Scudo Sports

Profesyonel Yol Bisikletçiliği ve Kilitli Pedal

Canlan biraz kıpırda, kıpırda :ckkmk:

Düz pedalda, karpiye kullanan var mıdır?

Performansa gözle görülür etkisi var mıdır?

Benim anladığım kadar;

Olumlu tarafı, ucuz olması, her ayakkabı ile kullanılabilmesi dolayısıyla günlük hayatı aynı ayakkabı ile devam ettirebilme.

Olumsuz tarafı, kilitlemek ve açmak SPD göre daha zor, ani durumda ayağı kurtarmak zor.

Scudo
OİMTR
bir süre kullanmıştım,ilk hareket ederken tam kayışın boş tarafını ayağa denk getirip,ayağı pedala yerleştirmek normal spd sl kullanmaktan daha zor,özellikle yokuşta veya sprinte kalkmak için ayağa kalkınca ayağın kaymaması adına bi güvence ama performansa etkisi sıfır,durunca ayağı kurtarmak kolay çünkü seni pedala kilitleyen bir unsur yok.spdye geçiş için ön antrenman olabilir.

@seko35.50 peki SPD pedalın performansa katkısı var mı? Birde SPD den sonra düz pedala dönenler olmuş, ağrı sızı ve tehlike sebebiyle, çok kararsızım, ayakkabıydı pedaldı dünya masraf yapıp kenara atmak istemiyorum.
Sizin dediğiniz gibi karpiye alıp denemek lazım sanırım. Beceremezsem yüreğim yanmaz 😀 Gerçi siz kolay demişsiniz ama, ayağı kurtaramamak korkutuyor beni.

OİMTR
hocam eğer performansınızı arttırmak için,daha uzun yollar katetmek için,daha sağlam sürüşler için spdye geçiş yapmak istiyorsanız doğru yapıyorsunuz.tek riski alışma süresince kilitten çıkarma sorunu yüzünden düşme riskleri,ağrı sızı çekip düz pedala geri dönme konusunda çok bilgim yok ama bir fikrim var,bence spd den sonra diz bacak ağrısı oluyorsa tek sebebi yanlış kal ve sele yükseklik ayardır diye düşünüyorum zira bütün yol bisikletçileri neden sdp kullansın.bu bir yol bisikleti rajonu değil asla böyle düşünmemek lazım,son sözüm kalipiyeyle bir idman yapın,sonrada ikinci el pedal ve ayakkabı alın hiç olmazsa fazla harcama yapmamış olursunuz,spd sl kullanırsanız bisikletle bütünleşip daha senkronize olursunuz,

sm sh56 kaller yeni başlayana tavsiye edilir. düşme sorununu çözmüşler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Eğer ultra mesafe yol bisikletçisi olmak istiyorsanız mecburen spd kullanmak zorundasınız.Bizzat denedim 1900 kmyi 9 günde platform pedalle geçince diz ağrısından turu bırakmak zorunda kaldım.Spd kullansaydım ağrı olmayacaktı bundan eminim.

@hamlet2006 evet hocam aynı şekilde ben de günde +100km sürdüğüm zamanlarda kesinlikle diz ağrısı yaşıyordum. Ama spd ye geçince pedala basışım düzeldi daha dengeli basınca ağrı falan kalmadı. Bana en büyük artısı buydu.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hala yol bisikleti kullanıp spd kullanmayan var mı? :)

• Beğen
Tepkiler: smhkvs
sm sh56 kaller yeni başlayana tavsiye edilir. düşme sorununu çözmüşler.

SH56 tamamen bir nimet. Bu kaller ile spd pedaldan korkmayın, ben 1 yıldır SH51 ile kullanıyordum meğerse işkence yapıyormuşum kendime. Şimdi kocaman bir “oh be” çekiyorum. Kanalımda farkını anlatmaya çalıştım, isterseniz inceleyin. 👍

@seko35.50 kalpiye için "durunca ayağı kurtarmak kolay" dediğinize göre kayışları iyice sıkmadan kullanmışsınız. o şekilde tabi ki spd gibi efektif güç aktarımı sağlayamazsınız. kalpiye ince ve sert tabanlı bir ayakkabıyla kullanılıp kayışlar da sıkı olursa spd ile aynı güç aktarımını sağlıyor. nihayetinde coppi'ler merckx'ler zamanında kilitli pedal mekanizmaları yoktu, hepsi kösele tabanlı deri ayakkabılarla kalpiye kullandı :)

