Scudo Sports

Pudental Sinir Sıkışması

shielD

Üye
Tepki
53
İsim
Ahmet
Bisiklet
Dahon
Herkese merhaba,
6 aydır aktif olarak bisiklete biniyorum ve bu forumdayım. Her şey gayet iyi giderken 2 ay önce bir rahatsızlık baş gösterdi ve bisiklete binememeye başladım. Rahatsızlık tam olarak şöyle; apış aramda, makat çevresinde, testislerde ve kaba etlerde batma ve yanma hissi oluştu. Bırakın bisiklete binmeyi evde koltuğa oturamaz oldum. Cildiye ve Genel Cerrahi doktorlarına muayne oldum bir kaç krem ve 3 kutu antibiyotik kullandım ( gittiğim doktorlar yazdı ) ama hiç bir faydası olmadı. İnternette de bu rahatsızlığı çok araştırdım fakat fazla bir şey bulamadım ta ki bugüne kadar. Bugün araştırmaya devam ederken bir hastalığa rastladım ismi Pudental Sinir Sıkışması, az görülen bir hastalıkmış fakat en çok bisiklete binenlerde olurmuş.
Bu hastalıkla ilgili bilgisi olan varmıdır acaba? Başına gelmiş olan, bir doktor önerecek olan ve ya başka bir önerisi olan varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese sağlıklı bol pedallar dilerim...

Scudo
Sn @shielD

Size önemle tavsiyem;
İnternet yahut sosyal medyada okuyup edindiğiniz bilgi üzerinden kendinize teşhis koyup, yine sosyal medya üzerinden tedavi metotları aramamanız olacaktır.

Konu ile ilgili olarak bir Dr'den tavsiye ve yönlendirme talep etmeniz, sağlığınız ve tedaviniz açısından en doğru usul olacaktır. Geçmiş olsun.

Esen kalın.

Öncelikle geçmiş olsun.

Pudental sinir sıkışması maalesef uzun süreli bisiklet kullanımında karşılaşılabilecek bir sorun. Bisiklet geometrisine, özellikle de sele boyuna çok dikkat etmek gerekir. Dinlenme molalarını ihmal etmemek, ısınma antrenmanları yapmak ve vücudu iyi dinlemek önemlidir.

Size tavsiyem iyi bir üroloji hekimi bulmanız. Hastalığınız başka nedenlerden de kaynaklanabilir, MRI ve BT taraması ile kesin tanı konulabilir. Ona göre ilaç tedavisi ya da cerrahi önerilebilir. İnternet yorumları ve bilgilerine çok itibar etmeyin. İnşallah kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Gecmis olsun , bana kalirsa once norolojiye gidin , gerekirse onlar sizi norosirurjiye yada urolojiye refere ederler.

Daha once basima gelmisti bu durum , fakat benimki kisa sureli bir basiydi ve seleyi birazcik asagi cekmem ile hallolmustu. Siz sinir ustune kronik olarak basi yaptiysaniz , iyilesmeside aniden olmayacaktir . eger sorun bisiklet ise once kadroyu , seleyi , sele boyunu kendinize gore ayarlamali yada secmelisiniz . pudendal sinir tuzaklanmasini 6 yildir tip okumama ragmen duymadim gormedim , yani sorun yuksek ihtimal ile sadece bisiklete yanlis oturmaniz ve/veya ayarlarini yanlis yapmaniz.

@starbuck
@fztserhat
@furkan.zaman

yorumlarınız için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, rahatsızlığı buraya yazmamdaki amaç, teşhisi ve tedaviyi burada aramaktan çok doğru yönlendirilmek. Çünkü bu rahatsızlığa hangi bölüm bakar onu bile bilmiyordum o yüzden de cildiye ve genel cerrahi gibi alakasız bölümlere gitmişim :)

@furkan.zaman
bende sizin gibi düşünüyorum, şöyle anlatayım; 4 aya yakın Dahon D8 katlanır bisiklete bindim hiç bir sorun yaşamadım daha sonra 48 boy başka bir bisiklet aldım ne olduysan ondan sonra oldu. Kadro boyunda problem yok fakat ilk aldığımdan beri sele den rahatsızdım, muhtemelen seleden kaynaklandı. 1 ay kadar bu seleyle bindim, sonra yeni sele aldım ama yeni seleyle hiç binemedim rahatsızlıktan dolayı.
bugün ürolojiye randevum var, yarında nörolojiye aldım. İnşallah birisi çare olur ve bisiklete binmeye devam edebilirim.

Ürolojiye gittim. Derdimi dinlemeden Nörölojiye git dedi :mad::mad::mad::mad:

@furkan.zaman

İnşallah dinler, bugün de nörolojiye gidicem.

Hangi doktora başvurmanız gerektiğini bilemediğiniz durumlarda ya aile hekimine danışın ya da bir dahiliye doktoruna danışın. Onlar sizi doğru bölüme gönderecektir.

@shielD

(link)

2 doktoru var bu birimin, 2'si de birbirinden ilgili...

