Scudo Sports

Red Bull kullananlar dikkat

@serhad k

Ne bilim aklıma ilk o geldi yazdım.Yani boynunu bükersin ya utandığın zaman işte öyle.:D Çaktııın?

Scudo
Arkadaşlar benim araştırdığım kadarı ile, Avusturulyalı bilim adamları
RED BULL'un genç insanlarda dahi kalp krizi riskini arttırdığını belirlemişler.
Büyük nedenlerinden bazıları içeçeğin kafein içerikli olması ve kanı yapışkan hale getirdiği ve bununda kalp krizine yol açması.

Red bull'un içilmesinden bir saat sonra kan sistemi artık normal olmuyor.Kalp ve damar hastalığı olan hastalarda gördüğümüz gibi anormal oluyor.
Bazı ülkeler red bull'u saklamıtırbu ülkelerin bazıları, Norveç,Uruguay,Danimarka.

Bir uyarı ve ardından forumda sayfalarca, farklı konular altında devam eden bir tartışma..Fazla uzuyor sanki bunlar..

maalesef fatihguven;
maksat bazen üzüm yemek değil bağcı dövmek oluyor.. böyle olunca da gereksiz uzayıp gidiyor ve konu dışına çıkılıyor, başlık kirletiliyor.

konunun özüne dönersek;
izotonikler gereklidir, ancak doğal yollarla elde edilmiş olanları (maden suyu ile tarifler yukarıda mevcut) tercih edilmelidir. kafein bombardımanı ile sağlanacak yada sağlandığı sanılan enerji hikayedir, makarnaya devam :D

@Yokuscu

zaten kahvelerde satılıyor bunlar.Bizim burda İzmir/Karşıyaka'daki kahvelerde Churchill diye söylerseniz bu içecekten getiriyorlar.Gelen içecek şöyle:Bir bardak içinde 2 tane limonun suyu,bardağın iç tarafına saçılmış yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ve yanında ayrı verilen maden suyu.Zaten maden suyunu döktüğünüz an hemen köpürüp kabarıyor.

@serhad k

:D:D:D::D "Redbull Kanatlandırır!!" derler ya reklamlarda bas bas:eek: belkide arkadaş kanatlandı:D Allah Rahmet Eylesin! :p

yoq abi öle demeyin yinede tüketmek lazım yeri qelince powerade i.. benim fikrim bu..
tabi elinizde imkan varsa kendi evinizdeki gibisi olmas ^^

redbull çok kötü evet;) geçen aylarda içmiştim,başım ağırmaya başladı,migren var zaten bende,sinirden stres yaptım daha çok başım ağırdı,powerade ciğerlere yan etki yapıyormuş,hapkido antrenörüm söylemişti.hemde uyku getiriyor evet doğru uyku getiriyor;)

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
@Onur Kahraman

Powerade sporcular arasında sıkça kullanılmasının tek sebebi, sporcuların maç,yarış vb faaliyet esnasında doğal enerji içeceği kullanamıcak olmalarıdır ve powerade doğal olarak coca cola company isimli firmanın, bu ürünü kullanan ekip ve takımlara sponsor olması, dolayısıyla bu karşılıksız para ödemeleri anlamına gelir.( Sporcular çok iyi bir reklam aracıdır bu arada)

Örneğin televizyon da X sporcu powerade içtiğinde bütün insanların bilinç altına poweradenın sporcu için vazgeçilmez bir enerji içeceği olduğu gerçeği kazınıyor.

Profesyoneller tıbbın bütün her türlü yonünden faydalanıyor. Bilakis amatör sporcular tıp ile yakından uzaktan ilgisi yok. Çünkü insan sağlığı kontrolu oldukça pahalıya patlıyor. ( Ülkenizin sosyo ekonomik durumuna göre değişebilen bir durumdur)

Ama eğer bir profesyonelseniz her zaman yanınızda, tıbbın her alanındaki insanları bulacaksınız.

Eğer bir amatörseniz ve gücünüz sınırlıysa powerade kullanmanız israf olucaktır. Ve her şeyin doğal halinin insan için en iyisi oldugunu unutmayalım.

Bu arada kaya tuzu bulabiliyorsanız karısımlarda kullanılacak kaya tuzu inanın içerdiği yüksek mineralli yapı ile size fazlasıyla fayda sağlayacaktır.

saygılar.

Geri