Scudo Sports

Riva bisiklet yolu 2017

Scudo
Aynen bu yol tam olarak nerede? bostancı sahilden gitmek istiyorum rotayı paylaşabilecek var mı?

güzel olmuş, sevdim bu bisiklet yolunu. Anadolu yakasında ikamet edenlerin klasik rotalarındandır Riva. Bizim insanlarımızı yol üzerindeki işaretler ya da tabelalar kesmeyecek anlaşılan. @Furkan TK en iyisi bariyer belki de: açık, tartışmasız, ihlale meydan vermeyecek yöntemlere ihtiyacımız var bence.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Furkan TK

Eyvah furkan emniyet şeridi sıfır yav ,
yazın burda kaza olur yahu

Çok tehlikeli gözüküyor.Bisiklet yolu beton bariyerle ayrılsa daha iyi olur gibi.

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
2 hafta önce 6 kişilik bir grupla Üsküdar Riva Üsküdar turu yaptık. Biz gittiğimizde yolla 10 santimlik engeller koyuyorlardı. Işçi arkadaşlarla ettiğimiz muhabbette daha yolun tamamlanmadığından bahsettiler. Yol boyunca bisiklet yolundan giden ikisi ağır vasıta olmak üzere 6 araç ile karşı karşıya geldik. Yolda Mola verdiğimizde alışveriş yaptığımız 2 3 esnaf oldu hepsi bisiklet yolundan şikayet ettiler. Rota zevkli olsa da güvenli değil maalesef. Uzun tur tecrübesi olmayan arkadaşların dikkatli olması gerekmekte.

Dosyalar

• Screenshot_2017-12-03-18-23-54.png
    Screenshot_2017-12-03-18-23-54.png
    44,3 KB · Okunma: 69
  • Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Plansız yapıldı ve ömrü kısa oldu malesef;

(link)

Ünlü oyuncu Yağmur Atacan’ın kullandığı 34 PE 0591 plakalı jip, Şirindere sapağından Riva yönüne dönüş yapan Muammer Öztürk’ün (57) kullandığı Tofaş marka araca çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 30 metre sürüklenen Muammer Öztürk yönetimindeki araç ile Yağmur Atacan’ın kullandığı araç menfeze düştü.
Örnekköy Mahallesi Muhtarı Osman Bakoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı yeni tamamlanan bisiklet yolunun, ikişer şerit gidiş geliş olan yolu tek şeride düşürmesiyle Beykoz-Riva yolu arasında kazaların sıklaştığını söyledi.

Yaşanan kazanın ardından bölgedeki vatandaşlar yolu gidiş geliş olarak trafiğe kapattı. Vatandaşların talebi üzerine Şirindere Kavşağına gelen Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, hafta sonuna kadar bisiklet yolunun kaldırılacağı sözünü verdi.

@BerkEvren

Dün bir arkadaş başlık açmıştı. Bisikletli bir hanımefendiye yapılan saldırı ile alakalı. Başlık ''Bu ülkeden hala ümit eden var mı ''. Arkadaşın serzenişine küfür edenler dahi oldu.

Benim kazancımın, aldığımdan, sattığımda, yediğimden, içtiğimden, yaşadığımdan kesilen yüksek vergiler. Belddiyelerin yaptığı çevre düzenlemeleri.

Dediğiniz gibi plansız programsız yapılan bir bisiklet yolu.İlk gördüğümden itibaren hiç bir güven vermemişti. Şimdide bir yetkili geliyor. Tamam kaldırıcam sözü veriyor. Babasının yolu ya. Babanın parasıyla yaptı.

Yazık !

Bence kimse ölmeden bu salaklıktan vazgeçilmesi iyi olmuş. Bir bisikletli olaya sevindim. Bunlar, bisiklet yolu yapmaktan zerre anlamayıp bisiklet yolu yapmaya kalkan yöneticilik anlayışı açısından faydalı tecrübeler.

Videoyu seyredince bunu yapan dangalakların ölüme adeta bile-isteye davetiye çıkardıklarını görüp, rabbimin insanların canını bağışladığına şükrediyorsunuz.

Bence sürecin daha giriş bölümündeyiz. Böyle en az birkaç sene boyunca birkaç şehirde daha bu tip gerizekalı uygulamalara daha şahit olup, korkarım ki yine kazalar, yaralanmalar, sakatlıklar ve tüm bunların hepsinde bisikletlilerin mağdur olmasıyla karşılaştıktan sonra daha uygar yönetimlere kavuşup medeniyet dünyasına somut adımlar atabileceğiz gibi görünüyor.

