Profesyonel yarışçılar neden bisiklet forumda tecrübelerini paylaşmıyor. Yoksa...

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Cümlenin devamı 'top secret bilgilermi taşıyorlar' olacaktı: Üç yıldır bisiklet forumu takip ederim Ferhat köse dışında bir sporcunun, bir antrenörün çıkıpta bir yarış öncesi ve sonrası deneyimlerini, bilgilerini, anılarını paylaştığını görmedim. Ya bana denk gelmedi, yada forumu iyi takip etmiyorum. Forumu takip etmediğimi söyleyemem böyle bir yazıya denk gelmiş olsaydım unutmazdım. 2010 larda açılmış bir konu vardı yarış anıları şeklinde. Oradada yaşanmış enteresan durumlardan bahsediliyordu. Ama şimdiye kadar yarışlarda taktik üzerine duran bir yazıya rastlamadım en son ferhat kösenin mersin yarışları yazısına kadar. Bu durum bende kuşkuya neden oluyor:
1-Ya bisiklet sporu ile ilgilenen yönetici, sporcu, teknik adam, hakem, organizatör, idareci, federasyon temsilcisi ne kadar eleman varsa bisikletforum diye bir sitenin adını duymuş değil veya ilgilenmiyor. Belki profesyonel bir uğraş haricinde bisiklet görmek bile istemiyor olabilirler.
2-Belagat ve yazı yeteneğinden yoksun olduklarından kendileni ifade edemeyecekleri düşüncesiyle foruma uğramıyorlar.
3-Very very important, top secret bilgiler taşıdıklarından bunu kamuya açık etmek istemiyorlar.
4-Parasız işlere parmak bile oynatmadıklarından yazı yazmak ve bilgi paylaşmak işlerine gelmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Ben 2011 yılından bu yana forumu hemen her gün takip ediyorum. Bu işlerle amatörün de amatörü olarak uğraşan birisi olarak son zamanlar da gördüğüm tek bir şey var.

"Bisiklet ve Bisiklet Sporu dışında her şey konuşuluyor ancak Bisiklet ile alakalı konuların ve olayların derinine yeterince inilmiyor. Yarışlar hakkında yoğun bir konuşma olmuyor, kimse donanım yada kadro incelemesi yapmıyor.

İyi derece de yabancı dilim olsa yurt dışı forumları takip edeceğim ama onu da yapamıyorum.

Yarışçıların deneyimlerini geçtim, normal kullanıcılar bile foruma doğru düzgün yazmaz oldu diye düşünüyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilirler.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Mehmet bey bir kac nedeni var.Birincisi antrenor ve hocalar ciddi anlamda cok yogun 20-30 sporcunun antreman programi kendi isleri derken gun biter forum kabul edersiniz ki cok zaman aliyor :)

Bir baska nedeni forum gibi ortamlarda klavye delikanlilari cok fazla oldugundan muhakkak insanin moralini bozan kisiler denk geliyor paylasim yapmak istemiyorsunuz.

Bir diger mevzu cogu sporcu kendi yapisina gore program cikarir ve uygular bu baskasina uymayabilir dikkat ettiyseniz bende anlatimimda ne calistigimi hic anlatmadim :) sadece yukleme yaptigimi yazdim.genel olarak planlar temel ve yukleme diye ikiye bolunur.bu tip bilgilerde kisiyi tanimadan gormeden tavsiye edilmez yarar yerine zarar verilebilinir yani temeli saglam olmayan birisi buradan okuyacagi bir yukleme antremanini uygularsa daha vahim sonuclar almasi cok muhtemel.

