mehmet ünal
Üye
- Tepki
- 1
arkadaşlar ben cuma günü bisikletle bu diyardan yol alıyorum. aksilik bu ya daha düne kadar sapasağlam olan bisiklet ön vitesten arıza yaptı. aldım pense ingiliz anahtarı giriştim bisiklete. tel gerginken, salıkken bir çok şekilde sabitledim ama her seferinde ayarı tutturamadım. normalde metin bisiklete gider 5 dakikada hallederdim ama aksilik bu yaz tekirdağ'a taşındım ve tekirdağ merkezde adam akıllı 1 tane bisikletçi yok hepsi 1980lerden kalma bisikletleri tamir etmekte. 2 bisikletçiye ayar yaptırdıysamda olmadı. birde kendilerini akıllı sanıyorlar ki shimano ön aktarıcı sorduğumda 60 lira çekti biri. herneyse bende kendi sorunumu kendim çözeyim dedim. tam sona yaklaşır gibi olduysamda doğru ayarı bir türlü veremedim. o sırada bir baktım revoshift vites kolu dişli atmış sanırım şöyle bir görüntü oluştu:
çizgi hizasından kaydı,bir dişli üste attı sanırım. düzelteyim diye biraz kuvvetli asıldım ama dişliyi kırarım diye bıraktım. çokta canımı sıktı bu olay bunu düzeltmenin pratik bir yolu var mıdır? açıkçası gidondan elçiği çıkartmayı bile beceremeyen biri olarak sorduğumu dipnot olarak belirtmek isterim. sanırım yine zor bir soru sormuş bulundum
vitesin ilk ve son duruşları resimlerdeki gibidir bunun ince bir ayarı var mı acaba?
çizgi hizasından kaydı,bir dişli üste attı sanırım. düzelteyim diye biraz kuvvetli asıldım ama dişliyi kırarım diye bıraktım. çokta canımı sıktı bu olay bunu düzeltmenin pratik bir yolu var mıdır? açıkçası gidondan elçiği çıkartmayı bile beceremeyen biri olarak sorduğumu dipnot olarak belirtmek isterim. sanırım yine zor bir soru sormuş bulundum