Scudo Sports

Rijit maşa, ikinci el bisiklet piyasası, deli sorular

Batuhan Köksal

Forum Bağımlısı
Tepki
744
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Güle oynaya Polonya'dan döndüm, bisikletimi de özlemişim bayâ. Bir baktım bisikletin yerinde yeller esiyor. Aradık taradık ama tabii mutsuz sonra bitti aramalar. Şimdi taktiği değiştirdim ikinci el bisiklet bakıyorum kendime. Bir öncekindeki düştüğüm hatalara düşmek istemiyorum ama. O yüzden yine sizlere danışmak istedim. Aslında yol bisikleti istiyordum fakat sürekli ulaşım için kullanacağım için bagaj vs için daha uygun olması amacıyla şehir bisikletinde karar kıldım. MTB almak yok. Yol bisikletine yakın bir deneyim yaşatır umuduyla rijit maşalı bir model istiyorum. Forumda da her zaman övülüyordu. Ama ikinci el bisikletlere baktığım vakit 1500TL gibi bir bütçeyle amortisörlü, Deore ya da Alivio parçalara sahip bisikletler bulunabilirken rijit maşalı istendiği takdirde bulabildiğim en iyi bisiklet Sram Via'lı. Böyle olunca kafamda kocaman bir soru işareti oluştu tabi. Maşada daha az teknoloji bulunduran bir bisikletin diğer komponentlerinin daha iyi olmasını bekliyordum haliyle aynı fiyata. Sonradan pişmanlık yaşamak istemiyorum. Bisikletle sürekli şehir içindeyim. Sanki rijit maşa alsam rahata erecek gibiyim, ama daha yüksek komponentli, 30-40mm amortisörlü maşaları olan şehir bisikletleri de sürekli göz kırpıyor. Rijit maşa daha fazla ödemeye değer mi? Bir de Ankara'da yaşıyorum. Bu kriterlerde en uygun Sedona 420 görebildim ilanlarda. Önerir misiniz? Bu bütçelerde şehir içi gezi ve ulaşım için önerebileceğiniz daha iyi bir bisiklet var mı? Sürekli sitenin market bölümüne de bakıyorum ama bulamadım bir şey.. Teşekkür ederim şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Sedona 410 al geç hocam. Bol aksesuarlı, az binilmiş güzel seçenekler var. Sram via gayet iyi ve akıcı deniyor. Bana kalsa ayarlı be bakımlı tourney bile şehir içinde yeterli.

Ankara genellikle rampaların bol olduğu bir yer.yokuş çıkarken rijit maşanın avantajı tartışılmaz.ayrıca süspansiyonun ağırlığını gereksiz yere taşımayarak ordanda avantaj elde edersiniz.bence vites grubundan ziyade iyi bir jant seti almaya dikkat ederseniz bisikletten kesinlikle daha iyi performans elde edersiniz

güzel ankaramızın nadide güzellikteki yollarında rijit maşa ile mutluluk zor. iki tane bisletten biri düz maşa, öbürü amorsörlü. rijit maşa, evropa standartlarının çok üstündeki, otomobil lastiği ile üzerinden aşarken hissedilmeyen çatlak, açılma, kopma, çukrlaşmayı pek güzel omuz başlarınıza anında iletiyor. ağır da olsa amorsörlü bisleti tercih ediyorum. umarım size bir fikir vermiştir. şimdiden hayırlı olsun alacağınız bisiklet.

btwin in dropbarlı bir modeli vardı gri. şehir bisikleti gibi bagaj yerleri de vardı. daha rahat edersiniz

mosso legarda mdm v 21 vites bakabilirsiniz 1821 1921 gibi

Selam Batuhan sahibinden de uygun fiyatli bir sedona istanbul var düşünursen al derim . Guzel makinadir

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Ankara'da Sedona 420 var bir tane. Fakat bahsettiğiniz modeli bulamadım. Daha mantıklı bir seçenek bulamazsam onu alacağım. V frenden kesinlikle hoşlanmıyorum, kişisel bir mevzu :D hidrolik frenli ve rijit maşalı olarak 420 var Ankara'da zaten sadece..
Umarım yukarıda söylendiği gibi çukurlardan dolayı pişman etmez rijit maşa işi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisikletim kitlenir maşalı. Rampada düzde süspansiyon gücü emermiş performans düşermiş vs vs. Kapalıyken 1 saat 15 dk da gittiğim yolu açıkken de 1 saat 15 dkda gidiyorum. Mutlaka süspansiyonun yaratacağı farklar vardır yok demiyorum, ancak bu farklar bence yarışlarda vs ortaya çıkacak çok ufak farklar. İlaveten amörtisörü kilitleyip öyle sürdüğümde bileklerim ve omuzlarım ciddi mutsuz oluyorlar. amörtisör açıkken içinden hafif sesler gelse de birazcık zıplatsa da ben açık tutmayı tercih ediyorum. Rampa çıkarken de bir fark hissetmedim ben. O farkları hissedecek kadar profesyonel iseniz kararı siz verin ama basit-orta kullanıcı bu farkları anlamaz bence.

Bu komponent kelimesi sadece benim mi kulağımı tırmalıyor? Yok arkadaşlar böyle bir kelime Türkçe’de. Ama böyle giderse sayemizde yerleşecek ve kendi Türkçe kelimelerimizi tarihe gömeceğiz. Türkçesi var arkadaşlar hem de çok güzel bir kelime: bileşen. Eğer içinize sinmiyorsa parça deyin. Bilinen, kullanılan, eski kelimeler bunlar.

Ha derseniz ki ben bu tip yabancı kelimeleri özellikle kullanıyorum, daha iyi havaya giriyorum ona diyecek lafım yok tabi, isterseniz bisiklete bike, maşaya fork deyin.

Siz söyleyene kadar farkına bile varmamıştım. Bundan sonra daha dikkatli olurum elbette

Serkan hocam zaten forum kuralları içinde Türkçeyi doğru kullanmak da var. Eski hesabım bu yüzden kapandı benim.

Amortisörlü modellerden al geç zaten baktığın modeller alivio, deore gibi üst düzey yürüyenlere sahip yani öyle basit bisikletler değillerdir amortisörlü maşaları kilitlidir onların yani istersen amasörlü istersen rijit maşa olabiliyor.

Bu konudaki acıma Sedona 420 alarak son verdim. Rijit maşa çok güzel bir şeymiş de, Ankara'nın yolları için o kadar pozitif konuşamayacağım :D yine de bir haftada 150 km yaptım, mutluyum, öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Screenshot_20230110-205138_AliExpress.jpg
hocam böyle bir maşa kullanmak istesem yanında kefen de gönderiyorlar mı yoksa güvenli midir acaba ?

Geri