Scudo Sports

Pompa sorunu

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.367
resimdeki pompadan ikinci alışım ilkide ikinciside bir süre sonra işlevini yitiriyor neden olabilir? gecen yarı yolda buraktı beni allahdan yakınımda benzinlik vardı.

Scudo
resimdeki marke ve model tam secilmiyor, bi yakin markaj atsana....:)

aslinda iyi birseye benziyor ama kullanmadigim icin yorumda bulunamayacagim. kullanan varsa .....? fiyati da iyi, ucuz degil yani...

• Beğen
Tepkiler: ErhanYılmaz
evet aynen öle bende memnun oldugum için ikincisi aldım ama üçüncü yok artık zaten delta bana daha iyi bir pompa gönderdi.kısaca yenisi depoda dura dura eskisi ile yola çıkarsan sonu yürümek oldu.

Aynı pompa bende de var. Kullanıyorum, çok ucuza almıştım. Bir arkadaşımla aynı gün almıştık, onunki bozuldu benimki sağlam hala. Ben daha az kullandım. Kullanım süresine göre ömrü kısalabiliyor demek. Pek kaliteli bir ürün de değil zaten, Çin malı sanırım. Tavsiye etmiyorum, ama anlık sorunlarınızı çözer. Uzun vadede kullanamıyorsunuz...

evet bende kullandım o pompadan 3 ay sonra işlevi bitti bozuldu :( uğraştık ama tamir edemedik kimseye tavsiye etmem almayın

• Beğen
Tepkiler: nuriaktürk
anlasılan genel bir sorun var gibi jontaları eskiyip havayı tutmuyorki diye düşündüm simdi.

@Throne
bende öyle tahmin ettim her ne kadar çamurdan korumaya çalışsamda bir yere kadar toz ve çamurla keçelerin ömrü bitiyor.

bende decathlonun en ucuz el pompasından var yol bisikletine de basıyor ama yeteri kadar bastığımı nasıl anlayacağım barometresi yok. yol bisikletim var siz nasıl basıyorsunuz yolda giderken??

@Burakkemal Bunun maalesef net bir tanımı yok. Zamanla sabit bir PSİ değerinde(göstergeli pompa ile) lastikleri şişirdikçe, lastiği şöyle bir yoklayınca anlıyorsun. El pompaları ile lastiğin maksimum hava basıncını geçmen imkansız gibi birşey. Kolun ağrıyacak yani. Ben mesela yolda lastiğim patladı, değiştirdim. Şişirme kısmında önce biraz hava basıyorum, ardından lastiği bariyer, duvar, ağaç, vb. gibi sert bir yüzeye dayıyorum. Bu sayede daha az yoruyor.
İğne uçlu sibobun üstüne de ufak dönüştürücü aparatı takıyorum, fazla uyguladığım kuvveti absorbe ediyor. Presta siboblar çok narin, yamuluyorlar hemen.
Ucuzundan da olsa ayaklı ve göstergeli bir pompa almanı tavsiye ederim. Giyo veya Xlc markalar uygun oluyor.

IMG_20200911_214140.jpg
El pompasına 50psi sonrası gücüm yetmediği için ucuzda bulunca ayak pompası aldım ama ibre çalışmıyor. Bunu nasıl çözebilirim. Kaset içinde ibre sağa sola deli danalar gibi düşüyor. Eğime göre sola yada sağa gidiyor. Basınca bana mısın demiyor.

@ÆSir Hocam bu pompalar beş para etmez, zamanında ben de aldım. Ona birde 20 lira bayılmıştım, adam akıllı hava basmıyor ki. Sonra Giyo'nun ayaklı pompasını aldım ve hala sorunsuz kullanıyorum.

Link verir misiniz rica etsem

bende decathlonun en ucuz el pompasından var yol bisikletine de basıyor ama yeteri kadar bastığımı nasıl anlayacağım barometresi yok. yol bisikletim var siz nasıl basıyorsunuz yolda giderken??
Bende şu pompadan var ama 50 PSI üstünü henüz göremedim :acpsnr:
(link)
küçük pompa ile 80-100 PSI basan olmuşmudur bilemiyorum ama biraz zor :booo:

O el pompası ile ne yazık ki 50 üzerine basmaya gücüm yetmiyor. O yüzden böyle ayak basmalı bir şey alıp deneyeyim dedim.

(link)

Şu üründe bulabilirseniz alın. Erdoğanlarda kalmamış. Ben çok memnunum. Çok kolay şişiriyor yol lastiğini.

@Burakkemal Göstergesiz el pompası ile yapabileceğiniz şey eliniz acıyıncaya kadar basmak, en kralıyla bile 90 ı geçemezsiniz zaten (hernekadar pompaların bazılarının 120 vs basabildiği söylensede pratikte bu mümkün değil)...Bir yöntemde seleye karnınızı dayayıp tüm ağırlığınızı vererek arka lastiğin yanak ezilmesini izlemek..Yol bisikletinde bu çok az olmalı, mtb de tolerans daha fazla..Tabi bu yöntem genel bir fikir verir, ilk fırsatta hava tamamlanır..YTD..

• Beğen
Tepkiler: tavak1
Elle basmayı ince uzun hakiki pompadan almaya kalksam bunu nereye monte edebilirim?
Sportive 220 var, suluk bölümü dolu. El pompası aldım sözde ama 60 üstünde basmıyor.

Geri