehir
Ant
çok güldüm ya , :)))))))))
teşekkürler
 

böCek

Daimi Üye
Kayıt
14 Nisan 2007
Mesaj
217
Tepki
98
Şehir
İstanbul - Başakşehir
:D:D bitane daha bunu gazetede gördüm karadenizde bi adam ev yapıyor yangın merdiveni ahşap :D:D:
 

mehmet_svm

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Temmuz 2006
Mesaj
619
Tepki
419
Şehir
İstanbul/Eyüp
Bisiklet
Sedona
Çok komik :D paylaşım için teşekkürler
 

deutz

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Ağustos 2006
Mesaj
492
Tepki
292
Baya komik bir durum:DHatta arkadaki koro icin daha da komik olmustur.
 

hulyaars

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Şubat 2007
Mesaj
463
Tepki
222
Şehir
Ankara
çok komik bi durum duygusal parçaları dinlemek pek mümkün olmasas gerek o durumda .paylaşım için teşekkürler:)
 

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
ilginç bi olay.ama insanın başına her türlü aksilik gelebilir.dünya hali.teşekkürler...
 

gizer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2006
Mesaj
411
Tepki
161
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
@böCek

Şaka gibi gelecek ama, ahşap taşıyıcı elemanlar (Kolonlar, kirişler, bkz.gluelam) yangın sırasında, metallere oranla daha uzun süre taşıyıcı özelliklerini koruyorlar. Yangın sırasında, yaklaşık yarım saat kadar taşıyıcı özelliklerini koruyan çelik konstrüksiyonlara karşın, ahşap malzeme 1 saatin üzerinde taşıyıcı özellik gösterebiliyor. Bir de bunun üzerine, yanmayı geciktirici emprenye maddeleriyle emprenye ederseniz. Yangın sırasında, belki de bina çökmeden bütün evi boşaltabilirsiniz :)
O karadenizlinin yerinde olsaydım, ben de ahşaptan yapardım. :)

Teşekkürler böCek. Resim de harika.
 

böCek

Daimi Üye
Kayıt
14 Nisan 2007
Mesaj
217
Tepki
98
Şehir
İstanbul - Başakşehir
ama şöyle bişeyde var ahşap tamamiyle daha çabuk alev alabiliyor yoksa yanlışmı biliyorum ?
 

gizer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2006
Mesaj
411
Tepki
161
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
@böCek

Evet doğru. Ahşap, ortalama 220 C' de alev alır. Ancak 180 C' den itibaren tutuşma riski vardır. Genel olarak 170 ila 270 C arasında tutuşurlar (Türlere göre farklılık gösteriyor). Ama, yangın sırasında ilk yanan genellikle ev eşyalarıdır. Perde, halı, koltuk gibi. Yani yangın pek yapı elemanlarından başlamaz.
Metal malzemeler binlerce derece sıcaklıkta tutuşur ama, daha düşük sıcaklıklarda taşıma özelliklerini yitirirler.
Ahşap taşıyıcılar yanarken bile taşıma özelliklerini kaybetmez. Tabi ki bu özellikleri azalır. Hatta sonunda kül olabilirler. Ama uzun süre taşıyıcı özelliklerini korurlar. Hatta yangın söndürüldüğünde, dış kısmı kömürleşmiş ağaç malzeme kirişlerin, üzerinde eğilmiş çelik yapı elemanlarını taşıdığını gösteren ilginç bir resim de var (Bulursam burada gösteririm). Yangın sırasında çelik kolonlar yumuşamış, yamulup ahşap kirişlerin üzerine devrilmiş. Yangın sonunda da kömürleşmiş ahşap kirişlerin üzerinde kalmış.
Bu demek değildir ki ahşap yapı elemanları çelik konstrüksiyonlara göre daha iyidir. Her türlü yapı malzemesini kullanım yerine uygun seçilmesi gerekir. Hepsinin yeri ayrıdır. Her birinin diğerine göre avantajları farklıdır.
Örneğin, Amerikadaki İkiz Kuleleri yapmak için belki de en doğru tercih çelik konstrüksiyon kullanmaktı (İnşaat bilgim sınırlı). Ama yangın sırasında ısınan çelik taşıma özelliklerini yitirdi. Yangın üst katlarda olmasına rağmen, çökme alt katlardan başladı ve tüm bina yerle bir oldu. Çünkü ısınan taşıyıcı malzemeler, ısıyı iyi ilettiklerinden, alt katlardaki taşıyıcı malzemeler de ısındı. Benim söylemek istediğim, ağşap taşıyıcı malzemeler, yangın sırasında daha uzun süre ayakta durur.
Tabi bunları bizim yangın merdiveni yapan arkadaş düşünmemiştir:) :)
Dolayısıyla, dediğin gibi gülünecek bir durumdur:) Akıl etseydi gülmezdim
İyi günler.
 

Ensar Koca

Üye
Kayıt
5 Ocak 2011
Mesaj
60
Tepki
4
Şehir
düzce
Arkadaşlar sanırım bahsettiğiniz yangın merdiveni Ayder'de ki bi otelde bulunan merdiven fakat sizin düşünmediğiniz şey şu ki orası bir milli park sahası oraya izinsiz hiç bir yapılaşma yapamazsınız. Malesef verilen izinlerse doğal yapıyı bozmayacak ahşap malzemelere var. Yani adam metal yapamaz çünkü yasak. Hiç olmamasındansa yangın alanından bu şekilde kaçmak daha kolay ve mantıklı :)