@OİMTR kalpiyede ayağı pedaldan kurtarmak spd'den daha uzun sürüyor. 1 saniye içinde durman gereken bir durumda kesin düşüyorsun kaçarı yok. 2 saniye içinde çıkarmak için ise kayışlara metal klips takman gerekiyor ki bir parmak hareketiyle bağı açasın. kalpiyenin üstünde gelen sürtünmeli kolon gergisi ile minimum 2 saniye derim. ben de ayakkabı + pedal masrafı yapmamak için kalpiye almıştım ilk başta. sonra dedim olmuşken tam olsun spd aldım şimdi rahatım. bence sen de spd'nin kucağına düşeceksin.

can_celik
tabi kayışı tam sıkmadan kullandım aksi taktirde her durduğumda külçe gibi yana düşerdim,eski yarışları izlerken hep görüyoruz ilk kalkıştan sonra kayışı mutlaka sıkıyor binici,yoksa kalpiyenin bir anlamı kalmaz.benim kullanım amacım yokuş çıkarken ayağa kalktığımda ayağımın pedaldan kaymaması içindi.

Ben Look pedal kullanıyorum karşılaştırma gereği dahi görmüyorum :)

Herkese keyifli forumlar... Profesyonel bir bisikletçi; hangi marka ve model pedalı kullanır? Look un keo serilerinde özellikle odaklanırsak, ne dersiniz? Ayakkabıyı kurtarma nm ,hafiflik , ergonomik olma hali vs durumlarında ne alınır?

Herkese keyifli forumlar... Profesyonel bir bisikletçi; hangi marka ve model pedalı kullanır? Look un keo serilerinde özellikle odaklanırsak, ne dersiniz? Ayakkabıyı kurtarma nm ,hafiflik , ergonomik olma hali vs durumlarında ne alınır?
Serdar hocam marka olarak kim sponsor olursa onu kullanır gibi bir düşüncem var.
Hatta bu bizim ciddi amatör YouTuber için de geçerli.

Serdar hocam marka olarak kim sponsor olursa onu kullanır gibi bir düşüncem var.
Hatta bu bizim ciddi amatör YouTuber için de geçerli.

Full seramik rulmanlı, karbon şase ve çift taraflı power metreli pedallar elbette bizler için fazla lüks ve ulaşılması zor olabilir. Öte taraftan giro d italia ya da Fransa turu nda mücadele eden sporcular için ise bu tarz pedallar da zorunluluktur ama benim sorum aslında bu yarışlar dışındaki pro ya da yarı prolar için... Kullanıp da memnun etmeyen yönleri ile memnun eden yönleri bir kilitli pedal için nelerdir? Look marka kilitli pedalda shimano kal kullanabilir miyiz? Ya da ultegra pedal yerine keo max carbon tercih edilir mi? Ritchey nin de alternatif olduğunu biliyoruz.. Aralarında sadece 5-10 gr lık farklar da olabilir. Ne dersiniz bu konularda?

Look marka kilitli pedalda shimano kal kullanabilir miyiz? Ya da ultegra pedal yerine keo max carbon tercih edilir mi? Ritchey nin de alternatif olduğunu biliyoruz.. Aralarında sadece 5-10 gr lık farklar da olabilir. Ne dersiniz bu konularda?

Look pedalda, shimano kal kullanamazsın her iki pedalın yapısı farklı doayısıyla birbirine uyumlu değiller. Tercih konusuna gelirsek, tamamen kişisel bir karar olur. Keo max karbon, Ulregra R8000 pedaldan ortlama 25 euro daha ucuz (Satan siteden siteye farklılık gösterebilir) Ayrıca Look kalleride bir tık daha ucuz. Aralarındaki ağırlık farkı ise 2 gram hatırladığım kadarı ile.

Look pedal kullanmadım ancak power pedallarım look kalleri ile aynı sayılabilir uyumlular. Trainerda ise shimano ultegra R8000 pedal kullanıyorum. Kullanış bakımından herhangi bir fark hissedemiyorum açıkçası.

Geri