Scudo Sports

Quechua Uyku Tulumu (Decathlon)

Ali beyler selamlar.
Her ikinizin de haklılık payı var fakat yıkama sayısını minimum tutmak uyku tulumunuzun etkili ömrünü uzatacaktır.
Kullanılan elyaf tipi, dolgu oranı, dikiş yöntemi gibi konular nedeniyle yıkamalar sonrası verimlilik azalışları olacaktır.(Bu tulum için üretici her hafta çoraplarınızla birlikte yıkamayacağınızı bildiği için yılda toplam 2 bilemediniz 5 yıkama öngörür tulumun kullanılabilecek sezon darlığı nedeniyle)
Elyaf deformasyonu kullanıma bağlı olarak gelişmekte ve tulumu bir süre sonra ısınızı tutmayan ve kaçıran bir ürüne dönüşmekte.
Mümkünse elde ve ılık suda sabun tozu ile yıkanabilir.(nemli bir bezle silinmesi de bir seçenek )
Sık yıkama yerine ürünü temiz kullanmayı sağlamak gerekli.
Ürününüzü saklarken askıda dikey pozisyonda saklamanız önemli (tulum kabında tıkılı bir şekilde değil )

Scudo
@ali katlamaz

O zaman hayal kurmaya devam. :)

@Bahadır Elverdi

Bunları nerede okuyorsunuz? Ya da tecrübe mi ettiniz? Benim kayak kıyafetlerim var her sene yıkarım. Özelliklerinin bozulduğuna şahit olmadım. Eksi 15 derecelerde kaydığımı düşünürsek... Üstelik kayak kıyafetlei su geçirmezlik ve nefes alabilme gibi özellikleri sebebiyle uyku tulumuna göre daha narin eşyalar...

@Ali Uzel

Bu tip ısı yalıtımlı ürünlerin normal kıyafetler gibi her hafta (veya 2 haftada bir), yumuşatıcı ve sair ürünler ile, makinada yıkanması uygun değildir. Yumuşatıcılar sert ürünler olduğu için ısı yalıtımını bozması muhtemeldir. Bu yüzden üreticiler genelde bu tip ürünlerin elde ve özel temizleyiciler ile veya profesyonel bir şekilde yıkanmasını önerirler. Örneğin North Face;

@The North Face FAQ

Örneğin REI; (link)

Örneğin Berg Adventures;
@Berg Adventures

Yani çok sık olmadıkça, ayrıca özen göstererek yıkanabilir :).

@Edip Dinçer

Zaten her hafta yıkayın demedim. İkinci el aldığı için aldığında bir kere yıkar olur biter.

@Ali Uzel

99'dan beri aktif olarak deneyimlerim ve çoklu okumalarım diyelim.
-15 dereceler forumdaki insanları korkutabilir ama -45 dereceleri deneyimlemiş birisi için konfor dereceleri olacaktır.
Ayrıca konumuzun tulum olduğunu unutmayalım.
Yoksa kayak kıyafetleri konusunda da rahatlıkla bilgi aktarabilirim.
Bilgi ve tecrübelerimizi pozitif yönde aktarmakta fayda var, yoksa hepimiz hayalperestiz :)

Suan markasini hatirlayamadim ama bir yilin yarisini icinde gecirdigim bir tulumum vardi. Cok sicak tuttugu icin icine girmez yorgan gibi ustume cekerdim. Karli havalarda bile usumedim. Icine oldukca genisti. Ayni markanin kaz tugu olani oldukca hafif ve kucuktu ama cok sicqk tutmuyor, omrude kisa oluyordu. Ben 4 yil once 160 lira gibi bir rakama almistim. Uyku tulumlari yikamaya pk gelmiyor,cok cabuk yipraniyor. Onemli olan temiz kullanabilmek ve sikca havalandirmak.

Yazim icin kusura bakmayin cepten zor oluyor

(link)

Alpinist -10/-18 Elyaf Uyku Tulumu - (link)

Biraz paraya daha kıyıp üstteki ürünü alabilirsiniz. Ayrıca altınıza düzgün bir de mat almanızı tavsiye ederim.

Geri