@ahmetcan44
(link)
Linkini verdigim Amerikan firmasi sanayide kullanilan bu tip maddeleri üretip satan bir firma!
Ürünler(our products) icerisinde Proteolytic Enzymes & Related Products bölümünde "pepsin" e bakarsaniz, kaynak olarak " porcine stomach" yazdigini görüsünüz!
Insanlarin sadece domuz kelimesine takilmalarini zaten yanlis buluyorum. Islamiyet, islami usüllere göre öldürülmeyen her hayvanin ürününün alinmasini yasaklar. Bunu yukarida da yazdim.
Pepsinin ne oldugunu cok iyi biliyorum. Fakat konuyu uzatmamak adina Viki den alinti yaptim. Icerisinde yanlis bilgiler de olabilir, ama cogunlugu yanlistir veya eksiktir de diyemezsiniz. Ama bundan sonra dünyanin sayili üniversitelerinin sayfalarindan örnekler vermeye calisirim!

Firat Dizman gibi ben de bu konuyu kendim icin kapatabilirim seklinde düsündügüm icin "Cok tartisilacak, büyütülecek bir konu degil" diye niteleyip kapatmaya calistim, ama yine de tahmin ettigim noktaya gidiyor.
Ülkemizin su anki siyasi calkantisi icerisinde cok hassaslasan bir konu bu! Bisiket sporunu yapan insanlarin bir kismi, hele ülkemizde cogunlugu müslüman ve inancini ülkemizde uygulandigi tarzda uygulayan kisiler. Tabii ki dünyada spor bilimi de ticari nedenlerle gelistigi icin ve herhangi bir inanca bagi olmadigi icin, bu tip hassasiyet beklenemez! Sadece spora bagli olmayan bazi ürünlerde, müslüman tüketiciye yönelik ibareler olan ürünler vardir. Fakat konuya sebep olan ürün gibi zaten kullanici sayisi cüzi olan ürünlerde sadece yasal olarak olarak zorunlu ihtivayi iceren ibarelerle yetinilir.
Mutlaka "yiyen yer, yemeyen yemez" deyip gecistirilebilir. Kanaatimce, bir forum icerisinde bu konu üzerine fikir beyan edip herkesin kendi dogrularini bulmasina yardimci olmaya calismak daha dogru bir yoldur.
Bilmedigimiz bir seyi sormaya cekineceksek, zaten forumda isimiz yok veya sadece yazilanlar okunur ve bununla yetinilir. Tabii ki kimsenin her konuya ayiracak cok zamani yok. Bilmem kacinci defa " bisiklete cok binince kicim agriyor, ne yapabilirim?" benzeri konular acildi. Her defasinda da pek cok cevaplar verildi. "Kicin agriyorsa binme" diyecek halimiz yok herhalde!
Bisiklet kullanicilari tek düze insanlar degiller. Ince kalin, agir hafif, egitimli egitimsiz, sari siyah, hirsli sakin, genc yasli, inanan inanmayan, ........... binlerce sayabiliriz.
Bu konuyu baska tarafa tasisalar daha iyi olacak galiba!