Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Scudo
@Özgür KK
Teşekkürler Bu Linki Kullanmayalı Unutmuşum varlığını:D

Arkadaşlar Aynakol Sipariş Edip Gümrüğe Takılan var mı(birde %18 vermiyelim)?Xt Alacam lakin aklımı kurcalıyor daha önceden slx almıştım sıkıntı olmamıştı.

Fiyat dışında bir nedenden takılıp takılmadığını mı soruyorsunuz ?

Yani 75 euro üzeri ise her türlü takılır, kaçırmıyorlar bu aralar. Ama fiyat dışında bir nedenden takılıp takılmadığını soruyorsanız, sorun olmuyor. 2-3 hafta önce ben de aldım.

@can akıncılar

Kasım ayı içerisin de Merlin den 105 euro' ya ultegra 6700 ayna kol almıştım. Gümrüğe takılmadan teslim aldım. Bundan sonra takılmaz diye bir garanti yok, ben gümrüğe takılacağını göz önünde bulundurarak almıştım. Sonuçta Türkiye de ki fiyatından yine de uyguna geliyordu. Takılmayınca çok daha uygun oldu.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
CRC'den 31 Aralık'ta gönderilen kaskım 16 Ocak'ta eve ulaşmış. Kapıya bırakıp gitmişler. :krktm: Bir takipsiz kargo heyecanının daha sonuna geldik.

@MuratHan
Merlinde gümrüğe takılan ürünün vergisini kapıda mı ödüyoruz?

@Metehan D.
PTT ile gelen her ürünün vergisini kapıda ödüyorsunuz.

Çinlilier, ışınlanma teknolojisini keşfetmiş!!!

DX'ten siparişini ne zaman verdiğimi hatırlamadığım bir paket, 26 Kasım tarihinde kargoya verildi. Aradan 1.5 ay geçmesine rağmen takip bilgilerinde 3 satır bilgiden başka bir şey olmayınca online destek hattından bilgi alayım dedim. Operatör bana "paketiniz kaybolmuş gibi görünüyor, isterseniz bir ticket oluşturun" diye yanıt verince doğal olarak tepem attı ve sert bir üslupla durumu açıklayan bir şikayet metni yazdım ticket'a. 45 iş günü beklemenize rağmen paket gelmezse diye vıdı vıdı yapmaya başladılar bu sefer. Aradan 3-5 gün geçtikten sonra bi umutla bir daha kontrol edeyim dedim, 4. satırın işlenmiş olduğunu görmemle birlikte kayış iyice koptu bende. Paket buraya gelmiş ama bizim işgüzar PTT yüzünden Çin'e geri mi gönderilmişti yoksa, bu zamana kadar Çinden çıkış yapmamış mıydı derken ertesi gün yine bir baktım bu sefer paket bizim gümrüğe giriş yapmış olduğunu gördüm. Bunu bir arkadaşıma anlattığım zaman "Paketi, Çinden upload etmişler, buradakiler de download etmiş hemen" diye ti'ye aldı namussuz. Paket şimdi AYPİM'de görünüyor, bakalım bana teslimi kaç gün sürecek bunun.

kargo.png

@Sefa
Ne diyem? Mahmut mu diyem? :D
O paket boş çıkarsa suratının ifadesini görürüz @Sefa

@Mustafa Kocabaş

Bende de aynı problem var. 3 aralıkta gönderildi. Gelmedi. 2. kez gönderdiler 24 ünde, yine ulaşmadı. P.tesi para iadesi isteyeceğim. Zamana mı yanayım, uğraştığıma mı...

yok yok gelişme yok ebaydeki adamda vermem paranı dedi. yattı üstüne ... anlamadım olayı ebay'da 22sine kadar süre verdi ondan sonra bir sonraki basamağa geçecekmiş orada verirler paramı inşallah.. vallahi şunu beklemekten bunaldım..

ürünü 1 aralıkta sipariş vermiştim...

