Scudo Sports

Profile Design Carbon Top Cap

Emre TAŞCAN

Forum Demirbaşı
Tepki
396
Bisiklet
Cervélo
Merhaba arkadaşlar, elimde fazladan getirttiğim bir adet Profile Design marka, 1" ve 1-1/8" şaft boruları ile uyumlu, karbon fiber kapaklı, maşa şaftı sıkıştırma aparatı var. (Valla türkçede kendine özel bi adı var mı bilmiyorum ama ingilizcesi compression/compressor cap veya wedge diye geçiyor genellikle, onun için sıkıştırma aparatı dedim.) :rolleyes: Normalde şaftın içine kelebek yerleştirmek gerekirken, bu aparat ile kelebek montajına gerek kalmıyor ve direk yukarıdan alyan anahtarı ile sıkarak montajı gerçekleştirebiliyorsunuz. Kendim çektiğim fotolara ek olarak daha rahat anlaşılabilmesi için açık olarak çekilmiş fotosunuda koydum. Fiyat: 20TL

http://img81.imageshack.us/img81/2244/pa250026zg2.jpg

http://img81.imageshack.us/img81/2494/pa250021cm2.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/3975/gapcaplr1.jpg

Not: Sadece İstanbul içinde elden teslimat yapabilirim.

Scudo
ağırlığını öğrenebilirmiyim

Kendim bizzat tartmadım ama üreticinin belirttiği değer 33gr.

anladığım kadarıyla saft borusunun içine kelebeki değil, kelebeki koyar gibi bunu koyuyoruz öylemi ?
ne karı oluyo peki ?

Evet doğru utku, kelebeği şaft içine çakma olayı olmuyor, gidon boğazını taktıktan sonra şafta yukardan yerleştirip kapağın üstündeki vidayı sıkıyoruz, böylece kapağın altında kalan ayaklar genişleyerek şaftı sıkıp tutturuyor. Ne yararı var dersen, kelebek çakma zahmetinden kurtuluyorsun, bu çakma işlemi ayrıca şaftı içeriden çiziyor ama bu aparatta böyle birşey yok. Tabi diyebilirsin alüminyum şaftın içi çizilse ne zararı varki, ama zaten bu aparatın asıl tasarım amacı karbon fiber şaftlı maşaların montajında kullanmak ve montaj kolaylığı sağlamak. (Karbon şaftlı maşalara kelebek çakılması çok riskli maazallah çat diye gider.:eek: O yüzden üreticiler sadece bu aparat ile montaj yapılmasını öneriyorlar.) Ama diğer materyal şaft borularıyla kullanılmasında da sakınca yok. Ayrıca kelebeği sökmek uğraştırırken bunda böyle bir sorun yok, son olarak üst kapağı da karbon daha ne olsun :D

rock shox recon maşam var, bu alet uyuyusa maşama alıyım ben :D
uyuyomudur ki ? 1/8 maşalara uyuyo demişsin ama recon 1/8mi bilmiyorum :S

Bana ağır geldi utku senin maşanada uyar bu aparat

Aslına bakarsanız muadilleri arasında iyi bir ağırlığa sahip:rolleyes:, kaldı ki benzer hiçbir üründe bu derece uzun bir sıkıştırma bölümü varken bu derece düşük ağırlığa rastlamadım. Genelde daha kısa bir profile sahip oluyor bu aparatlar, fakat bu şekilde uzun olanını özellikle aradım buldum ki ne kadar derinden ve geniş alanda tutunma sağlanırsa o kadar sağlıklı olacaktır.

satılmazsa 2 haftaya kadar alıcam =)
bisikletimde kompenand değişikliğine gittiğim için suan maddi sıkıntı içindeyim =)

bu parçanın amacı boğazı tutmak değil esas amacı boğaz takılırken boşluğu almak
sonuçta çok kaliteli ve makul fiyatlı bir ürün alana hayırlı olsun

Parça satılmış ve sahibine teslimatı gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Geri