Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Kuzey Ege @Isabado PTT'nin ciddi bi koordinasyon sorunu var, birçok ülke bu konuda otomasyona geçtiği halde bizimkiler hala manuel halletmeye çalışıyor sanırım.. aksi halde bu kadar uzaması imkansız!!!!!

Scudo
Merhabalar, pek anlayamadığım bir durum var, bike-componentsden ortlieb classic çanta(1 çift) ve schwelbe marathon plusx2 sipariş etmiştim. Totalde 75 euroyu geçtiği için Stuttgart da ki akrabalara gönderttim. Onlardan da rica edip paketi vs açıp ürünlerin etiketlerini, faturasını vs çıkarıp bana kargolamalarını istedim.(Belki gümrüğe takılma ihtimali olmaz diye düşünerek,(üstlerinde fiyat vb. şeyleri olmayacağı için)). Almanya DHL sitesinden takip kodundan baktığım zaman 3 Eylül akşamı hedef ülkeye gönderilmiş kargo, ve yanına yeni bir takip numarası not etmişler ve PTT linki vermişler, hedef ülkeye girişten sonra bu link ve takip kodu ile takip edilebilir diye. PTT sitesinden baktığımda ise hala son hareket 3 Eylül Almanyadan çıkış olarak görünüyor. Türkiyeye girmedi yani henüz.

Bugün 10 Eylül, bi kargonun Almanyadan Türkiyeye 7 günde ulaşmaması normal mi?

@tameryc Belli olmaz kimi zaman geç giriyorlar. Benim en son 10 Ağustos'ta Çin'den çıktığı gözüken kargom 9 Eylül'de İstanbul'da gözüktü bugün Ankara'ya vardı.
Benim sorum bahsi geçen postamı Ankara PİM'e bugün mesai saati bitiminde girişini yaptılar. Bildiğim kadarıyla ptt hafta sonları dağıtım yapmıyor ama PİM'ler cumartesileri açık oluyor mu? Pazar günü şehir dışına gidiyorum paketi gitmeden alsam iyi olur.

PİM cumartesi günü açık, KİM kapalıymış.

• Beğen
Tepkiler: tameryc
Bayram öncesi PTT saldı sanırım.
Perşembe Türkiye'ye giren kargomu sevketmediler. Normalde Cuma günü dağıtım merkezine ulaşmış oluyordu, elden teslim alabiliyordum.
Sanırım bayram sonrasına kaldı...

18 ağustos tarihinde EBAY'den aldığım bir ürün hala gelmedi.. bir de kurban bayramı tatiline girdik tam oldu, 2 hafta daha gelmez artık :confused:

@Türka¥ Gelir gelir merak etme benimkilerde gecikmiş durumda 6 tane ürünüm var gelecek :) Gelmezse hemen bi request aç para anında iade olur, ben yardımcı olurum sana... ;)

@Anonim benim de toplamda 3 parça siparişim yolda ama 18 ağustosta aldığım ürünün çoktan gelmesi gerekiyordu.. bizim memurların yavaşlığı dillere destan malum, alıcıyı ağaç etmeden bırakmıyorlar.

bu arada yardım teklifi için tşkler, ebay'e yabancı değilim :harika:

Bu aralar Çin'de bayram var kargolar sanirim aksayacak. Aliexpress'den yapilan siparis her ne kadar kargoya verdik deseler de vermediler diye dusunuyorum. Zaten verip deyipte uydurmasyon kargo numarasi verdiler.

Benim forma istanbula kadar gelebilmiş eskişehir yerine çine geri göndermişler :(

Merhaba,

bike-discount'tan eylül sonu bir sipariş vermiştim, başakşehir UKIM'den bir mektup geldi, kargomun gümrüğe takıldığı hakkında. Bugün gittim konuştum, içinde zincir yağı, slime, hidrolik yağı gibi ürünler vardı, gümrük memurunun açıklaması - yanlış hatırlamıyorsam- yakın zamanda bir tasarruflu yazı gelmiş, sıvı ve toz formundaki hiçbir ürün gümrükten geçmiyormuş, dolayısıyla herşeyi olduğu gibi geri göndermek zorunda kaldım. (ya içindeki katı formdaki ürünleri alıp kalanını gümrüğe hibe etmem ya da olduğu gibi geri gönderme seçeneği sundular) Daha önce de bu tür sıvı ürünler satın almıştım ve sorunsuz bir şekilde adresime gelmişti.
Bu konu yeni sanırım ama yasal dayanağından pek emin değilim, keyfi bir uygulamaya benziyor, ürünleri sıvı ya da katı olarak kategorize etmek tamamen saçma, aldığım ürünler ve toplam tutarı tamamen yasal sınırlar içindeydi. Bu tür bir sorun yaşayan oldu mu yakın zamanda ve yasal dayanağını bilen?

Çok teşekkürler,

@Baris.O Sanırım keyfi olmuş biraz...Bana evvelki hafta chain l zincir yağları geldi, nereden baksan baksan bayağı da bi yağ vardı içinde...

@Anonim sinir bozucu bir durum, çok acil şeyler değildi, ama olan kargo parasına + harcanan zamana oldu. Böyle birşey çıkacağını bilmiyordum afalladım, aslında biraz daha zorlamak lazımdı, bilmiyorum bir sonuç alabilir miydim ama.

@Baris O. Tahmin edebiliyorum, heyecanla o kadar bekle sonra böyle bir sonuç can sıkıcı oluyor...Aslında böyle durumlarda belki sporcuyum acil lazım bu ürünler gibi bi yaklaşım işe yarayabilir diye düşünüyorum gerçi başıma henüz gelmedi ama denemekten zarar çıkmaz :)

bike-discount dhl ile gönderiyor kargoyu türkiye de ptt mi devralıyor yoksa dhl mi gümrük konusunda dhl uğraşmaktansa ptt le uğraşayım maksat

PTT bu aralar hızlı çalışıyor aman nazar değmesin.. herşey tam zamanında geldi :hhhhhh:

@Türka¥ Hakikatten İzmir de bu ara çok iyi ilk defa aldığım bişey giriş yaptıktan iki gün sonra elime ulaştı...

Aliexpress'ten bir ürün aldım. PTT'nin sitesinde bana teslim edildi gözüküyor ama gelen giden olmadı. Nasıl iş yapıyorlar anlamadım?

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    64 KB · Okunma: 31
  • Beğen
Tepkiler: eftal dağlı
@existentialist-j
Postaneye dotms şansınız varsa bir sorun benim paketleri bazen postacı komşulara bırakıyordu.

Geri