Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Eveeet kervana ben de katıldım :)
Bike24'ün hatası mı, yoksa DHL'in hatası mı bilmiyorum ama, alıcı bilgileri eksik yazılmış.
Sadece Veysel Kobal, ZZZ Mahallesi yazıyor.
İl, ilçe, posta kodu, cep telefonu, eksiksiz girdiğim hiçbir bilgi yer almıyor.
Ürün henüz Almanya sınırları içerisinde ancak, uluslararası dağıtım noktasında gözüküyor şu an.
Hem DHL, hem de Bike24'e mail attım, gelişmeleri bekliyorum.

Eğer ki bir cevap gelmeden paket yola çıkarsa, geri dönüşü engellemek ve paketi elden almam için ne yapmam gerek?
Not: Paket tutarı 75 Euro üstü.

Scudo
@Gökhan Toros
Vidaları Göndermişler Abi Barkod Ona Aitmiş...İnşallah Tam Takım Vidaları Göndermişlerdir,eksik çıkmasa bari.

2 Aralık'ta yola çıkan kargo bugün İstanbul'da gözüküyor. Artık bir kaç güne Eskişehir'e gelmesini bekliyorum. O tarihlerde sipariş verenlere duyrulur. :)

11 08/01/2015 22:25:21 PTT İşyerinden Çıktı GİRESUN Merkezine Sevk İşlemi Gerçekleşti. İSTANBUL KİM ZEYTİNBURNU İSTANBUL(AVR)
12 09/01/2015 21:33:51 PTT İşyerine Girdi Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi GİRESUN MERKEZ GİRESUN

İlk baştaki heralde Giresun'a yola çıkmıştı. Normalde belki dağıtıma çıkması gerekirdi ama 21.33te varmış, ya da kayda alınmış.
Yollar öyle berbat ki dün kuzen Trabzon'dan Giresun'a 10 saatte gelmiş 2 saatlik yol normalde.
Kargo da heralde ondan geç geldi.
Bakalım yarın dağıtım yapılacak mı

Ne dersiniz 1 Aralık'ta gönderildi ve 1 Ocak'tan Berin hiç bir işlem görmedi gelecek gibi mi? Screenshot_2015-01-10-12-23-51.jpg

40 gün önce sipariş ettiğim ve ptt nin kargo takibinde hala yurtdışında görünen ürünlerim bugün elime ulaştı.Ptt takibine pek güvenmemek lazım anlaşılan.Ancak takip numarası olmayan kargolarımdan hayır haber yok üzerinden 50 gün geçti.

@Yavuz SOYLU

Hocam satıcıya ulaşıp kodun "takip kodu" mu? yoksa "Teslim doğrulama" kodu mu? olduğunu sorar mısınız.
Eğer ikincisiyse, büyük ihtimalle o kod sadece gümrükte ve teslimde aktifleşiyor.

@Abdullah Çanakçı

Mesaj attım bakalım ne olacak
altı üstü 29 dolarlık ürün üstüne 13 dolar da kargo parası verdim önemli olduğu için beklemeyi sevmiyorum hemde bu kadar çok ise i

eskiden ptt kargonun takip sayfası daha aktifti, "torbaya eklendi sevkedildi" gibi durum bildirimlerini görebiliyorduk. 2 ocakta chinapost takip sayfasında "uçağa verildi" son durum bildiriminden sonra top onlardan çıktı bizimkilere geçti. tabi pttkargo sayfasında en ufak bir hareket yok. paketim an itibariyle nerde bilmiyorum. madem takip edemiycez o zaman takip kodunun ne anlamı kalıyor. :confused:

@VeyselKobal

Paketin üstünde belki doğru adresin yazıyordur. Telefon numaran ile DHL sana ulaşabilir. Yeterki paket Türkiye'ye gelsin.

@muratcolakoglu

Umarım öyle olur, sürekli olarak takip ediyorum, şimdilik bir hareket yok.