Son olarak ciddi anlamda yarisa hazirlananlarin gercekten fazla vakti kalmiyor ustune calisiyor yada ogrenci ise hic vakti kalmiyor. bana bakmayin benim ki forum hastaligi :) tabi birde pekcogu uye degil :)

ekleme:Bir ekleme daha yapayım benim gördüğüm Türkiyede istisna sporcular hariç kimse programlı çalışmıyor günlük yada haftalık basit programlar yapıyor çoğu da uymuyor.Çok sevdiğim bir abimden program istediğimde bana Türkiye şampiyonasına kadar tarih bazında gün gün program cıkardı :) işte yurt dışı ile ülkemizdeki antreman programları bu şekilde.Son olarak da forumların genel özelliği kimse araştırma yapmadan bir başlık açayım her istediğimi hemen yazsınlar şeklinde oluyor :) biraz emek şart eğer araştırırsanız forumda da oldukça fazla bilgi mevcut sadece gözünüzden kaçmıştır özellikle eski yıllarda bu tip konular çok fazlaydı şimdi insanlar kendilerini donanım aşığı haline getirdikleri için durum değişiyor hala sram mı hızlı shimano mu sağlam konuları açılıyor gelsinler yarışta baksınlar o gencecik çocuklar neler ile yarışıyor bir kısmı ile bakkala alışverişe gitmem yolda kalırım diye adam 110 km yarış bitirdi 44 ortalama langır lungur vites ve jantlar ile.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Erdal YILMAZ

Türk forum sitelerinin genelinde bence bu hastalık var. Her kafadan bir ses çıktığı için tecrübeliler bile bir süre sonra sıkılıp gidiyor.
 

İslam Gölge

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
1.255
Tepki
790
Şehir
Tekirdağ-Çorlu
İsim
İslam GÖLGE
Bisiklet
Cube
Nitelikli veya profesyonel yarışçılar burada vakit harcamıyorlar.
Açılan konuların bisiklet tavsiyesi veya tanışma vb. gibi sıradanlaştığı forum ortamında hiçbir profesyonel sporcu 3-5 saatini harcamaz.
Artık 2. el konuları bile ne kadar azaldı farkındasınızdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Açıkcası
bana "abi tura çıkacağım, bana almanya içinde rota çizer misin? " diye mesaj geldiği oldu.
Ve ben "arkadaşım ben seni hiç tanımıyorum, ne yersin, ne içersin, bütçen ne,
kondiyonun, ekipmanın ne, neleri seversin, doğa mı tarih mi sana nasıl rota hazırlayabilirim?"
yazdığım arkadaştan
"iyi hocam iyi" diye mesaj almış biriyim.
Ve bu arkadaş ile öncesinde ne bir mesajlaşmamız ve ne bir hukukumuz
ne de bir giriş cümlesi kurmamış mesajına başlarken.
Burada kendisi hiçbir emek harcamadan, antrenörlere "abi bana program hazırlar mısın" şeklinde
armut piş ağzıma düş tarzı mesajlar geleceğine, geldiğine eminim.

Bir konuda azıcık ön plana çıkınca,
Google muamelesi görmek hoşuna gitmiyor insanın.
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
.Zamanında bisiklet konusunda çok iyi ve tecrübeli isimler de vardılar forumda.

.Özellikle 2010 öncesi - ben üye olmadan da arada takip ederdim, çok şey öğrendim ve çok dost edindim forum sayesinde - pek çok şey konuşulur, anlatılır, fikir alış verişinde bulunulurdu.

. Hele ki gezi-tur paylaşımları bambaşkaydı. Belli bisiklet guruplarının gezileri merakla beklenilirdi her hafta.

2010 sonrasında bu ortam azala azala bugüne geldi.

Bunun peç çok nedeni vardır herhalde.

-Zamanında forumda yaşanan tartışmalar, kalp kırıklıkları, ( Murat Reis'in ayrılması ve sonrası)

-bisikletçiler arasında guruplaşmalar, belli isimlerin ön plana çıkma istemeleri, kendi aralarında tartışırken bisiklet foruma, guruplar ve camiaya zarar vermeleri ( forum kimsenin malı değil, foruma böyle tartışmalarla/yorumlarla zarar vermeyin diye katıldığımız tartışmalar da oldu)

-bunun yanında yapılan abuk subuk bazı yorumlar

-bir de sosyal medyanın fazla gelişmesi ( başta facebook ve facebooktaki gurup sayfaları )

bence başlıca nedenler olabilir.
 

