Scudo Sports

Purefix geliyor

Tepki
67
geçen sene amerika ile yazışıp da alamadığım Pure Fix Cycles ülkemize geliyormuş. tesadüfen instagram'da bisikletli fotoğraflarımı beğendikleri zaman farkettim. geçen hafta paylaştıklarında bir hafta on gün içinde açılıyoruz demişler.

orjinal site (link)

baz fiyatın 1500TL olduğunu yazmışlar.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0081/1222/products/HARDING_2014_SEAMLESS_SIDE_THICKSLICK_WEB_1024x1024.jpg?v=1414599820

Scudo
süper haber :) dükkan yeri ve modellerin hangilerini getirecekleri gibi bilgiler var mı?

bu ne menem bişey? nasıl fren yapıyor?

Satışa sunulduğu gün haberimiz olur umarım. Fiyatı abartılmaz ise geldiğinde almayı düşünürüm. Tablo gibi as duvara seyret.

Fixieler hep cekici gelmesine ragmen bir yandan da korkutucu geliyor bana :) yokus asagi inerken falan dusunuyorumda zor gibi.. hee unutmadan pedal cevirmeden gidememek. :)

Satis baslasin alan birinden bir test surusu yaparim :) hayirli olsun simdiden

Hayırlı olsun.
Purefix Türkiye ye gelip Dükkan açmaz birileri başvurup bayilik istemiştir. Anlaşmalar yapılır ve oldukça zaman alır. Distribştörsüz tek Dükkan açabilirler ama yine yerli bir firmanın ithalatçı olması gerekir Karlı satış için.
Çok kafaya takmayın frenli satılacaktır olmadı alır fren taktırırsınız. Frensiz olamaz YouTube da frensiz izliyorsunuz arkadaşları ama onlarında çok azı frensiz dolaşıyor. Skid tehlikeli bir durum arka lastiğiniz patladığında frensiz kalırsınız.

kendi sitesinde find a dealer dediğimde sadece abd gösteriyor.
distribütörler arattığımda da sadece türkiye ve ukrayna var avrupada. onun haricinde kuveyt, hindistian, kırgızistan falan var.

purefix adını kullanan sadece türkiye, kırgızistan ve kazakistan.

ama @Zekeriya Çab 'nın dediği gibi kendilerinin gelip dükkan açmaları mantıksız. tek aklıma gelen ihtimal acaba daha doğuya ithalat için burayı depo olarak kullanmak istemeleri olabilir ama buna değecek rakamda bir satış olur mu bilmiyorum.

ben istanbul içinde sadece gezinti ve ulaşım amaçlı hafif bir şey almak istiyorum. frenli alıp kullanırım sanırım.

baz modeli 329$ burada da 1500TL olacakmış. çok uçuk değil.

bu arada yeri gelmişken sorayım; bu bisikletler 10kg civarında. karbona geçmeden daha hafifini bulmak mümkün olur mu?

@Alper Cokyuksel süper aliminyum 7 kg civarı var ve karbondan pahalı neredeyse.

Ayrıca fixie yi ağır yapan jant ve diğer komponenler. Vites sistemleri 2-3 kg cıvarlarında. Iyi bir vitesli bisikletten vites söküldüğünde 7 kg olur zaten bisiklet ama bu fark yerine daha sağlam olması adına kadro aliminyumuna ve tekerlere daha ağır ve sağlam koyarlar. Yol bisikletinin tekeri sprint halinde maruz kaldığı yük az olduğundan daha hafif tasarlamaya izin verir.

Bu tip bisikletlerle ilgilenenler icin Galata'da uretim yapan basarili bir firma var. Ilgilenenler goz atabilir.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Alper Cokyuksel
bizim burada bir bisikletçi pazartesi günğ bayilik alacak buradan. öyle dedi benşm featheri görünce. eğer 750 tl çekerse fiyat bir echo modelinden alırım ilerleyen günlerde. tabi önce fixe iyice alışmam lazım

• Beğen
Tepkiler: ratm
@ilker21

Bizim burasi derken Izmir mi Adana mi? Izmir ise bisikletci ismi verebilir misiniz?

Premium modelleri çok iyi ama kontra fren ilginç geldi. Premium Rush filmindeki gibi.. :) Al, duvara as seyret bunu ya..

yabancı forumlarda çokta aman aman ahım şahım anlatılan bir marka değil ancak sorunda çıkarmadığını belirtiyor herkes.
Bende instagramda görmüştüm ancak fiyatlar konusunda bende endişeliyim :)

@Atacan
Adana dostum. eğer gelirse izmir'e de yollar merak etme. cazip fiyat olursa tabi. bu bisikletin en kralı 300-350 dolar arasında. tabi feather tarzı klasikler hariç. onlar 400'den başlıyor 1200 dolara kadar çıkıyor. ama hava civa da olabilir bu marka. bekleyip göreceğiz.

@Hüseyin Külcüoğlu
abi kontra fren değil bunlar. fixe olduğu için geri yapınca teker kitleniyor. tabi yapabilene aşk olsun :) ben yapamıyorum henüz :)

Fixie gercekten kullanmasi zor bir bisiklet bence :) durmadan pedal cevirmek iyi bir kondisyon gerektiriyor olsa gerek :)

Ama single speed yada kontra olanlari varsa bende almayi dusunebilirim :)

Fixieyw alisabilir miyim bilmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ilker21
Sadece fixie ya da single speed değil göbekten 3 ve bildiğimiz 8 vitesli versiyonlar var. Temiz ve çok güzeller. Keşke medeni şehirlerde yaşasak da kullansak böyle aletler. Bunların yanında bizim bisikletler kaçış arabası ya da jeep gibi duruyor .

Geri