Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Scudo
@Süleyman Çakır

Visa kuruluşunun aldığı paraları da unutmayalım lütfen. Kredi kartınız döviz değilde TL bazında ise oradan da bir güzel tırtıklıyorlar. Aldığınız ürünü o an ki kur ile hesapladığınız da atıyorum 100 TL tutuyor ise, kredi kartınıza bu rakam 105-110 TL arası yansıyor. Bunu bankaya defalarca sorup itiraz etmeme rağmen olumlu sonuç alamadım.

Efendim parayı biz almıyoruz visa kuruluşu alıyor diyerek geçiştirdiler. Bu paraları ödemek istemiyorsanız kredi kartınızı TL değil döviz özellikli talep etmelisiniz diyorlar!

@Erdal YILMAZ

Zaten benim belirttiğim mevzu da o. Ben o artırımı banka yapıyor zannediyordum. Kredi kartı ekstresine yansıyan tutarı ürün alış fiyatına bölüyorum, vergisi-algısı, kargo ücreti yok, 2,94 çıkıyor. Yuh dedim ya!

@Süleyman Çakır

Teşekkür ederim.

Takipsiz olsaydı kafam rahat olurdu bu takip olayı hiç iyi bişey değilmiş :) binlerce km den 2 günde gelip şu kadarcık mesafede bekleyip durduğunu görmek gereksiz sıkıntı ve heyecan yaptırıyor insana

@Mert N. Kokten

Yok yok, takip çok güzel bir şey. Takip olmazsa Yahya Kemal'in dediği gibi "Günlerce siyah ufka bakıyorsun gözlerin nemli" :D

• Beğen
Tepkiler: tselim
@Süleyman Çakır

Ben verdiğim siparişi unutuyorum. 30-40 gün sonra kapı çalınca da hediye almış gibi oluyorum. Daha çok seviniyor insan :)

Geçen hafta CRC den kargom 7 günde geldi.Standart kargolama olmasına rağmen takipliydi.

Arkadaşlar benim mineral yağ yüzünden gümrük sıkıntıya girmişti, sonraki siparişimde zincir yağı alırım diyordum. Acaba onda da problem olur mu?

@Yunus Emree
(link)

dhl ile gelen bir ürünüm var fiyatı 99.93dolar-22dolar kargo ücreti sizce takılma ihtimali varmı?

@Cuneyt Erkman
99.93$ / 1.16$/€ = 86.15€
İstisnai bir durum olmazsa gümrük vergisi ödemeniz gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
dhl de gümrüğe takılan kargonun iade işlemi nasıl yapılıyor satıcının ürünü dhl den geri istemesimi gerekiyor?

@Cuneyt Erkman

Fiyat yüzünden gümrüğe takılma olayı aslında öyle "Sana vermiyoruz bu paketi" gibi bir şey değil.
Size, geldiği yere göre, %18 veya %20 vergisini çıkarıp ödettiriyorlar, sonrasında da teslim ediyorlar.

Ben PTT kart kullanıyorum on ödemeli Denizbankla işbirliği Alacağım malzeme 200 liraya 200 kesiliyor.Bazen bir lira oynatma o ama Dolar Türk Lirası çekmiyor sadece Euro ve kart Maestro nadir yerlerden geçiyor.

@Oğuzhan Y.
Zaten onu kullanıyorum ama memnun değilim.

Gönderi Barkod Numarası: Bisiklet Forması Son durum

Kayıtlı Gönderi Hareketleri
[TR][TH]İl/İlçeMerkez AdıTarihSaatİşlem
CHINA (Yurt Disi)/--23/12/201417:11:00Receive item from customer (Otb)
CHINA (Yurt Disi)/--24/12/201410:26:00The item was forwarded to the destination country (Otb)
CHINA (Yurt Disi)/--20/01/201506:13:39Receive item at office of exchange (Inb)
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYİST.ULUSLARARASI PİM20/01/201519:42:58Torbaya Eklendi
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYİST.ULUSLARARASI PİM20/01/201520:02:41Posta Teslim Bordrosuna Kaydedildi
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYİST.ULUSLARARASI PİM20/01/201520:22:08KAYSERİ P.İ.D.M Merkezine Sevk İşlemi Gerçekleşti.
KAYSERİ/MELİKGAZİKAYSERİ P.İ.D.M21/01/201506:48:02Torbanın Geliş Kaydı Yapıldı
KAYSERİ/MELİKGAZİKAYSERİ P.İ.D.M21/01/201506:49:53Posta Teslim Bordrosuna Kaydedildi
KAYSERİ/MELİKGAZİKAYSERİ P.İ.D.M21/01/201506:56:47NEVŞEHİR Merkezine Sevk İşlemi Gerçekleşti.
NEVŞEHİR/MERKEZNEVŞEHİR21/01/201510:17:18Torbaya Eklendi
NEVŞEHİR/MERKEZNEVŞEHİR21/01/201510:26:18Posta Teslim Bordrosuna Kaydedildi
NEVŞEHİR/MERKEZNEVŞEHİR21/01/201511:39:07Alıcı Merkez Torbayı Açtı
[/TH][/TR]

@Yunus Emree
İlk uyguladıktan sonra bezle zinciri tutup temizlemiyorsanız ya da fazla damlatıyorsanız kir tutar. Bence çok iyi bir yağ 1 yıldır kullanıyorum hem yol hem dağ bisikletinde temiz kalıyor zincirlerim.

@Oğuzhan Y.
Finish line kullanırken akşam uygulayıp ertesi gün bezle temizlemeden kullanmama rağmen kirlenmiyordu.
Bunda temizlemiştim ama yine de kirli nedense.
Her baklaya bir kere damlatıyorum ona rağmen böyle.
Bunu almayı düşünüyordum ben
(link)

Bugün iki tane postam gelmiş aliexpressten. Ptt görevlisi apartmanın aşağısındaki ortak posta kutusuna atıp gitmiş :)
Kapıya gelince de ne bir kimlik istiyor ne bir TC No. Sen misin, tamam o zaman al.

Geri