Bugün E-devlete girip paketime bakayım dedim bulunduğum yere gelmiş..Saate baktım 11:30 yarım saatimiz var kapanmadan gideyim dedim..Bisikletle gidecektim biraz üşendim birazda yürürüz dedim..Neyse yollar jilet gibi yürünmüyor bisikletle daha hızlı gidiyordum buzun üstünde onu farkettim...Evde biraz tepede olduğu için Site dolmuşları kardan dolayı ana yolu kullanmaya başlamış..Her zaman 5 dakikada gittiğim yere kaya kaya bir iki dakikada ulaştım:D Dolmuşa bindim her zaman 10 dakikada çarşıya giden dolmuş 25 dakika sonra beni Ptt'nin oraya ancak bıraktı..Girdim Ptt'ye kapalı her taraf paket indiren abiye benim paket vardı dedim barkod söyle dedi neyse açtım telefonu resimde flaş patlamış gözükmüyor numara.Adam sonra gel dedi(bu herifi paket alacağım zaman hiç sevmem)Neyse paketimin geldiği bölümde abi gördü beni kapıyı açtı girdim bizim ekip toplanmış film izliyor:D.Kardeşim dedi paketin geldi her zaman ki yerde..Gittim aldım ohh malda zarar yok o değilde Merlinde Öyle Bir Paketliyor ki Siyah poşete gören bomba sanacak...Sarı pakete koymuyorlar bu ara.Sistemden çıktık paketi aldık yani o soğuğa almadan çıksaydım iyi söverdim:D

Benim buraya attığım mesaj ne diye siliniyor çok merak ediyorum...

1. moosejaw.com diye bir yerden alış veriş deneyimi olan var mı? Amazon üzerinden de satışları var. Bu ilk sorum.

2. Ürünü seçip ödeme sayfasına geçince şunlar çıkıyor:

Subtotal: $74.77
Shipping: $59.95
Tax: $0.00
Add'l Discount $0.00
Order Total $134.72

Şimdi buradaki görünüşe göre ürünün fiyatı 75€ limitin altında. Gerçi bu görünen, ürüne %15 civarı bir indirim uygulanmış hali ama indirimsiz olunca da ürün fiyatı 75€ limitin altında kalıyor. Ama kargo ücreti eklenince 75€ (88.42$) limiti geçiyor. Sitede her ne kadar vergi ve ek ödemeler 0 $ gözükse de böyle bir alışveriş yapmış olanlar ne der bu işe? Siz vergi ödediniz mi ürün gelince?

@can akıncılar

Merlin'den ilk alışverişimde orta boyutta bir kutuya koymuşlar. Ukim değer biçememiş. £ yerine GB yazmışlar fiyata, ondan :) Tam da sınırdaydı. Kredi kartı güncel döneim işlemleri, sipariş detayı faks çektim. Yine sorun olmasın diye de kendim de not ekledim :)

CNC'den ilk alışverişimde de (sele borusu) kocaman bir kutuya kotmuşlar. Boyu rahat 1mt vardı. Sağolsunlar hemen gümrük sunum ücretini işlemişler 3,60TL :)

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Ürün fiyatı 75 euronun altındaysa gümrüğe takılmıyor, tabi düzgün bir şekilde faturaya yazıldığını varsayıyorum.

Bike components den 74.99 euro tutarında yaptığım alışverişte kutu ukim de açılıp incelenmesine rağmen vergi alınmadı.

@Özgür KK

74.99 üzerine bir de kargo ödemesi yapmış mıydınız? Fatura çıktısını alır götürürüm o sorun olmaz herhalde.

@Özgür KK

Tutara kargo bedeli dahil mi yoksa +15 euro ile birlikte toplam 90 euro mu tuttu aldıklarınız ?

Bizim bir arkadaş slx fren takımı aldı + balata gümrük vermedi ama kargoyu 1 ay rahat bekledi:ÇD

@Furkan TK
@Serden Us

74.99 euro ürün bedeliydi. Ek olarak 15 euro da kargo ücreti vardı.

Ve faturaya tüm bunları almanca yazmalarına rağmen ptt çalışanları anlamıştı. 3.6 sunum ücreti verip almıştım kutuyu.

Geri