Scudo Sports

Pompa

Race rocket fiyat olarak tuzlu geldiği için şu pompayı almıştım:

(link)

Birkaç sefer yolda kalmaktan kurtuldum. Teleskopik olduğu için küçük olmasına rağmen hızlı da şişirebiliyor. Tek eksiği hortumu olmayışı, yüksek basınçlarda siboba güç uygulamamak için tekeri bir yere dayamak gerekiyor.

Ben aldığımda 54 liraydı, şimdi 64 olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Ucuz pompa aldım Çin'den, geberdim 80 psi hava basana kadar. İkinci kez hava basarken biraz da tecrübesizlikten presta sibobu kırdım. Sonra da bir iç lastik ve (60₺ idi sanırım) zefal double action (presta ve schrader uyumlu) pompa aldım. Daha küçükleri de var fakat büyük de değil.

Merhaba arkadaşlar bisikletimde 700x28 slik lastik var dekatlondan aldığım pompayla bu tekere yeterli hava basabilirmiyim?
Pompa şu:(link)

@sefaimanci
Bu pompayı sadece hortumunu kullanmak için aldım.pompa beş para etmez.hele 700 lastikleri şişirmek çok zor.

O pompanın basınç gücüyle sizin lastikleri şişiremezsiniz ayak pompası yada en azından 10 barlık bir pompa alırsanız daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: sefaimanci
Tchiboda şöyle bir pompa var. Fiyatıda uygun gibi. İlgilenen arkadaşlara duyurulur

(link)

@hidromek teşekkür ederim. onu geri iade edecem artık şu ürünü aldım (link) bu ürünün ucunda hortumu yok bu şekilde kullanmak sibopa zarar verir mi hani pompayı basarken hareket ediyor ya

@sefaimanci Elinizi iyi sabitlerseniz bir sıkıntı olmaz biraz yorucu olur ama işinizi görür bu pompayı sürüşlerde yanınızda bulundurursunuz lastik patlaması durumunda lastiği sizi benzin istasyonuna götürecek kadar şişirmenize yarar bence evde de bir tane ayak pompası alırsanız daha iyi olur

bende onun daha küçüğü var (bi karış).. mtb bisikletimi tam şişirmiyor.. Ama havası azsa felan iyi iş çıkartıyor yolda komaz :D

+bisikleti fullemek için benzin istasyonuna uğramak şart bence..

• Beğen
Tepkiler: sefaimanci
Arkadaşımda şu pompadan var orta seviyedeki turlarda bazen çantasında bulunduruyor hem evde hem turda iş yapar gibi.
Topeak-road-morph-pompa.jpg
35 cm boyut basınç göstergeli model 90 psı çok rahat bastık 160 görüyormuş alet.
Topeak Road Morph G Tur Pompası

Bende XLC Pompa var çok iyi tavsiye ederim presta normal siboplara uyuyor 100psı basabiliyor

xlc-pompa-road-pu-r03-7bar-100-psi-all-cp-mavi-av-fv-1.jpg
XLC ROAD PU-R03 7BAR/100 PSI

@hidromek teşekkür ederim. Evet bunlarla tam dolum yapılmıyormuş yinede şu ara hortumu aldım kolaylık olsun diye ucunda dönüştürücüde var benzin istasyonunda da kullanırım20170524_110517.jpg

@Harbi Bisikletci

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@legedima kullandın mı sele borusuna takınca bozuk yollarda ses çıkarıyor mu? Kaç psı hava basıyordur

-----------------------
Buldum presta uyumlu değil

(link)
Üst ve alt bölümünde bulunan kauçuk parçalar sele borusu içerisinde sıkılarak sabit kalmasını sağlar.
Malzeme : CNC Aluminyum.
27.2, 30.9 ve 31.6 mm sele boruları ile uyumludur.
Ağırlık : 62 Gr.
Kapasite : 160 PSI
Boyutlar : 20.3 x 2.1 x 2.1 cm
Sadece İğne sibob uyumludur.

• Beğen
Tepkiler: legedima
sele borusunun içine takıldığından, bağlantı aparatları sağolsun, ses çıkarmıyor. Bir de yukarıdaki bilgiyi nerende aldın bilmiyorum ama presta uyumlu

(link)

Aşağıdaki tanıtım videosu da gayet ilginç :D bir bak istersen

İyi geceler arkadaşlar 2020 yılında hangi marka ve model pompa önerirsiniz MTB bisiklet için. Ayrıca ne kadar hava basacağımızı neye göre nasıl belirliyoruz. Büyük ihtimalle alacağım bisiklette 2.10 mitas lastik olacak. Pompalarda psi seviyesi yazıyormu yoksa arabalarda kullanılan tarzda lastik hava basıncını ölçen kalemlerden almakmı lazım 🤔
Birde son sorum olarak bu benzinliklerdeki lastik şişirme aletlerinden şişirebiliyormuyuz. Daha önce hiç düşünmemiştim orda mesela arabaya hava basarken 42 ayarladık diyelim bu 42 psi mı oluyor yoksa başka bir basınç değerimi bisikletleri ordaki makinalarda şişirebiliyorsak kaç ile şişirmemiz gerek 🤔

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Küçük el pompaları ile şişirmek çok yorucu oluyor.Bence yanında taşımak için küçük el pompası ama ev için ise ayaklı ve göstergesi olan bir pompa almalısın

• Beğen
@eypcn.ytmz Lastiğinizin yan tarafında yani yanak kısmında basacağınız max-min basınç değerleri yazacaktır. Basınç göstergeli bir ayaklı pompa alın rahatça işinizi görecektir. Lastiğe hava basmaya başladığınızda gösterge yükselmeye başlayacak ve basmak istediğiniz basınca ulaşınca hava basmayı keseceksiniz.

• Beğen
Geri