• Beğen
Tepkiler: shielD
@Edip Dinçer

teşekkür ederim. Bugün Nöroloji ile görüştükten sonra söylediğiniz yere bakarım, Eğitim Araştırma Hastanesi olduğu için bugünkü Noroloji randevusundan da pek umutlu değilim.

öncelikle geçmiş olsun. bu tür sinirsel rahatsızlıklar gerçekten çok can sıkıcı. Kas ağrısı insanın kafasına okadar takılmıyor ancak sinir öyle değil. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen
@MGSancar
teşekkür ederim. Gerçekten çok büyük sıkıntı. Tam her şey yoluna girmişti bisikletle daha uzun turlar yapmaya başlamıştım, bu sıkıntı ortaya çıktı 2 aydır bisiklete binemiyorum :(

@shielD
Çok geçmiş olsun adınıza çok üzüldüm. Ortak paydamız aynı (bisiklet ) olduğu için çekincem başladı bir hastalık daha duydum üzüldüm. Zaten bu oturan yerim ile ilgili çok çektim söylemesi ayıp. Kıl dönmesi fistül çatlağı. Kıl dönmesi tek ameliyat ile kurtuldum ama sonrasında açık yara pansumanı her gün bir ameliyat yaşattı 3 kere fistül çatlağı aynı yerden ameliyat oldum. Oda iyi düzeldi ama paronayak oldum. Şimdi sizde bunu duydum üzüldüm kendimi sizin yerinize koydum tüylerim irkildi. Umarım hastalığınızdan tez zamanda cerrahi müdahale olmadan kurtulursunuz. Sonuçları bekliyoruz

• Beğen
Pudental sinir sıkışması kavramını Türk literatürüne sanırım Tibet Erdoğru yerleştirmiştir. Biz öğrenci iken o asistan veya başasistandı. Sadece oradan bilirim, tanımışlığım yok.
Son yıllarda bu tanının biraz fazla konduğu düşünülüyor , ayrıntı için websitesine bakabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun.Aşağıdaki forumu da bir inceleyin.Belki ulaştığınız/okuduğunuz yazıların olduğu bir forum olabilir ancak yine de gözünüzden kaçmıştır diye eklemek istedim.Burada benzer rahatsızlığı yaşamış kişiler bazı deneyimlerini paylaşmış.
(link)

• Beğen
@shielD önçelikle çok geçmiş olsun umarım tez zamanda ıyılesırsınız doktor kontrolunde saglıgınızı aramanız cok daha ıyı olur ama onlarda bır turlu dogru tehşişi koyamıyorlar umarım sıkıntınız hallolur

bu tarz durumlar herkez gıbı benıde korkutuıyor yenı yenı 100 km cıvarı kullanmaya basladım baya bır ara vermiştim ama mesela benım de sağ bacagımda bır agrı bas gosterdı sebebını bilmiyorum hatta tam agrııdıgı yerı bıle soyluyemıyorum sadece bacagım agrıyor ozellıkle rampa cıkıslerında zorlanınca sankı bırı damarımı yukarı dogru cekıyor gıbı dun aksmdan berı agrı devam edıyor persenbe gunune randabu aldım beyın cerrahıne bel fıtıgı baslangıcım vardı zaten muhtamalen sebep o bakalım ne cıkıcak

tekrar gecmıs 0lsun

• Beğen
@soneryen
teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun umarım başka sıkıntı yaşamazsınız. gelişmeleri burdan aktarmaya devam edeceğim.

@x-rayted
bende bu doktor sayesinde rahatsızlığı öğrenmiş oldum. Daha önce gittiğim cildiye, genel cerrahi vs.. doktorları antibiyotik ve çeşitli kremler verdiler ama ne bi teşhis koyabildiler ne de tedavi edebildiler. Dr Tibet Erdoğru nun videolarını izleyip, yazılarını okudum söylediği bütün belirtileri tam olarak taşıyorum. Bu Dr un çalıştığı hastane bana çok yakın ama malesef bu hastanelerde tedavi olacak maddi imkana sahip değilim oyüzden devlet hastanelerinde arıyorum şifayı, inşallah bulurum. İlginize teşekkür ederim.

@SedatT

inceleyeceğim. İyi dileklerinize ve ilginize teşekkür ederim.

@dincer_colak

çok teşekkür ederim. Sizin sorunda biran önce düzelir umarım. Anlattıklarınız bana da bel fıtığı gibi geldi ( bende de var) ama Dr Teşhisi ve tedavisi önemli tabi :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@shielD geçmiş olsun. Pedli tayt kullandınız mı bisiklet sürerken?

@erdsde
saolun. evet pedli tayt kullandım hatta hiç taytsız binmedim

Bugün Nörolojiye de gittim, yine bir sonuç yok. Derdimi anlatınca hiç duymamış gibi davranıyorlar anlamadım gitti

• Beğen
Tepkiler: erdsde
@shielD

Öncelikle geçmiş olsun.

Kaç km sürüyordunuz ?

Geri