Scudo Sports

Power Balance bileklik bisiklet sporunda faydalı mı sizce

burak durel

Forum Bağımlısı
Tepki
436
İsim
Burak D.
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba arkadaşlar bende ismini yeni öğrendim power balance diye bir bileklik zaten google ye yazınca bir çok site çıkıyor özellikleri vs. kimlerin kullandıgı ne işe yaradıgı yazıyor aranızda kullanan var mı acaba birde uygun ve güvenli satan bir yer biliyormusunuz?

• Beğen
Tepkiler: emre durel
Scudo
eyw teşekkürler iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: emre durel
placebo :in:

hikaye arkadaşım aldanma , bizde sattık zamanında bir kurumda, ona bakacak olursan aynı işi yapan ve doğal olan taşlarda var diyorlar:) görmüşsündür tv lerde falan ama sen pedalla gerisini takma kafana, şifa pedalda:)

• Beğen
Tepkiler: Doğu Biçer
Arkadşım sakın inanma böyle şeylere. Arkadaşımın dayısı çinden bunları 1-2 dolara getiriyordu. Yani tamamen uydurma......

mevzu negatif iyon olayı hikaye değil ama doğada pedal atarsan deniz kenarlarında dağlarda ormanlarda yani şehir stressinden uzak isen vucudun doğadan zaten negatif iyon toplayacakdır ve arkadaşın dediği gibi olacak şifa pedalda sen padalına bas doğayla iç içe ol negatif iyon yükleme yapmana gerek kalmasın.

Denedim açıkcası fitness ve bisiklette, elle tutulur gözle görülür bir etkisi yok gibi, yüksek oranda placebo :).

Benim arkadaş takıyodu işe yarıyomu dedim hacım acayip işe yarıyo vursan hissetmiyon gel sana 1 liraya satayım dediydi :D:D Yani tamamen fasa fiso

Tamamen para tuzağı. Deneyen arkadaşlarım var. Satın almadan önce yaptırılan hareketlerden etkilendiklerini ürünü aldıktan sonra aynı hareketleri yaparken hiç bir faydasını görmediklerini söylemişlerdi. Kısaca verdiğiniz paraya yazık günah.

@MuratHan

O hareketlerin hepsinin bir hilesi var.Şu meşhur kola bastırma testinde mesela benim farkettiğim şu teknik kullanılıyor.Bilekliği takmadan normal bastırıp kolu aşşağı itiyorlar.Bilekliği taktığınızda ise, tam direnç kuvvetinize yakın bir kuvveti uzun süre uyguluyorlar.Yani kolunuzu aşşağı indirecek gücün azını, kolunuzu yukarı kaldırmanıza izin vermeyecek şiddette uyguluyorlar.Siz de güçlendim/dengem arttı zannediyorsunuz.

Bu bilekliği ÜRETEN ŞİRKETİN resmi açıklaması:

“We admit that there is no credible scientific evidence that supports our claims.” (özet çevirisi: biz bi iddiada bulunduk ama, e bizim bilimsel kanıtımız yok!)

(link)

(link)

(link)

En sondaki link olayı özetlemiş.Bu bilekliğin "gullibility" yi arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır!

"gullibility" ne demek: (link)

Ben EFX (orjinal hologramlı) aldığımda daha Türkiyede pek kimse tarafından bilinmiyordu. EFX şimdilerde meşhur oldu tv programlarında falan herkesin kolunda görüyoruz (survivor gibi).

Her neyse tamamen yalan dolan bu. Omuzdan denge testinde illlaki başarılı oluyor çünkü ilk başta kişi ne oalcağını bilmiyor, sonradan olacağı bildiği için daha dayanıklı oluyor bunuda bilekliğin etkisi sanıyorlar.

Placebo kısaca

• Beğen
Tepkiler: Ozan Akçay
arkadaşım sakın alma ben bu deneyi normal bir anahtarlığı bu işe yarıyor diye bir arkadaşımda yaptım sonuç mükemmeldi. :)

şu an bılegımde takılı :D Hiç bir işe yaramıyor. Ben gene aynı benım . Aslında cok fazla bırsey beklemekte abartı olur. Belkı faydası oluyodur ama ben hıssetmemeısımdır. Ayrıca goruntusude hos bence :D aksesuar amaclıda kullanabılrsın :)

tesekkur ederim yorumlar icin almıyorum :)

Üreten firmanın bile "işe yaramadığı tespit edildi" dediği idiia ediliyor. Bilimsel bi yanı yok yani.

Geri