Scudo Sports

Profosyonellerin selesi neden alçak?

mfmayliba

Daimi Üye
Tepki
194
İsim
Ferruh
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Cube
Tepe editi: Tamam soruma cevap buldum hepinize teşekkürler . Ben normal dururken ki halimi düşündüğümden böyle bir soru sordum .
Evet başlıkta belirttiğim gibi bacakları tam olarak açılmıyor bunun nedeni nedir ? Biz mi yanlış yapıyoruz ? Fotograflarida az önce tv den çektim en fazla bu kadar açılıyor .

Dosyalar

• IMG_20160625_235209.jpg
    IMG_20160625_235209.jpg
    84,9 KB · Okunma: 161
  • IMG_20160625_235455.jpg
    IMG_20160625_235455.jpg
    77,1 KB · Okunma: 160
Scudo
Bayan sürücülere özel bir durum olabilir ama bana pek alçak gelmedi. SPD kilitlendiğinde ( ayağın ucuyla basıldığında ) biraz kırıklık olması normal zaten yoksa bacaklar yetişemez :)

Tabii biraz da kullanıcıya bağlı,Nasıl rahat ediyorsa öyle ayarlanıyor.

Ben bir anormallik göremedim olması gereken gibi.
Pedal en aşağıdayken dizde hafif bir açı kalması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Tolga Çelebi Erkeklerde de böyle ama ayakkabidan olabilir. Teşekkür ederim bu arada.

Alçak değil ki kendi bacak boyuna göre :harika: Ayağın topuk kısmıyla pedala bastığında bacak dümdüz olunca tam oluyor, yani o şekilde de ayağın uç kısmıyla basınca diz bi miktar kırık duruyor

@Candan Biberci @Tolga Çelebi az önce bisiklete binip kendime bir baktimda açı oluşuyor pedal çevirirken , ben durduğum ani düşündüğümden dolayı

Zaten olmasi gereken yukseklik boyle ki? Fazla uzun olursa bu sefer gucunuzu pedallara etkili bir performans ile aktaramazsiniz.

optimum düzeyde ayarlar yapılmış görünüyor.

Sele en optimum seviyede gibi görünüyor. Daha yüksek olursa bacaklarla birlikte kalça da hareket etmeye başlayacak muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@mfmayliba
profesyonel oldukları için :p
dizin tam açık olmaması gerekiyor;
- diz ve kıkırdak üzerine hali hazırda bu kadar yük biniyor ve performanslı pedal çeviriyorken bu kısımda sakatlanmalar yol açabilir.
- dizin biraz kırık olması dairesel hareketi yumuşatır, eğer eklemlerinizi sonuna kadar açarsanız, bir noktada ölü noktalar oluşur, dairesel akışı bozar
- diziniz kırık olduğunda ani gerekliliklerde, dizinizi tam açarak kendinizi 2-3 cm bile seleden kaldırsanız sele üzerindeki yükü keserseniz, aksi taktirde sele üzerindeki ağırlığı kesmek için öne veya arkaya kaymanız icab eder, ağırlık merkezi kayar. ya da selenin üstünde oturursunuz ve tüm darbeyi vücudunula sönümlersiniz. orta göbek dağıtabilirsiniz (yanlış olmasın, bisiklet değil, sürücü orta göbeği:)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Aslinda hep dizin biraz kirik olmasi gerekir diyoruz fakat sinir, bana kalirsa , popomuzun saga sola kaymayi biraktigi nokta , selenin tamda olmasi gerektigi nokta oluyor.

Geri