Scudo Sports

Pul Koleksiyonerleri Buraya

Scudo
Filateli aboneliğim ptt ile genelde Cumhuriyet dönemi pullarını biriktirmeye çalışıyorum mesela 1973 yılın da çıkmış Türk menşeili tüm pulları biriktiririm tek alırım dörtlü altılı almayı sevmem özel günleri resmi memleket serisini anma sürekli yabancı ortak biriktiririm özel merakım 1938-1945 Nazi Almanyası pulları ...

Vay be...Benim de vardı bir ara.O kadar çoktu ki. Pul defteri işi pahalıya geliyor diye zarflarda tutuyordum. 8 mi 9 mu zarf dolusu...ben üniversiteye okumaya gidince kardeşlerim 3 er 5er satmışlar...😂😂😂😂iyi para kazandık diyorlardı...

@ERTUNGA babamın da var sizinkine benzer bir, iki defteri. Sadece pul için. Evlenmeden önce iki yıl bir kuru yük gemisinde çalışmış.
Dünya'da denize kıyısı olan bir Avusturalya'ya gitmedim diyordu. Oraya da gitse işçi olarak kalacakmış ama gemi oraya gitmemiş.
Dünya'nın çeşitli ülkelerinden pulları vardı.

Son düzenleme:
Eskiden çoktu pul koleksiyonu şimdi pek yapan kalmadı Yeni nesil pek değer vermez bilmez. @ERTUNGA gerçekten değer veriyorsun bilmeyenler elle parmaklıyor cımbız kullanman benim hoşuma gitti güzel pulların var Mezeta gidiyormusun ?

Eskiden çoktu pul koleksiyonu şimdi pek yapan kalmadı Yeni nesil pek değer vermez bilmez. @ERTUNGA gerçekten değer veriyorsun bilmeyenler elle parmaklıyor cımbız kullanman benim hoşuma gitti güzel pulların var Mezeta gidiyormusun ?
Mezatla hayatta işim olmaz sağlam iki üç filatelist tanıdığım var genelde 80 yaş üstü :) onların onayı olmadan hiç bir alışverişe girmem ben daha çırak sayılırım filateli de 15-20 yıllık geçmişim var sadece pullara kesinlikle el parmak değmemek gerekir

Mezatla hayatta işim olmaz sağlam iki üç filatelist tanıdığım var genelde 80 yaş üstü :) onların onayı olmadan hiç bir alışverişe girmem ben daha çırak sayılırım filateli de 15-20 yıllık geçmişim var sadece pullara kesinlikle el parmak değmemek gerekir
Evet Pullara el değmemiş olması gerekiyor ve Cımbız ve Karanlık oda da mummele yapmak gerekiyor
Ben hala @ERTUNGA senin pullarına bakıyorum tek tek huzur verici gerçekten iyi toplamışsın

@ERTUNGA.katiliyorum fikirlerinize.soyle bir baktım dönemleri ne güzel anlatıyor.mesala pamuk fındık tütün serisi...bizim kendi kendimize yetebilen ülke olduğumuzun ispatı.ordaki kedi ve köpek.yoresel simgelerimiz.Hatirlar misin bir pul vardı.traktor ksasasina dolusmus çokça insan.ve pulun üzerinde soru Düğüne mi ölüme mi diye...Benim pullar in zarf içinde durmasının en büyük nedeni de pul defteri benim için pahliydi ve okadar çok defter alacak param da yoktu..işin kolayiydi zarflarda saklamak.pullar bizim kültürümüz.Ataturk pullarim coktu.

@ERTUNGA bey merhaba. Pul koleksiyoneri olman güzel. Aynı şekilde diğer pul koleksiyonu yapan arkadaşlarıma da merhabalar. Sanıyorum Ankara'dasınız. Bende Ankara'dayım. Ortak konumuz bisiklet ve pul. Uzak sayılmazsa buyrun bir çayımı için, bisiklet ve pullardan konuşalım. Ank. Gölbaşı Oğulbeydeyim. (05324258616). Bu teklifim tüm pul koleksiyoneri olan arkadaşlarımız için de geçerlidir. Selamlar...

@Hsahindag Hüseyin bey tabi ki görüşmek isterim ikimizin de müsait olduğu bir zaman da notumu aldım çok teşekkür ederim nazik davetiniz için sağ olun ....

Geri