Scudo Sports

Quick release

Semiral Öztürk

Aktif Üye
Tepki
64
Yeni alacağım bisiklette tekerlekler somunla bağlı. Quick release takmak için göbekleri değiştirmem gerekir mi?

Scudo
aynı soruyu ben de soracaktım. sonradan quick release takmak mümkün müdür ? kaça patlar, hangisini almak lazım ?

Evet değiştirmeniz gerecek.Tekerlek sökülecek göbek değişik ve akort ayarınının yeniden yapılması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Semiral Öztürk
masraflı iş desenize... 15 numara açık ağızlı anahtar taşımaya devam o zaman :(

• Beğen
merhabalar,
sadece göbek milini değiştirip sorunu çözebilirsiniz, çok bi paraya da mal olmaz, bu devirde artık açık ağız anahtar taşımayın artık :)) quick release dehşetli kullanışlı bi alet.....
selam.....

• Beğen
çok teşekkürler büyük masraftan kurtaracaksınız beni. :)

bu devirde olmuyo açık ağız anahtar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhabalar, başıma gelen bir olay yüzünden bisikletimin göbeklerinin Qr mandallı sistemini civatalı sisteme çevirmek istiyorum.

Bisikletin bıraktığım yerde arka jantını sökmeye çalışmışlar, zaman yetmedi sanırım çıkaramamışlar, seleyi borusuyla birlikte çalmışlar :( Olan benim boruya ve cok sevdigim Selle Royal Shadow seleme oldu.

Sele borumda Qr mandallı sistemdi. Tüm Qr leri civatalı sisteme terfi ettirmek istiyorum. Göbeklerim Shimano Tx505

Sele kelepçem Carraro 3x serisi bisikletimde yanılmıyorsam 34.9 mm

Son düzenleme:
(link)

Böyle bir kit alabilirsiniz. Kitin yanında gelen anahtardan başka anahtarla açılamıyor somunlar. Anahtarı kaybetmeyin yalnız :)

Kitin içinde sele borusu için de mandal-somun çıkıyormuş.

Kit güzelmiş tavsiyeniz için teşekkür ederim, ancak klasik Alyan yada civata olmamasi düşündürdü beni tek bir anahtara bağımlı kalmak.

Kit güzelmiş tavsiyeniz için teşekkür ederim, ancak klasik Alyan yada civata olmamasi düşündürdü beni tek bir anahtara bağımlı kalmak.
Hem çalamasınlar istiyosun hem de Allen olsaydı iyiydi diyosun kafa biraz karışık sanırım :)

Ayrıca, linki verilen tipte anti-theft QR'ler 2 adet pense (veya pentagonun ölçüsüne uygun düz tornavida + pense) ve yeterli zamanı olan biri tarafından çalınabilir. Anahtar sokulan taraftaki alüminyum kafayı penseyle sıkıp ezebilirsen, ki o et kalındığında alüminyumu güçlü biri ezebilir, civatanın kafasını tutmuş olursun, diğer taraftaki somunu da diğer pense ile tuttun mu bağ çözülür.

Hem çalamasınlar istiyosun hem de Allen olsaydı iyiydi diyosun kafa biraz karışık sanırım :)

Ayrıca, linki verilen tipte anti-theft QR'ler 2 adet pense (veya pentagonun ölçüsüne uygun düz tornavida + pense) ve yeterli zamanı olan biri tarafından çalınabilir. Anahtar sokulan taraftaki alüminyum kafayı penseyle sıkıp ezebilirsen, ki o et kalındığında alüminyumu güçlü biri ezebilir, civatanın kafasını tutmuş olursun, diğer taraftaki somunu da diğer pense ile tuttun mu bağ çözülür.

Simdi planlı bisiklet calmaya giden kişi zaten her türlü çalar engel olamayız. Ama benim lastigimi sökmeye calisan ve sokemeyince sinirlenip seleyi borusuyla calan kişi cebinde allen anahtari ile gezmiyor :) Bu kisilerin hic biri anahtar takimi pense ile falan gezmiyor.

Basit hirsiz bunlar adi hırsızlık, planlı gezmezler yolda yururken rasgele bir sey gordumu kolay alip gider. Zaten bu olayda carsida 1 saat icindeki parkta basima geldi. Bisikleti isyerinde yada evinde koruma gibi bir derdim yok, isyerimin bahcesinde kilitli ve evimin odasinda duruyor, benim amacim basit hirsizligi önlemek.

Aslında o yuzden cok butcede harcamak istemiyorum, 4 yilda bir kez basima geldi, basit ucuz civatali bir sistem olsada benim işimi gorur. Alacagim kitler zaten sele ve borusu yada jant parasi ise vermek istemem pek. Kac kere basit hirsizliktan calinma riski olabilir? Mumkun olan en ucuz sistemi ariyorum yani.

Geri