Scudo Sports

Powerbank tavsiyesi

Şu ürünü öneririm

(link)

ama bulabilirseniz bu daha iyi çünkü çift şarj alma girişi var. Yani 2 girişten şarj alıp daha kısa sürede şarj ediyor.

(link)

Scudo
@Çetin ŞAHİNÖZ Elbette 20.000 mah biraz daha ağır olacaktır. İhtiyacınızı belirleyip ona göre daha düşük mA li bir model seçmeniz daha uygun olur. Hem ağırlığı da azalır. Neticede bu powerbankların içinde de pil var. 13,500 mah bilmiyorum açıkcası ama orjinal ürün olduğunu kendi sitesinden kontrol edebilirsiniz. Y.dışından almak mantıklı değil; hem sahte çıkma olasılığı yüksek, hem elinize ulaşması zor. Q3.0 hızlı şarj özelliği olması büyük artı. hem powerbankı hem hızlı şarjlı cihazlarınızı şarj edebilirsiniz. Unutmuşum ekleyeyim; hızlı şarj için uygun usb kablo ve şarj aleti olması gerekir Q3.0

@kerem.erdogan Hocam buyurun teoriği. Belirtilen değerleri de aynen sağlıyor, 2A samsung orijinal şarj aleti ve kablosuyla şarj ediyorum aleti.. Şarjı tam bitmemiş haliyle (%10-15 varken diyelim) 5 saat olmadan sürüyor full doluyor.

Dosyalar

• SmartSelectImage_2018-04-17-12-23-12.png
    SmartSelectImage_2018-04-17-12-23-12.png
    39,3 KB · Okunma: 14
@mervan kızıl
Anlamadığınız iki nokta var.
1. Tüm powerbankler 2a akım çekmez. Sizinki çekiyor diye hepsi 5v 2a çekecek diye bir kural yok. qc3.0 ile 2.4a ile 4.6a arası çeken de var 1.5a çeken de..
2. 2a demek kayıpsız olarak 10bin amperi teorik olarak 5 saatte doldurması demek. 0'dan 100'e yani. Bu da pek mümkün değil. Bu da pilin tam kapasitesini kullanıp kullanmaması ve pilin ısınması ile değişmekle beraber 6 saat sürmesi olası.
Qc3.0 da %80'e kadar 2 saatte gelirken %100 olması için 1.5 saate ihtiyaç duyması bundan. Teorisi dediniz, teorisi bu.

@kerem.erdogan Yahu, geneli 2A çekmiyor diye, benimki de mi çekmesin, alla alla.. Ben benimkinin teorik-pratik değerlerini söylüyorum, siz genelinden atıp tutuyorsunuz.

@mervan kızıl probleminiz nedir? tartırma mı çıkarmak istiyorsun? tartışma istiyorsan önce gran fondo Çeşme konusunda attığın çamurların cevaplarını ver. Ondan sonra tartışırız.
söylediklerimi anlayan anlamıştır zaten. sana ayrıca anlatmakla uğraşamayacağım.

not: forumda engelleme varmış, ne güzel. problemli arkadaşı da engelledim. bilgi vermek yerine tartışma çıkarmaya çalışan bu ve bunun gibi birkaç tip yüzünden forumda bilgi vermek yerine saçma tartışmalara giriyoruz maalesef.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@kerem.erdogan vayy hocam.. Dolmuşsunuz da gelmişiniz.. Ben de diyorum bunun derdi ne... :) Hem size niye batmış ki böyle..

O konuda vereceğim cevabımı, az sabır...

Hızlı şarz olma, hızlı şarz etme, aynı anda iki cihazı doldurabilme özelliklerinden dolayı sırasıyla şunlarda karar kıldım
(link)
(link)
(link)
Videosunda söylediğine göre Ramoss şarz olurken aynı anda şarz da edebiliyormuş.

Anker Powercore 10400 kullanıyorum çok memnunum.

(link)

Anker yirminin küsürlü powerbankı kullandığınız elektronik cihazlarınızın ömrü içinde olumlu olur. Bende nintendo switch'im için almayı planladığım bir enerji ünitesi bu, bağladığınız cihazın istediği enerji ihtiyacını algılayarak ona uygun Watt/volt/amper değerlerinde şarj ediyor..

