Scudo Sports

Rambler 1961

mertcerpes

Üye
Tepki
4
İsim
mert
selamlar, 1961 model rambler bisikletim var 28.
söktüm dağıttım, boyatacağım
metalik patlıcan moru düşünüyorum, sizin de yorumlarınızı almak isterim
bir de bisiklet üzerine el ile yaldız çizgi çeken usta varsa bilgisini almak istiyorum
selamlar
mert

Dosyalar

• IMG-20160905-WA003.jpg
    IMG-20160905-WA003.jpg
    142 KB · Okunma: 128
  • IMG-20160905-WA005.jpg
    IMG-20160905-WA005.jpg
    221,8 KB · Okunma: 130
  • IMG-20160905-WA007.jpg
    IMG-20160905-WA007.jpg
    212,1 KB · Okunma: 124
Scudo
@mfmayliba
Ehehe sele degil benimkisi bildigin eziyet :D gerci yaylari soktum guzel oldu ayri mesele :D

@mertcerpes
Merhaba dostum
Klasiklerden anlamam ama makina cok diri duruyor. Cok saglammis maşallah.
Koyu renkler ne bileyim ben sevmiyorum.
Ben olsam kelebek gbi bembeyaz yapardim. Şu hani simli boyalardan

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba
Selamlar

Bu bisikleti Facede Kurkcu Antigue Garage sayfasında 1050 tl'ye satılık olarak gördüm. Buradaki resimlerle oradaki resimler aynı idi.

• Beğen
Tepkiler: brdtl
@Hasan Akkız evet bisiklet Kürkçü antikada satılık. Demek ki ya aynı kişi yada aynı zamanda orada satılık.
Rambler Model RC, selesi de manda derisiymiş

• Beğen
Tepkiler: Hasan Akkız
Konuşmayayım diyorum ama konuşturacaklar yahu her eski bisiklet klasik olsaydı ohooo valla işimiz var.beldesan,beldeyama hatta ,hatta bisan ve özellikle mountain cat modeli birde peugeot stiker yanındada klein sticker yapıştırmış malum sitede satmaya çalışanlar valla cin olduk adam çarpacağız modunda dolaşıyorlar.birde raleigh'ile bianchiyi kyaslayan bir arkadaş vardı en sonunda pes ettim anlatıyoruz anlamıyor yuhh diyorum artık yaa.

@mertcerpes

Vallahi cok yazik olur, bunca yil cok güzel korunmus iyi durumda bir klasik.
Bisiklet eger orijinal halindeyse hic dokunmamak en iyisi, yeni boya bisikletin degerini artirmayacagi gibi aksine düsürür. Patina yok edildimi tüm ruhu gider.

Ben orijinal haline sadık kalınarak boyanması, yenilenmesi taraftarıyım (Patlıcan moruna değil tabi). Bu haliyle kaderine terk edip yok olup gitmesindense bir 50 yıl sonra da insanların görüp değer vermesi daha önemli diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun. Tek kelimeyle harika bir bisiklet. Orijinal halini koruyarak bu günlere kadar gelebilmiş nadir bir parça bence. Restore ederken bu orijinal halini korumanız çok isabetli olur. Renk konusunda siyah renk daha güzel olur. Asıl rengi de bu sanırım. Bisikletin jant, fren çubukları, zil ve gidon gibi parçaları güzel bir polisajla kirinden pasından arındıktan sonra muhteşem görünür. Zincir kapağının, ayanakol ve arka teker kısmındaki eksik parçalarını bulabilirseniz süper olur. Bu tip parçaları internet üzerinden klasik bisiklet ve parça satan arkadaşlardan temin edebilirsiniz. Pedallar yeni sanırım. Yine klasik görünümlü bir pedal bisikleti güzel gösterir. Union markasının bu tip pedalı var ve fiyatı da uygun 30 tl civarı. Restore ederken orjinalliğini koruduğunuz sürece bisikletin değerini de korumuş olursunuz. Kolay gelsin

@brdtl Evet, sanırım bisikleti bu arkadaşımız satın almış. ilan, İstanbul'a satıldı şeklinde güncellenmiş. Arkadaşımıza hayırlı olsun. Güzel bir klasik. Kendisine başarılar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: brdtl
Restorasyon elinde hurda bisiklet olur, restore etmeden bir seye yaramaz o zaman gereklidir, bu bisiklet cok cok iyi durumda.
Simdiki hali muhafaza edilmeli taraftariyim, tabii kirik dökük varsa onarilacak, arka lamba uygun bir model ile degistirilmeli.

Adam akilli temizlenip, cilalanirsa yeni boya yapilmadan da bambaska görünüme kavusur, bunun cok örneklerini gördüm. Sadece antika bisikletlerin ele alindigi bir forumda üyeyim, oradaki genel görüs, yeni boya yapildimi kimse artik antika gözüyle bakmiyor. Antika esyalarda yillarin izleri cok önemli, bunlar silinip atilirsa pek kiymeti kalmiyor. Dedim ya PATINA cok cok önemli.
Restore edilmemis bir objeyi ne zaman olsa restore edebilirsiniz ama restore edildimi geri dönüsü yok, orijinallik gider.

Yeni boya atilirsa bisiklet 50 yil daha fazla dayanacak diye birsey yok, paslanmayi önlemek icin yeni boya atmaya gerek yok, cila vernik ayni islevi görür.

Bisiklet sizin karar sizin.

Geri