Scudo Sports

Profesyonel bisikletçilerin bisikletleri gerçekten de 6.8 kilo mu?

Yol bisikletiniz pedallar ve GPS cihazı dahil kaç kg?

• Toplam katılım
    396
50mm fsa karbon jantlar ile 6.81 40 mm mavic karbon jantlar ilede 6,41 :) pedallar suluk kafesleri ve garmin dahil.
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/p_20160110_005002_1_p-jpg.49054/

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/p_20160110_005321_1_p-jpg.49053/

Dosyalar

• 12507004_10153838064903756_1467356591_n.jpg
    12507004_10153838064903756_1467356591_n.jpg
    51,2 KB · Okunma: 59
Scudo
@Sadettin Z.

acaba synapse boş kadro ağırlığı ne connandale cidden çok iyi süprizler yaratabilirsiniz :) forum da inanılmaz bir caad sevgisi var carbon bisikleti olanlar bir tane caad koyuyor bisikletlerinin yanına ve hepsi custom çok özel bisikletler :)

@Bahadır S.

adamlar cidden manyak :D hem deli gibi bisiklet değiştiriyorlar hemde ağırlıkla cidden kafayı yemişler 2 tane çok uçuk şey gördüm biri hafifletmek için boyayı kazıdı sonra kazıdığı boyayı tarttı :D diğeri de fizik selenin altındaki çanta takma aparatını söktü :) lightweight jantlar bizdeki aksium gibi hepsinde var

Ben 7.3 teyim. Saglam bir tubularla ve mtb pedallari degil de time gibi bir pedalla 6.8 altina rahat inerim. Hatta yakin zamanda inme plalim vardi. Bu videoyu izledikten sonra vazgectim :) bacaklari guclendirelim en iyisi :)

@mehmetsunu @dtserkan

Sonuçları görmeniz için oy kullanmanız gerekmiyor. Oyunu kullan butonunun yanında sonuçları göster butonu var.

9-10 kilo arası benim...

Eski cube race 8,9 stock tu. Simdiki cannondale super six evo 105 jantlari zonda yaparak 7,7 dusurdum. ama tum donanımları canta suluk kafesi pompa km sayacı lambalar la spd 8,9 geldi :D Memnunum demek eski bisikletim 10 11 arasıymıs. ve ilerleyen zamanlar da tecrube kazandıkca geliştirmek istiyorum karbon parcalarla.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ustundeki 80kg surucuyle bisiklet 8kg olmus 6 kg olmus farketmez rüzgardan etkilenecekse etkilenir.

Jantlar burada en onemli etken.

valla benimki fabrika çıkışı sitesinde pedalsız 11,5 yazıyordu. :eek:

@Ozan k.

aynen 6.5 kilo bısıklet alıp 95 100 kılo o bisiklete bınen mı 9 kılo bısıkletle 70 75 kılo olan kişi mi daha hızlı gıder :harika:

Alex Dowsett 'in UCI ağırlık limitini bilmemesi kimseye komik gelmemiş daha :)
Ben çok güldüm.
Şu forumda yol kullanan hemen herkes bilir hatta limitin düşürülmesi gerektiği konusunda fikir yürütür ama koca Dowsett limiti bilmiyor :)

Konuya gelirsek benim salcano 10,4 kg mı ne idi pedalsız. Jant lastik seti-pedal- gidon-boğaz-sele ve boruyu değiştirince 9 kg gibi oldu. 100-200 gr üstü veya alt olabilir. Ben yine de 9-10u işaretledim.
Aslında gerçekten nerede nasıl tam olarak ölçebiliriz . Ben bisikletli ve bisikletsiz tartıldım farkı bisiklet kilosu kabul ettim ama evdeki tartıma çok da güvenmiyorum. Başka bir yol var mı tartmanın ?

Bir çok testte sürücünün %10 kilosunun altına olan bisikletler ağırlık merkezini kötü yönde etkiliyor. Zaten uci min belirlediği ağılık ortalama sürücü ağırlığının %10 u
Birçok hıtech bisiklet 6 kilonunda altında üretiliyor ve 5kg ler civarında yarışa uygun donanım konabiliyor ama ağılık merkezi çok dağınık oluyor dolayısı ile 5 kg cıvarında toplanan bisikletin oturma burusunun içine Demir ağırlık konuyor çünkü ağılık merkezi otaya çekiliyor ki 5 kg olmasından daha çok işe yarıyor. Suyu, bilgisayarı ıvırı zıvırı 7 kg leri buluyor geçiyor aero karbon jantlar sıradan alu jantlar dan bile ağırdırlar ki bunlarda 200-300 gr fazlalık ağılık eklemesi işten bile değildir. 8-9 kg bisikletim olsun ama jantlarım 800gr olsun yeter.

@Zekeriya Çab

Bu durumda forum üyeleri için hafif bisiklet toparlamak hayal oldu.

• Beğen
Tepkiler: acartaylan
Geçen hafta Gemlik dönüşü Kurşunlu tarafında denk geldiğim ama şuan ismini hatırlayamadığım bi abimizin bisikleti 5.2 kg. imiş. Önce inanamadım ama bisikleti kaldırınca inandım sanki, çok hafifti.Karbon kadro vardı,maşası karbon görünümlü alüminyumdu,tiagra vites-fren sistemi,shimano jantlar modelini hatırlamıyorum,Michelin lastikler.Baya modelliymiş demesine göre fakat çok diriydi makina:) Yarı klasik bi havası vardı. Fiyat istedim ama satmam diye tutturdu:D 5000 tl verseler satmam demişti. Sizce bu ağırlık mümkün mü ?

@ceyhunözkan 5,2 değildir o. olsa 5binlerden bahsetmez. 10-20 aralığında olur onun fiyatları. 5,2'de ancak pedalsız suluk kafessiz belki :)

ön arka jant seti var sadece 900 gr fiyatıda 5000 eur :)

@mehmetsunu 125 kg bir kullanıcı olarak 7 kg lik bisikletim ile durmak ve hızlanmak sanki bu üstünde bir denge gerektiriyor. 9 kg lik bisikletim ile çok daha iyi bir dengeye ve kavrama yakalıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@ceyhunözkan

Mümkün değil.. birde tiagra falan demişsiniz.. birde yarı klasik... mümkün değil.

@x-rayted

Bu is icin en uygunu kancali teraziler. Fakat ucuz modellerin kalibrasyon ve dusuk hassasiyet gibi zayifliklari oluyor. Ben Feedback sports kullaniyorum, yakinda olsaniz gecerken ugrayin tartalim derdim.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Geri