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Bencede en önemli etken facebook gibi sosyal ağların popüler olması... Bizlerde bisiklet üzerine birçok paylaşımı artık sosyal ağlar üzerinden yapabiliyoruz. Türkiye'de önde gelen bir çok sitede benzer durumlar var. Ayrıca artık bisikletforum a alternatif bir çok sitede mevcut...
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
Bu forumda bir ara yol bisikleti konusunda, Fransiz BigMat-Auber in 2. takiminda yarisan Serkan Olgun üzerine bir seyler yazildi.... Gerci simdi o da fazla salladi antrenmanlari, 2. takimda da yok. Bu övgüler üzerine Türkiye' yi Ingiltere' de Temsil eden milli sporcumuz Ahmet Akdilek bile forumda bir seyler yazdi. Gerci yazdiklari sitem dolu, hakli seylerdi ama, demek ki kendilerini ilgilendiren seyler olunca onlar da gelme ihtiyacini duyuyorlar demek ki! Gectigimiz aylarda "cok yasli(!) oldugu gerekcesiyle" milli takima cagrilmadigini da sitem olarak yaziyordu. Ama neticede Torku' da yer buldugu icin kendisini fazla üzmemistir. Hem de Mersin' deki yarista en önde girme hakkini kazandigina göre memnundur halinden demek ki!
Söylemek istedigim sudur ki; zaten bu isi aktif spor olarak yapan ve ugrasan insanlar, bu tip forumdan pek fazla bir sey alamayacaklarini düsünüyorlardir. Zaten bu istekleri tatmin oldugu icin böyle bir arayisa gerekte duymazlar. Tabii ki istisnalari var. Hele forumda böyle birisine " yanlis ve tutanaksiz seyler yaziyorsunuz" a benzer bir elestiri yaparsaniz, zaten kabullenmez. 50 küsur senedir bisikletle ugrasirim, bana bile "... ezbere konusuyorsunuz...." diyen oldu. Ben alinmam ama, herkesin durumu bu degil! Zaten söylenen, yazilan seyler- Ferhat Köse imzasinda kullanir- sadece herkese göre degisir, herkes ne kadar anliyorsa o kadardir. Yani sürekli yanlis anlamalar, si...k yaristirmalar, ...ben bilirim.. ler seklinde oldugundan bazi insanlarin soguk bakmasina neden olur. Bu tip seylere bir sürü somut örnekler verebilirim. Cok iyi bildiginiz, bizzat yasadiginiz seylerin dogru olmadigini iddia edenler cikabilir. Herkesin algilamasi farkli olabilir, ama yorum yapma konusunda sürekli böyle bir ikilem ile karsi karsiyasiniz. Mersin yarisi öncesi yarisin yapilacagi yer konusunda bir yokus konusu oldu. Dogup büyüdügüm, bisikletcilige basladigim, daha bir kac ay önce gectigim bir yer olmasi, ve yarisa katilacak bir cok kisinin yanlis fikre saplanmamsi icin bir kac yorum yaptim. Mesajlar filan silinmis, tartisma büyümesin diye!... Aslinda alinacak hic bir sey yok ortada! Ama o bölgede hala aktif olarak bisikletcilik yapan birisi böyle bir tartismaya girer mi?

Baska bir noktada; bisiklete ilgilenen kisilerin bisikletin her konusunu bilmeleri mümkün degil. Kendim icin örnek vereyim. Cok kullanan görmeme ragmen, bmx konusu hic ilgimi cekmemistir. Hatta bmx malzemeleri ve bisikletleri üzerine ihtisasi olan bisikletci bir arkadasim var, dükkanina bile ugrarim bazen. Ama bir bilgim oldugunu söyleyemem. Oturup arastirmam gerekir. Ama Fransa Turu derseniz, üzerine, mübalagasiz, kitaplar yazabilirim.

