Scudo Sports

PTT yurtdışı geç gelen kargo için şikayetim ve gelen cevap

Halil EROĞLU

Forum Bağımlısı
Tepki
1.061
Bisiklet
Salcano
Merhaba. Yurtdışından sipariş ettiğim ürünüm Türkiye'ye geldikten ve "dağıtıma çıktı" bilgisinden 11 gün sonra teslim edildi ben de hem telefonla hem de mail ile şikayette bulundum ve bugün cevap geldi. İşte buyrun:

@PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ

Evet, şahsen yaşanan gecikmeden rahatsız olsam da gelen cevap şaşırttı. Gönderi takip numarası olan kargoların kaybolma ihtimali çok düşük oluyor. PTT kargoyu seviyorum. Diğer özel kargo firmaları kadar özenlidir, değildir tartışmıyorum orasını. Sadece yurtdışından sipariş verecek olan arkadaşlar için kurumun nasıl çalıştığının görülmesi için bu konuyu açtım. Ben bir sonraki gönderim için de ekstra kargo bedeli ödemeden, PTT kargo ile kapıma kadar getirteceğim alacağım ürünü. DHL, UPS, FEDEX vb. şirketler ile daha güvenli olur diye düşünen arkadaşların yüklü miktarlarda kargo bedeli ödemeleri gerektiğini hatırlatayım...

Bu da kargo istatistikleri:

@KARGO TAKİP

• Beğen
Tepkiler: ysufdran
Scudo
Benimde başıma buna benzer bir şey geldi. Bir iki yeri telefonla aradım. Sonunda karşıma bir kadın çıktı. "aaaaa paket masamda yakınsanız gelip kendiniz alın, 3,60 TL de gümrük masrafı var" dedi. Çok yakındı da gittim kendim aldım. Bu olay bugün oldu. Onları beklesem ne zaman gelirdi bilmem.

Seçme imkanım olsaydı PTT kargoyu seçmezdim. Böyle laçkalık olmaz. Aynı paket Amerikadan DHL gibi bir kargo firmasıyla ile çok yakın bir paraya geliyor.

PTT kargo ( ve onun iş ortaklarının) fiyatının çok ucuz olduğunu sanma. Takip numaralı gelen bütün paketlerin bedeli yüksek oluyor.

Kargo bedeli olmayan "Free Shipping with Tracking Number" ürünleri aldığınız zaman bedava oluyor. Kargo bedeli ödersem o zaman düşünürüm.

YENi CiHETE KAYIT(new to distribution area register)
MUHATABA BiZZAT TESLiM(Delivered to the addressee personally)

Yerli malı yurdum malı,tamam.Ben de sever ve PTT yi kullanırım ancak bu dil ne? 2012 deyiz.Cihet mi kaldı...Ürünü teslim edecekleri kişiye "Muhatap" demek te neyin nesi?Hele hele bu garip dili İngilizceye çevireceklerine,yazdıkları İngilizceyi aynen Türkçeye çevirmeleri,tam bir komedi olmuş.Zira "Yeni cihete kayıt" sözcüğünü ingilizceye çevirmek,başbakanımızın bir toplantıda tercumana çevirttiği "Kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla" kadar zor olmalı.Ya bu?

(Delivered to the addressee personally)
Delivered to the addressee'deki en son "e" sanırım,ünlem olarak kullanılan E,Sıkıldım ama! Gibi bir şey:)

Aynen öyle. "Yeter artık 11 gündür dönüp duruyorum cihetler arasında. Sonunda teslim oldum." der gibi.

bi ülkenin hastenesi nasıl çalışırsa, postanesi de öyle çalışır işte...

yani bi doktor bi bakışta eve gidin dinlenin der, doğrudur... aşka bi doktor operasyon şart der, yanlıştır...

bi doktor sizi baştan savar, başka bi doktor size mesleğinin gereği dikkati ve özeni gösterir..

devlet de biz insanlarız zaten di mi... ne zaman çevremizdeki %80 insan işini doğru, dürüst ve iyi niyetle yapar... o zaman bu ülke de kurtulur işte :)

Bununla alakalı bende bir şikayet oluşturmuştum. Ankarayı falan aramıştım sanırım.

