Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

ptt'nin sorgulama sayfasında şöyle bir uyarı gördüm, son zamanlarda şikayetler artmış..
sanırım bu işlere bakan memurlar ufak ufak yoldan çıkmaya başladı yoksa ptt bu uyarıyı yayınlamazdı

https://i.hizliresim.com/mzdyr8.jpg

Scudo
@Türka¥ Memurluk bir durum olduğunu zannetmiyorum ben. Buradaki uyarı şahıslar arasında yapılan ticaretle alakalı. Iphone sipariş edip kutudan hıyar çıkması gibi..

yurt dışından bir şey alacaksanız o ürünün Tr deki fiyatı belli bir miktarı geçiyorsa vergi ödüyorsunuz.
Dikkat edin o ülkedeki fiyatı değil tr deki fiyatı üzerinden değerlendirme yapılıyor.

Mesela çoğu kimse çinden ayakkabı alıyor ucuza sonra 77 tl vergi ödüyor.
Orada o ayakkbının çindeki fiyatı değil tr deki fiyatı etkili oluyor.

@ELAZIĞLI23 Hayır öyle değil. Ürünün yurt dışı fiyatın bakılır KDV hesaplanırken. Ayakkabı konusu bambaşka bir olay. 77 liralık vergi, yurt dışından ayakkabı getirip Türkiye'de satmayı engelleme maksatlı konulmuş bir vergi.

@Türka¥

bu daha çok bizim Türklerle ilgili :)
hediye paketi kazandınız diye cep telefonlarına mesaj geliyor, ondan sonra telefon açıyorlar mesajda belirtilen telefon numarasına. Ondan sonra işte masraf v.s karşı ödemeli olarak ödeyeceksiniz, size cep telefonu v.s göndereceğiz diyorlar. Ondan sonra PTT'de siz parayı ödüyorsunuz sonra kutuyu açıyorsunuz, içinden seccade, parfüm v.s çıkıyor. Ptt önce parayı alıyor ondan sonra kutuyu açtırıyor onun için böyle şikayetler oluyor.

@Ali.K teslimini ben yapıyorumda ordan hatırladım
müşterilerin çoğu ayakkabının ucuz olduğunu neden vergi konulduğu falan diyor bu aralar
Bize ptt eğitim merkezinde eğitmenlerin söylediği ürünün yurt içindeki fiyatı üzerinden değerlendirme yapıldığı

@Emrah Özşahin bu söylediğin tamamen flash tv gibi dandik kanallardaki saçma reklamlara inanan müşteri hatası

piyasada 2500 tl ye olan iphone yi 100 tl ye alacağını zanneden insanlar var
kutudan çıkanda dandik bir java telefon
İstanbuldayız her taraf telefon dolu millet civciv çıkacak kuş çıkacak oyunu oynuyor parasıyla

@ELAZIĞLI23 O zaman yurt dışından alınan ayakkabıların hepsinin fiyatı Türkiye'de 350 lira mı diye bir soru geliyor insanın aklına :) Mevzuatta da yazar, gümrükte ürünün değerine, paketin içindeki faturadan bakılır. Eğer fiyatta bi anormallik görülürse, değer gümrük memurlarınca belirlenir.

@ELAZIĞLI23 ben savcılıkta çalışıyorum hiç o tarz şeylerle şikayete gelen olmadı. genelde cep telefonlarını arayıp insanları kandırıyorlar, bizim millette kendini uyanık sanıyor balıklama atlıyor hemen :)

Arkadaşlar,Ben bunu bir türlü bulamıyorum. Aliexpressten. WD105811831CN. Nereden sorgulamak lazım?

PTT Kargo saçmalıklara devam ediyor. Yurtdışından gelen kitap siparişimi Ankara içinde gezdiriyor.
ptt.PNG

Yaptığım şikayet kaydından sonra aradılar ve ancak yarın ulaşabileceğini söylediler. Keşke şu yurtdışından gelen kargoları başka şirket alsa.