Bir baska noktada; Avrupa' da bisiklet konusunda cok site var. Resmi, özel, kulüplerin siteleri.... vs.vs. Hemen her kulübün kendi sitesinden antrenmanlar. yarislar, kurallar,... üzerine bilgi alabilirsiniz. Türkiye daha bu konuda kundaktaki bebek düzeyinde! Federasyonun sitesi, olaylarin aylarca arkasinda. Demek ki gerek duyulmuyor. Aktif yarisanlar, kulüp üzerinden yeterli bilgiyi alabiliyorlar...!
Bisikletforumda o kadar farkli konular varki, aslinda icerigini 15-20 siteye bölmek mümkün. Genel olarak insanlarin girip ciktigi topikler 2-3 önemli gördükleri noktayi gecmez diye tahmin ediyorum.
Bir ara Fransa Turu sirasinda yorumlar yapiliyordu. Binlerce üyesi olan forumdan 10 kisi yorum yapiyordu.... Neticede biraz konu ile alakasi olan kisiler ya kendi sitelerini actilar, ya da ugramaz oldular. ..... Digerlerinin gelmesini beklemek zaten cok hayali olur.. :(
 

ismail eren

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Temmuz 2013
Mesaj
406
Tepki
593
Şehir
Yalova - Manisa
Bisiklet
Scott
birde bu forumda gördüğüm bir olay (daha doğrusu tüm forumlarda var bu olay);
gelip "ben hiçbir şey bilmiyorum" diye tavsiye isteyen birisi,
üstünden birkaç hafta veya ay geçmeden "ben daha iyi bilirim" havaları ile sidik yarıştırmaya başlayabiliyor.
forumda sadece kendi doğrularını satma derdinde olan birçok cahil var,
hal böyleyken ustaların buralardan kaçması bence yadırganmamalı.
kimse Mevlana değil, elbet insanlar kırılıp kaçabiliyor bir noktadan sonra.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@ihtiyar


İhtiyar abi herşeyi gayet net açıklamış altına imza atılacak bir yorum.Olumsuz düşünenlerede şöyle bir örnek vereyim benim bisiklet geçmişim 5 yıllıktır.Mevcut birikimimin büyük bölümünü bu forumdan okuyarak veya bu forum sayesinde tanıştıgım insanlardan öğrendim sadece teknik meselelerde konunun kendi sitesinden araştırma yaparak bilgi alıyorum diğer geri kalan her şey aranırsa forumda var yada bilen biri muhakkak var :)
 

Oktay Erkan

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2013
Mesaj
332
Tepki
829
Şehir
Kadıköy İstanbul
Bisiklet
Trek
Ben yaklaşık 28 yıllık yazılımcıyım. Mektebini de okudum ama alaylı sayılırım. Bir ara gençlere faydamız olsun babında, donanımhaber forumunun yazılım kısmında üyelere yardım etmeye başladım. Bir süre sonra iki şeyi fark ettim.

Birincisi; soru soranların, yardım isteyenlerin hiçbiri şöyle bir araştırıp da bulamayıp gelenler değil. Sordukları soruyu aynen google'a yazıp arattığınızda onlarca doğru çözüme ulaşabiliyorsunuz.

İkincisi; okulunda okuyup öğrenerek yapması gereken ödevlerin tamamını size yaptırıp öğrenmeden not almak, ders geçmek peşindeler. (Sonra mezun oluyorlar ve iş başvurusunda bulunurken, ben şunu biliyorum, bunu biliyorum diye yazıyorlar özgeçmişlerine, burası ayrı konu)

Sonra olay özel mesajlara, telefon istemelere vardı.

Bu nedenlerledir ki vazgeçtim.

O yüzden buradaki arkadaşların çekingenliğini anlıyorum...


