Scudo Sports

Poponuz ağrıyor mu?

Scudo
Bende jel sele var decatlonda sifiri 120 tl ben 70 tl ye veriyorum kesinlikle memmun kalinacak urun

Haftasonları 4 5 saat kadar bisiklet kullanıyorum. Daha önceki iki farklı marka bisikletimde jelli kılıf kullandığım halde ağrı oluyordu. Şimdiki bisikletimde kılıf bile kullanmıyorum. Diğer iki bisikletime nazaran ağrı çok çok az 10/1 neredeyse. Yinede jelli bir kılıf daha alacağım. Konfor olsun.

125kmlik tur esnasında decathlon 520 bib short kullanmıştım. 100km üstünde acaip bir yanma yapmıştı. Dün 80kmlik bisiklet turu yaptım bu turda ise erdoganlarbisikletten almış oldugum içinde giant+3ped var yazan tayt kullandım agrı olarak fark yoktu. Galiba benim sele berbat.

Brooks B17 sele var. 40 km sürmeme rağmen bisiklete bindiğimi anlamadım. Sıfır ağrı ve uyuşma.

Bende de selle royal sky sele var geniş yumuşak ve çok ergonomi bir sele ama kilodan dolayı galiba 1 saat sonunda müthiş ağrı ve uyuşma oluyor.

Evet, fazla tahammül edemeyip jel kılıf aldım ve oda pişik yapıyor. Bilmiyorum ne olacak böyle.

Başlık cok tuhaf geldi gorunce :D :D

Ağrı yapsın bir süre sonra acıya karşı bağışıklık kazanırsınız ve popoda şekillenir:D .
Alternatifler ;
Pedli tayt
Yaylı sele ( içi sünger)
Seleye slikon kılıf
Veya küçük bir yastığı iple seleye takın görünüş olarak sıkıntı yaratır gorunus önemli değilse yapabilirsiniz

Bu tayta insanlar neden bu kadar tepkili anlamak mümkün değil. Bu lazım bu faydalı bu sağlıklı. Görüntü rahatsız ediyorsa git üstüne şort giy görüntü sorununu da hallet. Nasıl Sen içine boxer mı giydin slip mi giydin kimse anlamıyorsa taytında dışarıdan bakan tarafından anlaşılması sen istemezsen mümkün değil

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
10 yıldan fazla olmuştur bisiklete binmediğim. 30 ağustos günü yeni bisikletim geldi ve ilk gün toplamda 50km yapmışım. ertesi gün iş yerinde oturamaz oldum:) bisiklete de binemedim pek. bugün 3. gün ağrı yavaş yavaş geçti. decathlon'dan jelli sele kılıfı aldım bakalım işe yarayacak mı? :)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Olay poponuzun hangi seleye ihtiyaç duymasıyla ilgili. Yoksa en rahatı olsun diye 1 sene önce Brooks C15 e bir dünya para bayıldım, 1 sene de kullandım ancak hiç memnun kalmadım. Yeni aldığım yol bisikletinin selesini değiştiririm kesin dedim ancak bugüne kadar kullandığım en rahat sele çıktı.

Diğer bir örnek de arkadaşımın altında Canyon yol bisikleti, üstünde de 25 tl'lik sele var. Adam ne 100'ler 150km'ler devirdi de popom ağrıyor demedi. Sele deneyerek alınması gereken parçalar arasında ancak her satıcı buna yanaşmıyor. Bunun yanında iyi bir pedli tayt şart. Tayt konusunda da ucuza kaçmama taraftarıyım.

@Kerem Özbayrak kesinlikle sizin dediğiniz gibi selenin denenerek alınması lazım. Yani en pahalı seleler bile ağrıtırken 15-20 liralık selelere gayet rahat oturuluyor. Bence herkesin poposundan poposuna değişiyor:). Birinin rahat dediği sele diğerine taş gibi gelebiliyor. mesela bende kron xc250 nin üstünde gelen kendi selesi var. Eşofmanımla çıktım, 3-4 saat bayırlarda sürdüm oturarak, popomda uyuşma bile olmadı. Garip ama gerçek :)

Belki daha önce yazmışımdır ilk iki bisikletimde silikon kılıf kullanmama rağmen sıkıntı çekmiştim. Şimdiki bisikletimde hiç sorun yaşamıyorum ve en az 30 40 km yapıyorum. Üzerimde kalınca penye pamuklu şort oluyor, tabiki altta pamuklu çamaşır. Belkide vücut alışıyor.

Zelli sele(sportourer zoo) ve jelli tayt olmasına rağmen 60 km den sonra acayip bir ağrı oluyor.

Geri