Scudo Sports

Recep ivedik 4: küfre, kabalığa ve pisliğe övgü

Scudo
Fazıl Say ''Türkler'in arabesk tutkusundan iğreniyorum'' dediğinde herkes verdi veriştirdi. Klasik müziği de sevmeyenler var. Ama kimse çıkıp da klasik müzik şöyle böyle diye atıp tutmadı. Şimdi bakıyorum da yk kaba, saba vs küfürlü. Cem Yılmaz küfredince nedense hepimizin ağzı yayık ayranı gibi açılıyor gülmekten. Sevmeyen izlemez, eleştirmez. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Şahan hayranı mısın dersen hayır, ama ona buna boşa giydirmenin de manası yok. Sen çık, daha iyisini yap derler adama. Memlekette dünya kadar sorun varken tutup bi film serisiyle uğraşmta saçmalıktır, birilerinin ekmeğine yağ sürmekten başka bi işe yaramaz. Zaten mışıl mışıl uyuyoruz. Bir model etrafında bazı şeyleri kabul etmek, geri kalanını reddetmek, bana göre Nazi Almanya'sında mükemmel ırkı yaratmak için hasta, sakat, akli dengesi bozuk kişileri öldürmekten farksız. Bu vb vb filmlere giydireceğinize oturun neden okumuyoruz, kültürsüzüz vs bunları düşünün.

@Cemali Avcı
+1 kimse alınmasın ama burada Recep İvedik tiplemesine atıp tutanlar hayatında kaç tane kitap okumuştur acaba merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
@Berke1903

O da fazla belaltı yapıyor. En tertipli espri yapan Ata Demirer'dir bence...

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
@can akıncılar

İnci Sözlüğün de aşırı saçmaladığı-saptırdığı da oluyor bazen.

@Barış Çavuş

"Rambo" serisine döndü film. :D Yakında 5 , 5S , 6 da çıkar :D

Kendi çevreniz ile Türkiye geneli olarak gördüğünüz taktirde Recep İvedik seyredilmesi saçmalık ama gerçekler öyle değil. Türkiye de ciddi bir eğitim sorunu var. Özelliklede eğitim kalitesi olarak. Lise mezunuyum ama üniverstiye girmiş bir sürü kara cahil insanlara rastladım. Sabahları evlendirme programı millet evleniyor. Gerçekten evleniyorlar mı yoksa düzemece mi bilemem. Ama aklı başında eğitimli birinin gideceği ve izleyeceği bir program değil. Senelerce görüştüğün kişi evlenince bambaşka bir insan çıkıyor. O kadar zamanda tanıyamıyorsun ve hemen evlenmeye cesaret edemiyorsun. Yav televizyondan gördüğün bir kişi ile hangi akla mantığa sığınarak evlenebilirsin ki? Recep İvedik gibi zekadan yoksun espirileri düz basma kalıp geldiği için seyretmiyorum ama bu kadar çokta seyredilmesine şaşmıyorum.

@Turan Babacan

Gerçekten çok doğru bir yorum olmuş. Adam master yapıyor yine kara cahil okumakla adam olunmuyor işte önemli olan kendini geliştirmektir

Ne yazıkki ülkem insanlarının bu ve bunun gibi filmlere bakışı ile siyaset ve ülke yönetimine talip olanlara da bakışı aynı paralelde seyrediyor.Hangisine bakarsan bak diğerini tahmin etmeniz zor olmayacaktır.Alper arkadaşımın dediği gibi bişeyleri gösteriyor da görene...Biz Türklerin misafir perverliği ve cana yakınlığı genel olarak bilinen ve övülen bir durum.Diyoruzki ya arkadaş Avrupa bizi böyle biliyorda ne hikmetse bilmiyormuş gibi yapıp bizleri hor da gördüğü oluyor.Nasıl'ını merak etmeye gerek yok.Bizi ve seyrettiğimizi , neyin tuttuğunu oda görüyor.Bizleri bizim kadar tanıyor.Herşey ortada...VE Sonunda...Gülmek ve güldürmek...Bu bir zeka işidir aynızamanda.

İnsanların neye güldüğünü ne izlediğini eleştirmek bence yanlış olur . Size göre yanlışsa ilgilenmessiniz olur biter. Bir düşünün başka insanlarada sizin yaptığınız bir şey çok garip gelebilir siz kendinize karışırsın istermiydiniz ? ( Not: Recep ivedik 1 den başka bişey izlemedim.)
Ve yine klasik batıda şöyle böyle muabbetlerine girilmiş. Biz batının görgüsüne kalmadık merak etmeyin bizim öz kültürümüz bize yeter.

İvedik denilince aklıma geldi. Fitnessın birinde bayan saatinde erkeklerin girmemesi için espirili bir şey istemişlerdi o zaman yaptım. ^^

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/q71/s720x720/1520798_679684632051741_1522402803_n.jpg

hiç bir serisini izlemedim, izlememde. Buna cem yılmaz'da dahil.

Tolga çevik en azından küfürsüz güldürebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
Merhaba,

Cem Yılmaz'ın bir sözü var; "Tamam hepiniz böyle değilsiniz ama hepinizi toplayınca ortaya bu çıkıyor" diye :) Recep İvedik tiplemesi, Türkiye'deki insan profilinin asgari müştereğini yansıtıyor. Recep İvedik, bu ülkede yaşayan 74 milyon insanın ortalamasıdır.

Bu gibi filmlerin üzerinde çok fazla kafa yormamak lazım. Dünyanın her yerinde böyle filmler çekilir; insanlar sinemaya gider, 2 saat filmi izler, güler, kafayı boşaltır ve 2 saatin sonunda sinema çıkışında filmi unuturlar.

Saygılar

Bazıları beyni ile , bazıları ise küfürleri espiri yapmaya çalışıyor.Eskiler ile kıyaslanamaz bile bu adam.Milletimiz küfürlü filme gidiyorda , sokakta küfür duydumuda kalkıp terbiye öğretmeye çalışıyor birilerine.Öyle bir milletiz ki biz ;

15-20 lira olan orjinal kitaplara pahalı diyipte okumayan ama , 50-60 lira fal baktırmaya giden milletiz biz.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Geri