Bisiklet konusunda mı? Yok, yok, Cem Yılmaz gibi, sadece biniciyim :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@mehmetsunu

dostum mehmet ,
hatırlar isen kayseri performans grubunun topiğini açtın ve çalışmaların arkası olmadı ,
mehmet dostum buraya 2009 yılının 10 ocağında üye oldum ama benim bisiklete başlama yılım bi kere 1976 yazı ,
evet pejo yol bisikleti,bir çok bisiklet aldım ve de ikinci elden bıraktım benim senelerim geçmiş sele üstünde ,
bisiklete en fazla diyebilirimki bu ülkede ben ilgi duydum ve asla bırakmadım belki benim gibi olan vardır 1976 nire sene 2014 nire ,
bu iş maymun iştahlı olunacak bi iş değil zati bu ülkede bi işin peşinden giden ve sonuna kadar bırakmayan misyon adamlar yoktur olsada tek tükdür aynı benim gibi ,
evet benim tarz hep performansa yönelik idi ,kısa mola anlayışı ve tempo benim hobim yıllarca bu olmuş ,
ha ben alaylıyım bi kere mektepli değilim ,
mektepli olmak falanca bisiklet takımında profesyonel olarak çalışmak demektir sen bu ülkede kaç tane profesyonel anlamda avrupadaki bisiklet klüpleri ile rekabet edecek bisiklet takımı biliyorsun olsada devede kulak misali
bizim avrupa seviyesine gelmemiz için daha bir milyon ekmek yememiz lazım
bu ülkenin kültüründe kafadan bi kere bisiklet kültürü olmadığı için burada öyle pro takımlar asla yeşermez ve de asla paris -rube de 1000 yılda geçse sen orada bi adet türk bisiklet takımı göremezsin,
havuz yok bi kere havuz nerede futbolda,
futbol manyağı bi ülkeden bi cacık olmaz ,
bu ülkede spor akademileri horul horul uyumaya devam etsin ,adamların haberi yok bisiklet olayından ,akla güreş geliyor atletizim ,e nerde bisiklet sporu ,
daha hala koca koca bakanlar bisiklete çocukluk hastalığı olarak bakar ise biz burada boşuna akıntıya kürek çekeriz ,
murat suyabatmazı tanıyan yok 23 adet türkiye bisiklet şampiyonluğu var ,
şimdi nerede peki ,derneğin başında çaba sarfediyor bu ülkede bisikletin kitleselleşmesi için
evet kim var feridun tezbaşaran erdemir bisiklet takımında pedal çevirmiş 56 diş çeviren feridun aga kaç kişi tanıyor acaba
feridun tezbaşaran buraya uğramaz ,onunla sahada tesadüfen karşılaştım çok radikal görüşlü
yanımda arkadaşı yerin dibine geçirdi arkasında sırt çanta var diye mont giymiş diye verdi veriştirdi
böyle bisikletemi binilir diye ,feridun dostum şunu ıskaladı o gün sele üstünde herkez hürdür ,
evet biliyorsun bende artık buradan çekiliyorum yer altına ineceğim ve yer altından antremanlarımı örgütleyeceğim
ve de kartepe etaplarını tavşanlı etaplarını,burada sadece şunu gördüm performans yapmak için bi kere vaktin olacak öğrenci çok burada çalışan çok bu nedenle işleri zor tabi ,
bisiklet forum yüzde 90 gezi ve eğlenceye yönelik turlar anlayışında kalmaya mahkumdur zati öyle kalacaktır ,performans grupları zati burada yok bi kere her ilden performans bisiklet grupları amatör anlayışta olması lazımda ben görmedim burada öyle bi durum ,
2009 dan beri burada bir çok 200 km leri devirdim alttaki karbonun hakkı kesin verildi ve artık 50.000 km lerin üstünü bile yemeye iddalı bu canavar
evet mehmet dostum korkma ben bisikleti bırakmam arada sırada dellenirim evet yalnız artık topik burada bi daha asla açmayacağım bunun nedeni burada 1-2 kişi ile performans olmaz senin anlayacağın burada performansçı yok yani istanbul cenahta ,