Scudo Sports

Project Flat Bar ROAD

Scudo
bu tarz bisiklet kullanmak yada toplamayı düşünen arkadaşlar için başta ben :)
sürüş izlenimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz..

@tns

Daha bunu adam gibi kullanmaya pek fırsatım olmadı, topladığım gibi evde bırakıp işe yurtdışına geri döndüm.

Fakat daha önce bu consept bisikletim olduğu için diyebilirimki sürüşü son derece güzel olacaktır. Ben yol bisikleti disiplinine alışığım bu nedenle benim için çok rahat, özellikle kış ayları, yağmurlu havalarda kullanımda müthiş güvenli, rahat, atik, kıvrak ve yola aşina bir duygusu var, ayrıca beni arazide ve patikada yolda bırakmaz. Dikkat ettiysen üstünde SPD pedal var bu nedenle yarış ayakkabısı kullanmak zorunda değilim( tabiiki cleat kullnacağım), inip yürüme sıkıntım yok.
Ama şunu belirtmem lazım düz gidon kullanım 2-3 saatlik antremanlarda elleri uyuşturacaktır fakat bu benim için pek dert değil alışığım, birde şuda var düz gidonla "sprint" yapılmaz, yapmayada pek niyetim yok zaten. Bu bisiklet selede tempo kullanımında muazzam, pedala koyduğunuzu yoldan geri alırsınız, vitesler çok yumuşak ve hızlı ( campy kadar olamaz ama!).

Shimano Ultegra'yı seçmem bir tesadüf değil, bu malzeme muazzam, süper dayanıklı, bakımı kolay, hafif ve hızlı, ödediğinizi 15-20 yılda geri alırsınız.:D
Bir alt modele taviz vermem para israfı olur, üst model ise sizin cebinize bağlı.

Bisikleti hafifletmek uğruna en ufak bir taviz vermedim, kullanılan malzeme her tacizi kaldırı, yolda bırakmaz ve bakımı kolay. Belki birkaç üst düzey teker seti ile 200 gr. aşağı çekilir ama o kadar.

Kadro geometrisi benim yol bisikletimden çok farklı olsada, sele- gidon arası mesafe ve sele- pedal mesafe diagramını yol bisikletimle aynı kurdum, bisikletin üstüne uzanma argonomim aynı. Bu dengeyi dikkatlice seçtiğim malzemelerle ayarladım.

Bu bisiklette tempoyu koyup kitledinizmi fişek gibi gider, gezinti yapayım dersen onada cevap verir, benim görüşüm bu ama her bisiklet üstüne binenle canlanır, oda binene kalmış.

Harika bir parça olmuş, parçalar özenle seçilmiş usta ellerde toplanmış hayırlı olsun mustafa abi

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İçdağ
Geri