Batuhan Köksal
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 744
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Güle oynaya Polonya'dan döndüm, bisikletimi de özlemişim bayâ. Bir baktım bisikletin yerinde yeller esiyor. Aradık taradık ama tabii mutsuz sonra bitti aramalar. Şimdi taktiği değiştirdim ikinci el bisiklet bakıyorum kendime. Bir öncekindeki düştüğüm hatalara düşmek istemiyorum ama. O yüzden yine sizlere danışmak istedim. Aslında yol bisikleti istiyordum fakat sürekli ulaşım için kullanacağım için bagaj vs için daha uygun olması amacıyla şehir bisikletinde karar kıldım. MTB almak yok. Yol bisikletine yakın bir deneyim yaşatır umuduyla rijit maşalı bir model istiyorum. Forumda da her zaman övülüyordu. Ama ikinci el bisikletlere baktığım vakit 1500TL gibi bir bütçeyle amortisörlü, Deore ya da Alivio parçalara sahip bisikletler bulunabilirken rijit maşalı istendiği takdirde bulabildiğim en iyi bisiklet Sram Via'lı. Böyle olunca kafamda kocaman bir soru işareti oluştu tabi. Maşada daha az teknoloji bulunduran bir bisikletin diğer komponentlerinin daha iyi olmasını bekliyordum haliyle aynı fiyata. Sonradan pişmanlık yaşamak istemiyorum. Bisikletle sürekli şehir içindeyim. Sanki rijit maşa alsam rahata erecek gibiyim, ama daha yüksek komponentli, 30-40mm amortisörlü maşaları olan şehir bisikletleri de sürekli göz kırpıyor. Rijit maşa daha fazla ödemeye değer mi? Bir de Ankara'da yaşıyorum. Bu kriterlerde en uygun Sedona 420 görebildim ilanlarda. Önerir misiniz? Bu bütçelerde şehir içi gezi ve ulaşım için önerebileceğiniz daha iyi bir bisiklet var mı? Sürekli sitenin market bölümüne de bakıyorum ama bulamadım bir şey.. Teşekkür ederim şimdiden.