Scudo Sports

Radius kemiği

mrtsvk

Üye
Tepki
5
Mayıs ayı başladığım bisiklet macerama geçtiğimiz pazar günü geçirdiğim kaza sonucu ara vermek zorunda kaldım. Sol kol radius kemiğimin dirsek tarafında bulunan baş kısmını kırmışım.

Sizce ne kadar bir süre sonra tekrar bisiklet kullanmaya başlayabilirim?

Scudo
Geçmiş olsun. Bunu sormak için umarım foruma kayıt olmamışsındır.:) Doktor az-çok tarih vermiştir. Doktora sen sordun mu ?

• Beğen
Tepkiler: mrtsvk
Teşekkürler mesut. Yaklaşık 2-3 hafta alçıda kalır dedi ve sonrasında fizik tedavi süreci başlayacak.

Geçmiş olsun.
2-3 haftalık alçının fizik tedavisi çok uzun sürmez.Tahminim 5 günlük seansta tamamen kolunu açarlar.
Ben 5 ay alçıda kaldım ,2 ay fizik tedavi gördüm.Tecrübeye istinaden söyledim :)
Vede fizik tedavi sürecinde,Düz yol daa bisiklet kullanmanın sakıncası olmayacağı gibi faydasını da görebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: mrtsvk
''Sol kol radius kemiğimin dirsek tarafında bulunan baş kısmını '' kırmanıza neden olan kazanızı çok merak ettim...
Zorlu bir darbe almış olmalısınız.
Geçmiş olsun.

Önümde seyreden arkadaşımın aniden durması ve çarpmamak için ön frene de asılmamdan kaynaklandı. Sonrasında havalanı sol tarafıma düştüm. Anlaşılacağı gibi biraz acemilikten kaynaklanan bir kaza.

Yaklaşık 40 gün önce kilitli pedal acemiliği sonrası kırdığım kemik. Burada meydana gelen kırıkların önemli bir kısmı kılcal kırıklar olarak meydana geldiği için, bir düşme sonrası bir devlet hastanesi ya da gelişmiş röntgen sistemine sahip olan özel hastanelere gitmek gerekiyor. Ben ilk özel hastaneye gittiğimde röntgende herhangi bir kırık göremediklerini ancak daha gelişmiş makinelerde kırıkların görülebildiğini söylediler. Dirseğimi bandajlayıp eve gönderdiler. Ertesi gün gittiğim özel hastanede ise röntgenin ardından radius kemiğinde kırık tespit edip atel yaptılar. Bu nedenle dirsek darbesi alan arkadaşların, herhangi bir kırığın gözden kaçmaması için daha kapsamlı hizmet veren hastanelere gitmesini tavsiye ediyorum.

Alçı sürecinde (Atel 15 ile 20 gün arasında kolda kalıyor.) 2 kez kontrol amacıyla doktora gittim. Bu kırıkta fizik tedavi yaşa bağlı olarak değişiyor. Eğer hastanın yaşı gençse fizik tedaviye ihtiyaç duymadan kişinin kol egzersizleriyle belirli sürenin sonunda iyileşeceği, eğer hastanın yaşı yüksekse fizik tedavi desteği alabileceği söyleniyor. Doktorlar, fizik tedavi tavsiye etmedikleri hastalara kırılan dirseğin yatay düzlemde tamamen açılıp daha sonra omuza değecek şekilde kapatılmasını tavsiye ediyor. Egzersizler, atel çıktıktan 1 hafta sonra hafif şekilde, 2. haftadan itibaren kol kaslarını zorlayacak şekilde yapılıyor.

Beni bu süreçte en çok tedirgin eden konulardan biri, dirseğimin yanı sıra bileğimdeki morarmalar oldu. Radius kemiği kırıklarında, düşme açısına bağlı olarak bilekte de travmalar yaşanabildiği, bu nedenle bilekte de morarmalar olabileceği söylendi. Bilek için çekilen röntgende herhangi bir kırık olmadığı anlaşılınca içim rahat etti.

Radius kırıklarında eskiye dönüş sürecinin yaşa bağlı olarak 2 ay ile 6 ay arasında değiştiği söyleniyor. Şu an 6. haftadayım ve kolumu yüzde 85 civarında kullanabildiğimi söyleyebilirim. Önümüzdeki 3 haftalık süreçte tamamen eski halime dönmeyi umut ediyorum.

Radius kırığıyla karşı karşıya kalan tüm arkadaşlara, şimdiden geçmiş olsun diliyorum.

Geri