Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Bugün bir arkadasa malzeme yollaya cam gittim koyde ki ptt ye arkadaşin işi görsün diye yanıma almıştım ürünü iyice paketlerin adam dedi bu ne kargo bisiklet parçası var dedim baktım bantları söküp ürünü açmaya basladi.NNe yapıyorsun dedim bakmam lazım dedi Ben söyledim ya ne olduğunu dedim neyse parçayı çıkarttı Paldir kültür kutunun içine attı bende yollayayım şikayet etmeden önce danışar in dedim forumda ki arkadaslara bunların kutuyu açmaya hakkı varmı varsa bile bu hareket nedir kaç paralı malzeme gönderiyoruz.

Scudo
@Burak_Dingiloglu

Ödemedim ben. Ancak ayakkabının su geçirmez olup olmadığını bilmiyorum. Shimano m065 modeliydi benimki.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Dingiloglu
Bu PTT enteresan.
Merlinden ayın 17sinde aldığım kask dün sabah ülkeye girdi. bugün bakayım dedim PTT sitesi çökmüş durumda saat 11de kapı çaldı postacı kaskı getirdi :)

Ptt gerçekten çok enteresan.

O kadar kargom var yolda, çoğu aynı zamanda gönderildi. Ama şu an en gereksiz olan powerbank dağıtıma çıkmış görünüyor.
2 dolar kargo ücreti verdiğim ürün, 20 euro kargo ücreti verdiğim üründen daha hızlı geliyor.

@Murat B.

Gelen bir şey var mı Murat ?
Bana hala herhangi bir şey ulaşmadı.
1 ayı devirdik bugün :)

@Edip Dinçer
Gelen giden yok maalesef. Evans'a mesaj gönderdim az önce, bakalım ne diyecekler...

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Benim pakette de 13 gündür bir hareket yok. PTT'yi aradım sonunda.

Dedim bundan önce kaç defa yurt dışından ürün aldım. En fazla 10 15 gün falan sürüyordu bana ulaşması.

Bu sefer bırakın bana ulaşmasını hiç bir hareket yok dedim. Nerede olduğuna dair bir bilgi alamıyor muyuz diye.

Maalesef dedi. Bu ara sistem hataları yaşıyoruz çok fazla. Paketlerin sıraları karıştı dedi.

Bir kaç gün daha bekleyin dedi falan. Bilmiyorum, çorba etmişler işleri sanırım.

PTT'iyi aradığımda 15'inde yola çıkan kargonun Türkiye'ye girmediğini söylüyor. 15 gün boyunca uçakta anca gelir diyor.Zaten Türkiye'ye giriş kayıtı da halen yok.

yurtdışı kargo takip sitelerinde yaşanan Türkiye ye girdikten sonra güncellenmeyen kargo sorunu ptt kaynaklı heralde e devlet sitesinde kargom neredeyse dağıtıma çıkmak üzere yurtdışı sitelerdeki en son bilgi istanbula vardı şeklinde kalmış

Ptt de sorun yaşadığınızda mutlaka şikayet edin.

Benim kargoları düzgün bir şekilde getirmeyen ptt kuryesi bimer ve ptt şikayetlerinden sonra melek oldu.
Biraz önce aradı, " merhaba özgürcüm evde misin ? evdeysen sana bir paket var, getireyim. "

@Özgür K.

Bike-components'den mi gelen kargon hocam? Bu kargoyu beraber vermişiz ama Türkiye'ye girişi olmadığı söyleniyor. Buna inanabiliyor musunuz?

@Burak_Dingiloglu

Hayır başka sipariş bu.
Hatta şöyle söyleyeyim, bike-components siparişimden 2 gün sonra gönderilen, üstelik Singapur dan gönderilen kargo, bc siparişi daha ülkeye girmeden elime geçti. Şaka gibi..

Bc siparişi için telefonda ptt uygulaması var, günde 7 defa kontrol ediyorum belki ama hiçbir hareket yok.

edit: 1.000. mesaj :)

yurtdışından 1 ay önce sipariş ettiğim jant seti sonunda giriş yaptı ama adresi ısparta yazmama rağmen takip ekranında adana PİM'e sevkedildi yazıyor gel de kafayı yeme.

@Burak_Dingiloglu

Geldi :)
Ukim e girmiş 133 lira vergi çıkarmışlar, oh be

Ben de iş yerinde dün, balkondan, PTT Kargo'nun aracını gördüm kapının önünde. Kalbim pır pır etmeye başladı. Hemen güvenliği aradım ama bana bir şey gelmemiş... Kalbim kırıldı http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2013/241/e/7/run_away_by_cookiemagik-d6k6ej5.gif

Şu gün itibari ile 33 gün oldu...

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
Benim 27 Ocak'ta bike-discount'tan verdiğim siparişte son durum "Gönderi yurt dışına sevk edildi" diyor ama pek takmayayım. İzmir'e doğru geliyordur değil mi?

http://i.imgur.com/HZF3PzQ.jpg

Kargo Daha Türkiyeye gelmedi benim kargomda aynı pek takmayınız beklemeye devam ediniz. Zaten Kargo açıklamasında İstanbul yazınca kargom hızlı bir şekilde açıklamaları değişerek gelecektir. Eski sipariş ettiğim kargoların geldiği gibi.

@can akıncılar
doğrudur hocam. ptt de kargo bölümünden sorumlu görevlinin paketlenmiş olarak gelmiş ürünü yapılan açıklamadan tatmin olmazsa şayet açma hakkı vardır. aslında bu birazda insanlıkla alakalı. kargo sahibi adam gibi açıklama yapmışsa normalde bu yeterlidir. tekrardan paket açılmaz. yani görevli uğraşmaz. fakat bazen cins çalışanlar olabiliyor. dikine gidiyorlar. siz söylediğiniz halde paketi açıyorlar. o yüzden ben şunu tavsiye ediyorum. çok büyük bir parça değilse şayet paketinizi alın ve görevliye gösterdikten sonra orada paketleme işlemini yapın. bant vs. bütün malzemeler var orada.

@Özgür K.
Benimki de gumrukte su an 2-3 haftada artik Istanbul'dan Izmir'e gelisini bekler 6 ay sonra kavusurum herhalde.

@Burak_Dingiloglu

O kadar sürmez, bu aralar ptt yurtiçinde hızlı çalışıyor. Benim kargo 8 de girmiş ülkeye 11.30 da vergisini falan belirlemişlerdi. Şimdi de muhtemelen Avpim yolundadır, yarın yada c.tesigelir. Seninki de sorun çıkmazsa p.tesi-salı gelir.

Geri