Yaklaşık 10 gün sonra bir E-Posta geldi. Cevap ile, adresimi bildirmemi istediler. Bu adresi, posta dağıtım müdürlüğüne vereceklermiş ve tembih edeceklermiş, buraya gelen paketleri adam gibi zamanında teslim edin. :)

Bende cevaben böyle bir ayrımcılık kabul edemeyeceğimi belirttim. Birazda eleştirdim bunun için. Cevap gelmedi, beklemiyordum zati.

@Halil EROĞLU

75 euro altında böyle bir ürün var mı? En küçük paketi takip numaralı göndermek 15 dolardan başlıyor.

Evet birçok sitede 30-45$ minimum alışverişe kargo ücreti alınmıyor. Bisikletle ilgili de olabilir, diğer sporlar veya günlük yaşantıda kullanılabilecek herhangi bir malzemeyle ilgili de...

Onlar muhtemelen sitenin olduğu ülkedeki sevkiyatlar içindir. Adresini Türkiye olarak girdikten sonra kargo bedelleri belirir.

DealExtreme, eBay (bazı kullanıcılar tarafından) gibi yerlerde ücretsiz ve takip numaralı kargo yapılıyor. Hatta birkaç ay önce CRC'den alışveriş yapmıştım (70€'luk), takip numaralı ve ücretsiz şekilde yolladılar..

@muratcolakoglu

Ben de biliyorum o tür siteleri. Yalnız o sitelerde genelde farklı kargo seçenekleri yer alır. Ülke veya bölgeyi değiştirince kargo bedeli görünür dediğiniz gibi ama benim kastettiğim o siteler değil kesinlikle. Dünya çapında ücretsiz kargodan(Worlwide Free Shipping) bahsediyorum ki Edip Dinçer'in bahsettikleri sadece birkaç örneği...

PTT personel yapısı itibariyle karmakarışık bir kurum. Bir kısım çalışan emekliliği yaklaşmış, eski devlet memuru zihniyetine sahip, müşteri menuniyetini masasına oturtup çay içirmekten ibaret sanan kişilerden oluşurken bir kısmı ise lisans diplomasına sahip (diploma herşeydir demiyorum elbette) bazı sınavları geçerek gelmiş ve günümüz hizmet sektörü için gerekli algılamaya sahip kişiler. Kurumun dönüşümüne en iyi tepkiyi bu grup veriyor. Bu yüzden eski bir personelle muhatap olduysanız gelenekçi yaklaşıma hazır olun :) İstisnalar elbette kaideyi bozmaz. PTT bu ülkenin en eski kurumu (sanırım 175 yıla yakın bir geçmiş) ve dönüşümü haliyle güç oluyor. Böyle güzel örnekler ise umut veriyor.

@Edip Dinçer

Sana gönderilen teyit mesajını bizimle paylaşırsan fatura bedeli içinde kargo bedeli olup olmadığını görürüz. CRC'de daha kargo bedeli olmayan bir ürüne rastlamadım.

Emin olun yaşadığım bir şeyi hatırlayabilirim Murat ney. Sadece para birimini yanlış hatırlamışım. 70€ değil 70$'mış.

Teslimat adresi Türkiye mi? Göremiyoruz.

Şu an bu ürünü almak istediğimde Türkiye'ye 4,79 Pound kargo çıkarıyor.

Zaman zaman belli ürünlerde bu olay olabiliyor. Bu da onun bir göstergesi gibi. Olabilir deyip geçmek lazım...

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Teslimat adresi Türkiye mi? Göremiyoruz.

Evet sırf sizi kandırmak için Birleşik Krallık'a sipariş verip onun faturasını koydum. Size yalan söylediğimi/söyleyebileceğimi nereden çıkardınız bilemedim. Şunu da belirteyim de aklınıza takılmasın. Ayakkabının şu andaki fiyatı 55$ gibi bir şey. Ben aldığım zaman %50 indirim yerine %33 indirim vardı. O yüzden fiyatı yüksek. Yoksa o fiyata kargo dahil değil.

Edit: Halil Bey'den de çok özür dilerim. Konu, başlıkla çok alakasız bir yerlere gitti. Umarım kızmıyorsunuzdur.

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
kargo ücreti, eşyayı satın aldığımız para birimine göre de değişebiliyor.
(evanscycles'da eğer € seçerseniz, avrupa'ya kargo ücretsiz.. ve türkiye'yi de avrupa olarak sayıyor.)

Geri