Bu rotada yıllardır yani yeni riva yolu bittiği günden beri bisiklet kullanılmıyor mu? Bu rotadan bireysel veya grup olarak emniyet şeridini veya yolu kullanarak sürüş gerçekleştiren çok fazla bisikletli yok mu? Var !
Orada bisiklet yolu yok iken güvenli idi de şimdi saçma bir uygulama ile bisiklet yoluna çevirdiler diye güvenlikte ne değişti bunu anlamıyorum? Bir kere bu kazanın bisiklet yolu ile ilgisi olmadığını herkes biliyor. Aşırı sürat, kontrol kaybı, viraj dışına sürüklenme ve oluşan kaza. Orası emniyet şeridi olsaydı da bu kaza olacaktı, bisikleti yolu olduğu için de yine aynı kaza gerçekleşti.

Yol hatalı mı, evet. Olmaması mı gerekiyor, belki evet... Bir kaza oluyor, olay yerine gelen yetkili her nedense tüm suçu bisiklet yoluna atıyor ve söz veriyorum kaldıracağız diyor? O yolda ne kadar çok kaza olduğunu yolun sol ve sağında yer alan işletmelere sorun. Her sene yüzlerce kaza oluyor o yol üzerinde aşırı sürat, hatalı sollama nedeniyle.

Bisiklet yolu olarak kullanılması tehlikeli olsa bile o yolu silseler bile aynı bisikletliler yine aynı yolu kullanmaya devam edecekler. Kadıköy Tuzla, Sarıyer Beşiktaş yolunda ne kadar güvendeyiz ki burada da aynı oranda güvende olalım?

Bakalım sonuç ne olacak, merakla izliyorum.

Bir kere kullandım bu yolu iyiki bir bisikletçi ezilmeden kaldırılıyor onun yerine emniyet şeridi çok daha güvenliydi.

Daha önce başka başlıkta yazmıştım, o "bisiklet yolu" kamu kaynaklarının israfından başka bir şey değil. "Şuraya da boya ile şöyle bir şerit çekelim" diyerek bisiklet yolu yapılmaz.

Yol, bir altyapı yatırımıdır, düzgün planlama ile yapılması gerekir. Gidiş-geliş toplam iki şerit olarak tasarlanmış yola bisiklet yolu eklemeyi denerseniz böyle bir garabet çıkar ve işe yaramaz. Benzer durumlar zamanında 3 şerit (2 tırmanma + iniş) olarak yapılmış ve son yıllarda bölünmüş yola çevrilen dağ yollarında var; virajları dışa doğru 5 metre genişletmek çok masraflı olacağı için içe doğru da genişlettiler, bazı yerlerde virajın çapı o kadar azaldı ki, araçların hızlarını saatte 30 kilometreye falan düşürmesi gerekiyor. Manisa-İzmir yolunu kullananlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır.

Bu olay trafik denetimlerinin ne kadar yetersiz olduğu konusunda da önemli bir gösterge. Kaza hız sınırının 50km olduğu bir yoldaki kavşakta gerçekleşmiş (sürücülerin kavşaklarda hızlarını düşürmeleri zorunludur). Haberde araçların kazadan sonra 30 metre sürüklendikleri yazıyor, belli ki kazayı yapan araç hız sınırının 2, belki 3 katı hızla gidiyordu. Üstelik bunu yapan modifiye araç kullanan serseri falan değil; yanında kızı olan, 30 küsür yaşında, aklı başında birisi...

@soulless

Haberden anladığım kadarı ile kazanın gerçekleştiği yer, Zerzevatçı ile Mahmutşevketpaşa arasındaki yol. Çok fazla kamyon olduğu için bisikletçiler (en azından ben) genelde orayı tercih etmeyip Dereseki-Sırmakeş üzerinden gidiyor.

(link)

BU yolu görünce istemsizce şu şarkının sözleri dilime dolandı. Ben irem versiyonunu dinledim, artık siz adeledenmi dinlersiniz, ahmet kayadanmı dinlersiniz yoksa taa başına dönüp gary moordanmı dinlersiniz size kalmış.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Murat B.
Tercihiniz tabii önemli...
Yalnız ifade etmeye çalıştığım; siz olmasanız bile başka belki binlerce kullanıcı bu yolda bisiklet kullanıyor. Konu İstanbul olunca bisikletli için tehlike her yerde zaten. O yol bisiklet yolu olarak kalsın veya silinsin bugün de hatta yarın da o yolu kullanacaklar. Dolayısı ile yolun varlığı veya yokluğu sürüş sayısını değiştirmiyor, değiştirmeyecek.

