Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Bugün iki posta aynı anda geldi birini koca kutuya koymuşlar ama incelemeye takilmamis Benim tahminim arkadaşlar paket küçük olsun istersen 500 liralık mal al bakmıyorlar sadece bir paketim açılmıştı bir daha ki sefer şansımı deniyecem bakalım:D

Scudo
@Yunus Emree

Hocam ben de öyle kaldı ya.

SIRATARİHSAATİŞLEM TÜRÜAÇIKLAMAİŞLEMİ YAPAN
PTT İŞYERİİLÇEİL
115/01/201515:50:00Gonderi musteriden alinmistirReceive item from customer (Otb)--GERMANY (Yurt Disi)
216/01/201505:26:00Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Otb)--GERMANY (Yurt Disi)
316/01/201505:26:00Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)The item was forwarded to the destination country (Otb)--GERMANY (Yurt Disi)

Ne yapmak lazım? Kargonun geldiği filan da yok.

@Burak_Dingiloglu

Maalesef beklemek lazım. Ben de 12 gün boyunca stoklara ürünlerin girmesini bekledim. Şimdi de ptt nin getirmesini bekliyorum.

3098 dosyayı görüntüle

edit: Güzel tesadüf, sizin kargo ile aynı araçta geliyor benim kargo da.

@Burak_Dingiloglu

Bc den önceki siparişlerim ortalama 14 günde elime geçmişti. Haftaya çarşamba-perşembe gelir diye düşünüyorum.

@Burak_Dingiloglu
Benim almanyadan 4 ocakta aldıgım jantlar dün geldi..Acele etmeyin bekleyin gelir.

@can akıncılar

Benim de biri Çin'den biri Hollanda'dan iki paket aynı gün gelmiş biriktirip gönderdiler heralde.

Zaten pakete pek bakmıyorlar paketin üstündeki faturaya bakıyorlar.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/22/0e61950b776447b19d46dd5f495aabf3.jpg

Merlin'den ayakkabılarım gelmek üzere :)
Bi haftada elimde olacak inşallah.

Thu, 22.01.2015 17:05 h--The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically
Thu, 22.01.2015 18:12 hOttendorf-Okrilla, GermanyThe international shipment has been processed in the parcel center of origin
Fri, 23.01.2015 00:52 hRadefeld, GermanyThe international shipment has been processed in the export parcel center
Fri, 23.01.2015 00:54 hRadefeld, GermanyThe shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: (link))

Son kısımda PTT teslim edecek demişler ve takip linki vermişler. Şimdi bu durumda bizim vatandaş başka ülke gezmeden direkt gelecek demek midir?

@Serden Us
Evet, son cümlede varış yerine vardı ve dağıtımı yapacak kuruluşa teslim edildi diyor. Ptt'nin sayfasından kontrol edin isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: S26
Bu damga vergisi olayı nedir? Yeni vergi alma yöntemi mi? Ödemek zorunda mıyız? hep varmıydı? yoksa ben mi yeni görüyorum? tam 74.80 EUR değerinde kargom.. bundan dolatı da olabilir mi? çok enteresan... Bu arada Siparişi 19 unda vermiştim en hızlı ulaşan kargo olacak..

Ekran Alıntısı.JPG

Evet öncelikle ayakkabılarım geldi.http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/23/277842d7dcbe597dc164d5187bb82b41.jpg

Zaten gelmesi değil de alması sorun :)

Biricik pttciğim ne yaptı? Bütün gün adresten özellikle ayrılmayarak kuryenin lutfetmesini bekledim. Az önce sorgulama yapınca, bütün gün kulağım zil sesinde olmasına rağmen, ihbarlandı notunu gördüm.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/23/00a7cbdf3ce1ed05531a82f13eb212a7.jpg

Sonra, zile basmadan neden ihbar yapıştırıp gitti diye düşündüm. Indim. Peki ne oldu? Evet, kapıda ihbar da yoktu. Şubeye gittiğimde söylendim ama pek de sallamadılar. Ayrıca imza falan da almadan verdiler kutuyu. Bayağı bi rahatlar.

