Scudo Sports

PRELOAD ayarı

meteoksasoglu

Aktif Üye
Tepki
26
Bisiklet
Scott
bisikletin maşasında sol tarafta PRELOAD ayarı var, bu nedir ne işe yarar, nasıl ayarlamam lazım bilgisi olan!!!

Konumun yeri burası olmaya bilri, ben bulamadım ama uygun bir kısım varsa taşınabilir.

Scudo
Motosikletlerde kullanıcının ağırlığına göre,fabrika verileri kullanma klavuzunda bulunan bir ayardır.Bisiklette hiç rastlamamakla birlikte sanırım aynısıdır.Yani kendi ağırlığınıza göre ayar yapmanız gerekecek.Klavuz yoksa,bisikletinizin ya da amortisörünüzün marka modeliyle birlikte "Preload setting" şeklinde bir aratın bakalım.

arattım ama bulamadım bişe, ve onunla cok oynadım ilk ayarı neydi onuda bilmiyorum.

Ayarını yapmaya çalıştığınız maşa Suntour SF11 XCM V3 mü ?

bende benzer maşayı kulanıyorum preload ayarı bende - de duruyor yani en yumuşakta

maşa yayının sertlik ayarıdır, ancak bisikletlerde hava basıncında olduğu gibi hangi ayarın hangi kiloya göre olduğunu gösteren bir döküman yoktur. kullanım tarzınıza göre maşayı ayarlayabilirsiniz

Gerçi bu yazı baja amortısor ayarları ıle ılgılı ama yınede kelıme ve konu olarak aynı.Preload'un ne anlama geldiği ve işlevselliği ile ilgili sana fikir olur.Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Sevgiler

[arkadaşlar yeri gelmişken genelde yanlış bilinen bir meseleye de açıklık getirelim..motosiklet geçmişimdeki araştırmalarım ve üniversiteden kalma bilgilerimin üzerine yaptığım araştırmalar sonucunda öğrendim ki "preload" yani amortisör yayını üstten sıkıştırma işlemi yay sertliğini etkilemiyor..yani kullandığımız "yayı sertleştirme" terimi aslında hatalı..yayın sertliğine etken faktörler yayın yapıldığı malzeme, yay telinin çapı ve helis çapıdır..bu yüzden yaya preload uygulamak yayın sertliğini değil sürüş yüksekliğini ve amortisörün hareket mesafesini etkiler..bu durumda yayın sertliğini değiştirmek için ayrıca satılan daha sert veya daha yumuşak yayları kullanmak gerek.diğer yandan amortisörün sönümleme yeteneğini değiştirmek için de yağın değiştirilmesi gerek..bu bilgiler için güzel bir kaynak buldum..burada büyük harflerle yazmış demek istediğimi..aşağıda linkini veriyorum..sonuçta bizim yaptığımız preload sürüş dinamiklerini etkiliyor ve artırıp azaltarak istediğimiz hale getirebiliyoruz.. ben sadece kullandığımız terimin yanlış olduğunu vurgulamak istedim..]

(link)

NOT: Yazı RC İzmir'den Soner Kaya arkadaşımızdan alıntıdır.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Siz bisikletin üzerindeyken amortisörün içeri giren kısmı toplam hareket mesafesinin yüzde 15 - 25' i arasında olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor diye biliyorum.

@erendiz çetiner

- veya + ya çevirmekle sertlik değişmiyordu bende. Verimli çalışmadığını düşünüp, üzerinde durmamıştım. Açıklama için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Dostlar bu parça yalama oldu nereden bulabilirim

Geri