O yolu 2 hafta önce kullandık. Bisiklet yolu olması, teknik olarak hatalı olsa bile orada olması, temiz asfaltı, kendimizi biraz da olsa güvende hissettirdi ve çok keyif aldık. Güvensizliğine kesinlikle katılıyorum ama orada bisiklet kullanacaksam en azından o şeritlerin orada olmasını isterim. Zira tamamen kaldırılsa bile bu hafta yine o rotayı kullanıp güzel bir sürüş gerçekleştirmeyi planlıyoruz, vazgeçecek değiliz, yani tehlike yine var olacak bizim için...

Koskoca istanbul durum içler acısı rezillikk..

@Murat B.

Aynen öyle, Manisa'da daha bir kaç ay önce açılan bisiklet yolu en ufak yağmurda bile kullanılmaz hale geliyor, dolacak olan suyun tahliyesi için hiç bir şey planlanmamış. Daha geçen gün mecburen yoldan gittim sağımda bisiklet yolu varken, her tarafı su gölcüğü ile dolu çünkü.

Yağmur Atacan'ın kazası sonrası açıklamaları ve Riva'da yaşayan vatandaşların bisiklet yoluna karşı inanılmaz yorumları.

Gitsinler Hidiv Kasri de yapsınlar sporunu

Ne güzel,
Biraz gülelim;
Bir komedi programında eşofmanlı hoca vardı ya, onun gibi bir bakış yapalım konuya;

Ünlümüz hız sınırlarını hiçe sayıyor, toplumumuza güzel örnek olma adına kendinin ve kızının emniyet kemerini bağlıyor ama yol boyunca 70 olan hızı orada yaşıyor olmanın verdiği özgüvenle hiçe sayıyor, arkadaki amcalar ağlıyor...

Bir insancık iyi de bu emniyet şeridi zaten adı üstünde emniyet şeridi demiyor. O bölgenin 35 yıllık ahalisi, sahibi, iftihar kaynağı abimiz şöyle istiyor; hız sınırı aşılmalı, virajlara olduğundan daha hızlı girilmeli, viraj alınamayınca atalet kuvvetinden gelen savrulmanın etkisi emniyet şeridini ihlal ederek ortadan kaldırılmalı, konforlu bir şekilde yola devam edilmeli. Bisiklet yolunu yaptınız, artık bunu yapamıyoruz, yapamayınca da bu ilgisiz kaza oluyor diye serzenişte bulunuyor, amcalar yine ağlıyor...

Ülkemin bakış açısı mıdır bilemem ama her ne hikmetse konu dönüp dolaşıp ünlümüzü de ününden etmemek, ismine toz toprak sürdürmemek adına bisiklet yolunda tıkanıyor.

35 yıllık ahaliden abimiz bir ara dimağından nasıl çıktığı belirsiz bir cümle kuruyor; bari bu yolu bir bariyerle ayırın diyor, kalabalık amcalar ağlayacakken kamyoncu bakışlı abimiz ortaya çıkıyor; " kamyonlar buradan hızlı geçiyor, virajı hızlı alıyor, yol iniş ya, akışına bırakıp kaptırıyor, böyle olunca da duramıyor, buna bisiklet yolu engel oluyor diyor... Ağlayacak amcalarda gözyaşı artık tükeniyor...

Şimdi o yol silinecek, tekrar o bölge emniyet şeridi olacak, o bölgeyi sıklıkla kullanan biri olarak araçlar o yolda emniyet şeridini de bir güzel ihlal ederek aşırı yüksek süratlerde geçecek, bir daha kaza olmayacak, konu kapanacak.

Trafik kuralları maddelerini muhtemelen kendi yazmış abimiz de şunu diyecek; araçlar 6 metre, bisikletler kaç metre de bu kadar yol ayrılmıştı, ahan da kalktı. 6 metre genişliğe sahip nasıl bir araçsa artık, gönül rahatlığı ile süratini yapacak, şeridi ihlal edecek, bölge esnafı da mutlu mesut hayatına devam edecek.

Bu hafta sonu o bölgede sürüş yapmasak mı? Bölge ahalisinden toplu dayak yer miyiz?

Geri