Her neyse, benzer olaylarla karşılaşmışsınızdır sizler de zaten. Bunun için şikayet maili falan yazayım dicem de, onu okuyacak olan da ptt çalışanı sonuçta. Zihniyet aynıdır muhtemelen.

Bike24'ten aldığım şeyler 2 gün içinde Türkiye'ye gelmesine rağmen bizimkiler zahmet edipte 10 gün içinde sisteme işleyemediler.

Ne diyeyim. Bu ülkede kamu işe alımları yok bu benim kaynım, yok bu eniştem, yok bu bilmem neyim diye olduğu sürece bu düzelmeyecek.

Ne zaman hak edeni hak ettiği pozisyona getirmeyi öğreneceğiz merak ediyorum.

@Yavuz SOYLU

O 3.6 tl, 75 euro altına vergi alamadıkları için 3 lira 3 liradır diye alınan sunum ücreti.

Muhtemelen 3 lira paketi açma ücreti 0.6 tl ise paketin üzerine yapıştırılan kağıdın ücreti.

Çok defa paketim hiç açılmamasına-bant olmamasına rağmen alındı benden de.

@Mustafa Y.

2 günde Tr ye girdiğini nasıl anladınız ? DHL sayfasına göre mi bu yorumu yapıyorsunuz yoksa ptt sayfasına göre Tr ye girmesine rağmen ilerleme mi olmadı ?
Benim de kargom dün gönderildi, o sebeple soruyorum.

Ben bu posta teşkilatını anlıyamıyorum...Arkadaşım Slx Hidrolik Set birde balatalarından aldı bir çift gümrüğe girmedi...Benim 1 ay önce küçücük pakette ki 70 75 Euroluk malzeme incelemeye alındı Damga verdim...Merlin Kutuda gönderiyor iki 3 malzemeyi Ben Hidrolik,Arka Mek ve Vites Kolunu Almayı Düşünüyorum Riske Girerek:D

@Mert N. Kokten

(link) Bu sayfaya ve Bimer'e yazın, ilgileniyorlar.
Ama kurye mutlaka bir yalan uydurup işin içinden sıyrılacak, en azından uyarmış olursunuz sonraki paketlerde uyanıklık yapmaz.

@Özgür K.

Teşekkür ederim. Ya tutarsa deyip yazayım en iyisi :)

Chain Reaction Cycles'tan 14.01.2015'te yaptığım alışverişimi bugün teslim aldım. Ancak anlam veremediğim bir nokta var. O da gereksiz büyüklükte bir kutuya koymaları. 27*30*40cm boyutlarına küçük sayılamayacak bir kutuda geldi siparişim. Sunum ücretinden kaçamadık doğal olarak :)

Dosyalar

• DSC_0068.JPG
    DSC_0068.JPG
    120,2 KB · Okunma: 67
  • DSC_0069.JPG
    DSC_0069.JPG
    98,2 KB · Okunma: 69
  • DSC_0070.JPG
    DSC_0070.JPG
    91,8 KB · Okunma: 67
  • DSC_0071.JPG
    DSC_0071.JPG
    142,4 KB · Okunma: 58
  • Beğen
Tepkiler: can akıncılar
@Özgür K.

Bi' gelişme olmadı di mi? Arkadaş ,yurtdışı alışverişlerimde kaybolan kargolarım olmuştu bu sefer takipli yollayın istedim ama PTT takipli takipsiz sallıyor. Bu iş tamamen şanş işi olduguna kanaat getirdim. İzmir'de Bayraklı'da PTT'nin merkezi var acaba oraya gidip yoklasam mı? İzmir'de kargosu gelmeyipte Bayraklı'da ki merkeze gidip sonuç alabilen oldu mu?

@Mert N. Kokten

Hocam ayakkabı alırken yeni yasayla artık su geçirmeyen ayakkabılara %35 vergi ödeniyor ya siz bu vergiyi ödediniz mi eğer ayakkabı su geçirmiyorsa.

@Burak_Dingiloglu

Maalesef bir hareket yok. Aynı gün Singapur da sevk edilen kargom buradan alındı, ama Almanya dan dhl ile gelen kargo da halen bir hareket yok.

Geri