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    73,4 KB · Okunma: 31
@MuratHan
Kaptan Benim Aynakol Merlin'de Yok Evancycles'te var birde 50 Sterlin Üzeri Kargo Ücretsizmiş diyor bazı arkadaşlar..Ben Baktım Ödemeye kadar geldim ama kargo halen duruyor 8 10 dolar daha önceden Evancycles'ten yaptınız mı alışveriş..Gerçi aynakol gümrüğe girmesin'de kargo önemli değil...Ama Başka sitelerde 25 30 dolar kargo o yüzden:D

@can akıncılar

Evans şu sıralar gönderilerde gecikme yönünden biraz sıkıntılı gibi. En son sipariş 40 günde geldi. Evanstan geçen sene 68 sterline mtb ayakkabı almıştım, kargo ücretsizdi. 75 euro sınırını geçtiği halde o da gümrüğe takılmamıştı. Bu 50 sterlin yukarısı kargo ücretsiz olayı giyim ve aksesuarla alakalı olabilir. Ayna kol da 100 sterlin aşağısına 8 sterlin kargo ücreti istiyor.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
yılbaşı nedeniyle y.dışı gönderilerde 2-3 haftaya varan gecikmeler yaşandı,bundan sonra rayına oturacaktır arkadaşlar.

Ptt de iade işleri nasıl yürüyor, bilgisi olan var mı ?

Postacının bana getirmeyip doğrudan iadeye verdiği bir kargo var. Avpim e oradan da bakırköy kim e ulaştı, yurtdışına sevk edildi yazdı.

Ancak birkaç gün sonra da Avpim e sevk edildi yazdı.(şikayet etmiştim, muhtemelen geri döndü) Ve yaklaşık 4 gündür de avpim e sevk de kaldı. Ne bana geliyor, ne satıcıya dönüyor. Satıcı da yurtdışına çıktığını görmeden yenisini göndermiyor.

Var mı bu konuda bir bilgisi olan.

2895 dosyayı görüntüle

Ali Ekpsressden aldığım bisiklet forması için mail yazmıştım cevap geldi, ilgilendikleri için bende teşekkür ettim.

Sayın Fatih ÖZÜDOGRU,
İlgi : 2015-6281 Numaralı Info Başvurunuz,
Çin gönderilerinde yaşanan olağanüstü yoğunluk nedeniyle birikme olmuştur. Bu nedenle postaların teslimi 40 günü geçebilmektedir. Gecikme dolasıyla kurum adına özür dileriz.
Saygılar
Siz Değerli müşterilerimizin görüşleri bizim için değerlidir.
Lütfen size verdiğimiz cevap ile ilgili değerlendirmenizi
aşağıdaki resme tıklayarak bildiriniz.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
yurtdışından alınan ürünlerde bence kargodan daha mühim şey, döviz kurunun çok yüksek tutulmasıdır. Bankadan bankaya değişir mi bilemiyorum ama, bir tanesi Euro'yu 2,94'ten gösterdi geçen. Yani gelen geçen öpüyor anlayacağınız. Paypal öpüyo, banka öpüyo, % 20 vergi, bir de nakliye ücreti varsa astar-yüz olayına girmeye başlıyor resmen!

Genede Türkiye fiyatlarından ucuza geliyor ise kabul edilebilir. 100 EUR luk parçada TR ile en az 100 lira fark oluyor.

Merlin'den ilk siparişimi verdim 13 ocakta. Dolayısıyla ilk takipli kargom oldu. Shimano M065 ayakkabı aldım. Ilk spd deneyimim olcak, üstüne burda havalar da süper giderken, günler geçmez oldu.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/20/3fc6404941b8ea398983f52a12a54d0c.jpg

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/20/c46a8df72b2094d6ea2a14284ad3bae6.jpg

Ptt nin dediğinden bişey anlamasam da royalmail'e göre geçen haftasonuna girmeden türkiye'ye girdi ayakkabılarim.

Peki bu kargoların tr'ye giriş yaptıktan kaç gün sonra elimize geçme ihtimali vardır ki?

Geri