Scudo Sports

Restorasyon projesi

atesso

Üye
Tepki
3
İsim
Mehmet
Öncelikle merhaba arkadaşlar; Bu forumda ilk başlığım. Uzun zamandır orta yollu klasik bir bisiklet restore edip haftasonları kullanmak istiyordum ve çok uygun fiyata böyle bir bisiklet buldum kadro iş görür gibi geldi. Sanırım 70 li yıllara ait ve sahibinin söylediğine göre Alman üretimi; Üzerinde Patrızıa yazıyor bu markayı tanıyan var mı? Toplamaya değer mi karar veremedim. Bilgi verir misiniz?

04476EBC-73E1-46FE-9AC6-1BD4CD7482AB.jpeg 760760AD-B3DD-4ED7-90CA-373D0F5FBAED.jpeg AB0356EE-B1F1-47EC-A18C-19D38807CA08.jpeg

Scudo
@hakan yılmazarslan
Şehir içi haftasonları kullanmayı düşünüyorum ama tanımadığım ve hiçbir yerde bulamadığım bir markaya güvenip para yatırmak da endişelendiriyor. Bu yüzden hiç bunlara kalkışmayıp ikinci el bir Btwin Triban 100 veya emsali bir yol bisikleti mi alsam diye de düşünmüyor değilim :kötü:

Kendin tamirat işleri ile uğraşmayı seviyorsan al gitsin. Zaman içinde keyfine göre toplarsın. İlla orjinalliğini korumak istiyorum diyorsan iş zorlaşır tabii.

27 jant olmasın da gerisi kolay. ( gibi )

• Beğen
Tepkiler: atesso
Şu fotoğrafta olan bisiklete harcama yapmaya değmez.

• Beğen
@Umtdgny

O zaman yeni bir bisiklet almak en iyisi :(

@atesso hani bizde market bisikleti tabiri varya ondan ileri gidememiş bir bisiklet öncelikle bu konu da bilgi edinin daha sonra bir bisiklet aramaya başlayın

• Beğen
Kadro borusu içi temizlik nasıl olur :D paslanmaları kirleri nasıl gideririz bu işin raconu nedir

@Snanscam
Pas sökücü ve uygun temizleme malzemeleri kullanarak işin içinden çıkabilirsin; İnternetten markaları araştırmanda fayda var.

@Snanscam Kadro borusu içi temizliği aslında pek gerekmeyen bir durum. Borunun içine kadar kir işlemesi pek mümkün değil, her yeri kapalı olduğu için toz filan birikir zamanla. Onunda bi zararı dokunmaz diye düşünüyorum. Ama illa temizlemek istiyorum derseniz kadroyu söküp pas sökücü ile temizlemenizde fayda var. Mesela, bir ip yardımı ile bez in ucundan bağlayarak boruların içini temizleyebilirsiniz.

@atesso @D.Mustafa bisikletim pinokyo tarzında. dinamo sistemi var eski , kablolar kadro içinden geçiyor. orta göbek arkasındaki boruların ucları açık. malum zamanın kiri pas tortuları birikmiş.kablo çıkartırken pas tozları düştü hep , işi hakkıyla yapmak lazım onun için temizlenmesi lazım pas sökücü basıcaz kadro içlerine belki tiner sonra pas sökücü sonrada bezle dediğiniz sistemde temizlenecek sonrada su basılacak sonrada kalorifer önünde kurutulmaya bildiğiniz ürün markalar varsa paylaşınız görselde paylaşayım sizinle

Dosyalar

• IMG_6118.JPG
    IMG_6118.JPG
    1,1 MB · Okunma: 24
  • IMG_6119.JPG
    IMG_6119.JPG
    1,1 MB · Okunma: 22
  • IMG_6120.JPG
    IMG_6120.JPG
    1,2 MB · Okunma: 22
@Snanscam İçindeki toz ve kalıntılar için bir hava kompresörü bulup delikten hava da tutabilirsin; Onun dışında kadro borularının içini detaylı şekilde temizlemek baya teferruatlı bir iş; Şimdiden kolay gelsin...

Geri