@Cengo Hocam Merhaba, ben de bike-discount.de den 13 Temmuz da sipariş verdim. 15 Temmuz'da kargoya verildi. Ptt sayfasında hala yurtdışına gönderildi diyor.
Acaba peoblem bike-discount' ta mı? PTT de mi? İşkillendim şimdi.

@Ersin savaş
Konuyla ilgili size özel mesaj attım.

@delann

1 haftadır PTT Kargo veritabanında sıkıntı varmış o yüzden işlemler yavaş ilerliyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@sabitkamera Hay aksi, halbuki bu nadide kurumumuzda problem olacagina hic ihtimal vermemistim!
Bilgi icin tesekkurler hocam. Bayram rehavetini atlatip calismaya baslamalarini bekliyecegiz artik.

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
@delann İngiltere ve almanya dan siparişlerin çok hızlı geldiğini yazmış herkes forumda, ben de bu sebeple bike-components den aldım. 13 Temmuz da yaptım alışverişi, 2 günde Almanya'dan Türkiye'ye geldi paket, o günden beri ortada yok. Ne takip ekranında bir hareket var, ne de paket geldi. Öyle bekliyoruz çaresizce :)
Sanırım aynı uyduruk vergi belirlemeleri ve paketlere kafadan ücret çıkarma gibi uygulamaların yanı sıra geciktirmeyi de kasten yapıyorlar ki, millet pahalı da olsa, bekleyeceğime yurtiçinden alırım desin, yurtdışı alışverişten vazgeçsin.

7 Temmuz da ise aliexpress den alışveriş yapmıştım. Çin'in takip sitesinde 2 gün önce Türkiye'ye girdiği görünüyor ama bizim PTT de yine tık yok :) Bakalım ne zaman gelecek, veya gelecek mi???

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    31,2 KB · Okunma: 18
  • Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
İngiltere'den ben de alışveriş Yaptım çabuk geldi. Ancak sanırım yaz diye Aliexpress baya yoğun 40 günü geçen siparişlerim var[emoji57]

Ne kadar geç gelirse gelsin, ben yurtdışından alışverişe devam edeceğim. Bizim ithalatçı/distribütör/bayi/esnaf kesimi uygun fiyat, güler yüz, sattığı ürün hakkında bilgi sahibi olmadıkça her gün benim gibi düşünen insanların sayısı artıyor.

En basitinden örnek vereyim, zincir temizleme aparatı. 60 -100 TL arasında ülkemizde bazılarında fırçaları bile yok, sadece aparatın kendisi. Aliexpress den 5 USD (13 TL) kargo bedava olarak aldım üstelik 2 de fırçası var yanında.

2.jpg

@Cengo Aynı durum benim için de geçerli. Kargom Almanya' dan 13 Temmuz' da yola çıktı. DHL 15 Temmuz' da PTT' ye aktarım yapıldığı bilgisini ve PTT kargo takip numaramı paylaştı. Ancak neredeyse 2 haftadır PTT takip sitesinde bir hareket yok.
Cume günü PTT' yi aradım; bezgin arkadaşın biriyle görüştüm. 10 gün önce Almanya'dan gönderilen kargomun ellerine gelmemiş olabileceğini iddia etti.:D
@sabitkamera PTT'nin database' inde problem olduğunu, takip işinin sektede olduğunu söyledi. Büyük ihtimal bu nedenle güncel ver alamıyoruz.

evet arıza doğru olabilir, dün takip sayfası bile açılmıyordu, akşama doğru açıldı, heyecanlandım belki bir değişiklik olmuştur diye ama maalesef :(
Gerçi arıza olmasa ne değişecek sanki?!?

20temmuzda bike components den aldığım ürünlerin takip bilgisinde en ufak bir kıpırdama yok..
PTT istediği kadar ağırdan alsın, yine de yurtiçinden almayacağım şeyler var, mesela dış lastik.
yurtiçinde tek dışlastik fiyatına dışarıdan çiftini alıyorum.

Geri