(link)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Sadece bir fikir olarak belirtiyorum acaba 2 tane 10binlik alsanız daha mı iyi olur ? Powerbankları doldurmak için yeterli süreniz olmayacak çoğu zaman . İkisini eşzamanlı takarak doldurmak avantaj sağlayabilir . Tabi ekstra adaptör taşımak hemde 2 tane ne kadar makul bir karar bilemiyorum. Dende ilk nesil xiomi var genelde hep telefon şarj adaptörü ile doldurdum,usb çok yavaş sanırım . Artık inceldiler ve 2 tane taşınabilir (link)
Zaten mola da telefonuda şarj edersiniz ve onbinliklerde her molaya kadar 2 şarj imkanı sunsa toplamda 5 tam telefon şarjınız olacak
Diğer yandan onbinlik bakarken type c li olanı gördüm telefonda destek varsa daha hızlı dolum ve şarj imkanı sunuyor .
(link)

Ekleme : 3. versiyonda çıkmış (link)

bir çok arkadaş söylemiş bende söyliyeyim. xioami 20bin al.bende de kullanıyorum ve çok memnunum.yalnız alırken quick şarj 3.0 (versiyon 2) olanını al

Petrix 12000mAh. LCD Ekran Powerbank

12.000MAH LCD EKRANLI POWERBANK
LCD ekranlı 12.000mAh. Fener Özellikli Power bank.
Kapasite: 12000mAh
Boyut: 23x62x138 mm
Ağırlık: 280 gr
Input: DC 5V/1A
Output: 5V/1A, 5V/1A, 5V/2A

@kerem.erdogan doğrudur.Fiyatı çok uygun olduğu için yazdım ;) 150-200 tl bandında mutlaka hızlı cihazlar vardır.

@MehmetAliB. Şarj çıkışları çift olsun aynı anda 2 cihaz şarj edebilirsin.Bu çıkışlardan en az 1 tanesi 2 mili amper çıkışlı olsun ki güçlü cihazı hızlı sürede doldursun.Pilin gücüyse ihtiyaca göre belirlenebilir ortalama bir cep teli 2500 mAH mesela..bu hususları dikkate alarak 20,000 mAH tercih edebilirsiniz.Modeller her geçen gün artıyor.En azından kapasitesini dijital gösterebilen model de olursa tadından yenmez sanırım.Elektrik prizinden cep tel yada tablet şarj cihazının adaptörü ve kendi kablosuyla şarj edebilirsiniz.

Mesajları okumadım ama Xiaomi alırsanız yurt içinde bile çakması var. Kesinlikle kendi sitesinden orijinal mi diye kontrol ettirin

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Şöyle bir hortlatayım konuyu... Tur için powerbank bakınıyordum 2 sene önceki fiyatlar neymiş beee 😂 1 tane alacağım 30.000 lik olsun dağda bayırda 3-4 cihazımı (ışık, yol bilgisayarı, telefon vs...) şarj edebileyim... İnternette milletin en çok bu ürüne rağbet gösterdiğini gördüm. Fiyat performans olarak... Tavsiyesi olan var mı başka?
Bir ek; 30.000 kapasiteli ürünlerden şikayet hep hantal oluşu... 50lira fazla verelim ama hafifi olsun diyeceğimiz var mı ?
Screenshot_2020-09-26-03-50-18-678_com.dmall.mfandroid.jpg

Son düzenleme:
Powerbank alacaksanız ilk tercihiniz Anker olsun. Ben PowerCore Select 20000 modelini kullanıyorum.

(link)

Piyasadaki birçok jenerik ürün, üzerinde yazdığı değerin çok çok altında kapasiteye sahip. Anker'de ise ne yazıyorsa onu alıyorsunuz. 5000 mAh pile sahip olan telefonumu 4 defa şarj edebiliyorum mesela. Ayrıca cihazın hem kendisini şarj ettiğiniz portu, hem de çıkış portları Quickcharge destekli ve uygun bir şarj cihazı ile hızlıca şarj olabiliyor.

Başka bir marka/model powerbank alacaksanız ilk önce giriş-çıkış portlarında Quickcharge desteği olup olmadığına bakın.

Geri