Scudo Sports

race kıng 2.2 hava basıncı ne olmalıdır?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Kulakdan dolma değilde bi yerden okuyarak bilen varmı? psi veya bar cinsinden....

Scudo
(link)
Ilk yazan (rec. psi) tavsiye edilen basinc, digeri de izin verilen max. basinc degeri.

• Beğen
Tepkiler: Coşkun Kumru
sağolasın.Listede farklı ölçüler vardı şimdi bisiklete bakmaya gittim boyu hangisi diye lastiğe dikkatli bakınca fark ettim.Üzerinde yazıyormuş,kabartmalı. 4.5 bar -65 psi

Sakın 65 psi basmayın, hem aşırı basınçtan belki yıprayabilir, hem de konforsuz olur sürüş. 2.2 oldukça hacimli olacacağından çok kilolu değilseniz (<85) 30 psi son derece işinizi görecektir, çukura çok girerim snake bite yaparım derseniz de 35 bilemedin en fazla 40 psi... Benim o lastiğe kullanacağım basınç 28-30 psi dir...

az hava basıncıda lastik yanaklarının ezilmesine sebep olmazmı
(eğer içinde telde varsa onlarda kırılmazmı arabadaki gibi?)

@Bora

Ben 40 psi dolaylarında kullanıyordum, 50 psi önerildiğine göre bu değerlerde kullanmak en doğrusu sanırım...

Böyle bir sorun olmaz, ben yaklaşık 20-25 senedir buna benzer basınçlarda kullanırım, teller dokusunda olmaz lastiğin sadece cantın içinde kalan yere değmeyen kısmında olur yani teller normal koşullar altında asla deforme olmazlar...

@ybayrak

arazide kullanıyorsanız yüksek PSI kesinlikle önerilmez ön 32 arka 35 makbüldür ...

Asfaltta kullanacağım zaman arka 50 ön 35-40 psi basıyorum... Daha fazlasını yapmaya korkuyorum :D

Geri