Scudo Sports

Pompa önerisi

Karbon yol bisikleti kullananlara pompa ucunda hortumu olan pompalardan öneririm.
Çünkü siz bastikca tonk tonk tonk diye dayadiginiz duvara vuruyor . Iciniz gidiyor boyle hayatiniz gozunun önümden bir kayu cizgi flmi gbi geciyor.

Malum ; "karbon dikey darbelere dayanikli ama yanal darbelere zayif" (En sevdigim sehir efsanesi GAOSBS ) :D

Yarışmıyorsa hortuma gerek yok bence:koptum:

Scudo
merhabalar decathlondan btwin 900 ayak pompası almayı düşünüyorum sizce bu kalitede daha uygun fiyatlı pompa var mıdır ?

• Beğen
Tepkiler: Boraberki ve ByHan
merhabalar decathlondan btwin 900 ayak pompası almayı düşünüyorum sizce bu kalitede daha uygun fiyatlı pompa var mıdır ?

Ben xlc nin delta psu04 modelini kullanıyorum btwin ile aynı klasmandadırlar tahminen. Memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Dün aldım. Lastikleri şişirdim. İşini yaptı mı yaptı. Ama daha ne kadar süre yapar bilemeyeceğim.

Dün aldım. Lastikleri şişirdim. İşini yaptı mı yaptı. Ama daha ne kadar süre yapar bilemeyeceğim.
Geçen yıl şubat ayında yol bisikleti alınca birde ayak pompası almıştım. B'Twin ve her çıkışımdan önce tekerleri (babamdan alışkanlık sanırım :D) yoklarım. Daha bozulmadı. B'Twin'in bazı ürünleri gerçekten iyi oluyor. ;)

• Beğen
Tepkiler: Boraberki
1 aydır giyo gp41-s kullanıyorum psi göstergeli falan iş görüyor :harika: 50₺ de fiyatı var

• Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Merhaba. Fiyatı daha uygun. Her iki tip sibop a da uygun mu?

Evet uygun , iki ağızlığı var shrader ve presta için. Bu arada Giyo GP-61A mini pompa da aldım taşıması kolay olan , çok iyi çıktı . Kanalımda tanıttım. Belki ilgilinizi çeker.
Bir de XLC PSU04 'ü de kanalımda tanıtmıştım ilk amatör videolarımdan :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yolda kullanım için btwin 100ün el pompasını evde ise btwin 100ün ayaklı pompasını kullanıyorum el pompasını tavsiye etsem de evde kullandığıma verdiğim paraya daha iyi birşey alabilirsin

IMG_20200809_151743.jpg

İyi pazarlar
Bu bölgeye cırt ile sabit tutabileceğim el pompası ne önerirsiniz? 80psi çok rahat basabilmeli.

Benzinlik araçlar için ayarladığımız psı ile bisiklet aynı mı arkadaşlar. Benim gravel lastiğim de 50x70 psi aralığı vermişler. Benzinlikte 65 ayarladığımda yeterli oluyor mu

Benzinlik araçlar için ayarladığımız psı ile bisiklet aynı mı arkadaşlar. Benim gravel lastiğim de 50x70 psi aralığı vermişler. Benzinlikte 65 ayarladığımda yeterli oluyor mu
Benzinlikteki pompaların göstergeleri pek doğru değil. Sırf bu yüzden lastiğim yarıldı ondan sonra yeni lastik ve mini manometre aldım. Hava basında göstergedeki cihaza güvenmediğim için kendim kontrol ediyorum. Aliexpresten 15tlye almıştım. Aşırı işe yarayan bir ürün.

236785 dosyayı görüntüle

İyi pazarlar
Bu bölgeye cırt ile sabit tutabileceğim el pompası ne önerirsiniz? 80psi çok rahat basabilmeli.
Dün Giyo gp 24 aldım. 110 psi basıyordu yanlış hatırlamıyorsam. İnce ve oto sibop için bir ayar yapmaya gerek olmadan kullanılıyor. Basınç göstergesi de var.

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: necmeddin ve ÆSir
Giyo gp-991 (120psi) aldım ve 3-4 haftadır tek pompa kullanıyorum.
--129g kendisi, bağlantı aparatı ile birlikte 155g. Toplam boy 28 cm.
--75 lira bir fiyatı var ben indirim çeki ile 50 tlye aldığım için fiyatı uygun geldi.(Trendyol.com doğa bisiklet)
--Gövde malzemesi plastik ama malzeme kalitesi iyi. Gp-992 ve Gp-993 modelleri alüminyum gövdeli.
--Basınç göstergesinin yuvarlak kadranlı olması doğru değeri göstermesi açısından daha güvenli bir izlenim yarattı ama nedendir bilmiyorum...
--Pompa kolunun biraz uzun ve sapının T şeklinde açılması basma işlemini kolaylaştırıyor. Genel pompalardan ortalama 5-6 cm uzun.
--Yanında gelen kadro bağlama aparatı cırt cırtlı bant ile gövdenin herhangi bir yerine veya suluğun altındaki kafese vida ile takılabiliyor.Çok teferruatlı olmadığı için suluğun altına takıldığında kadroya çarpmadan ve suluğun kullanımına engel olmadan sıkı şekilde sallanmadan duruyor.
--Presta veya schrader siboba basım işlemi yapabiliyor aparat vs. takmadan.
--Ben 95psi kadar bastım sadece 58 kg biri olduğum için. 95psi'yi oldukça rahat bastım diyebilirim. 120yi de basar gibi ama denemedim.Emsal modeller basıyormuş.
--Yanında hortum olmaması basım işlemi yaparken siboba yandan baskı gelmesine sebep olabilir.Piyasada pek hortumlu model yok. Ben elimi pompanın ucuna dayayarak destek oluyorum ancak bir kısa hortum takviyesi bence iç lastik sağlığı ve komfor açısından iyi olur. O zaman pompayı bir yere dayayarak basma işlemi de yapılabilir.

Ben fiyat/performans açısından iyi olduğunu söyleyebilirim.Ayaklı pompaya para verecek bütçem olmadığı için ve benzinliklerin bir anda 20-30 psi basınç artıran pompalarından sıkıldığım için aldım.Şu anda istediğim değerde basım işlemini yapıyor ve turlarda sıkıntı olursa diye taşıyorum ve işimi görüyor.

Bence alışveriş çekiniz varsa Türkiye'den alınabilir ama aliexpress.com üzerinden alüminyum gövdeli bir model çek ile oldukça iyi fiyatlara gelebilir.Yakın zamanda 13.5 dolarda 8.5 dolar indirim sağlayan aliexpress çekini 20 liraya aldım donanımhaber satıcılarından birinden.Çok sayıda çek satan kişi var. 40 TL civarında indirim almış oldum. İyi el pompaları 14-15 dolar civarında. Çek ile 6-7 dolar + 15 TL civarı çek parası + 18 TL vergi parası çıkar ortalama olarak. 80 TL civarına alüminyum gövdeli, basınç göstergeli ömürlük bir el pompası alınabilir.

Merhabalar, ilk kez presta uç kullanıyorum ve elimdeki manometre schrader ile uyumlu. Presta manometre bulamıyorum, pompa için çevirici aldım fakat manometre için uygun değil yani hava basabiliyorum fakat psi ölçemiyorum. Sizce manometreli pompa mı almalıyım, siz prestaya uygun manometre biliyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
@Mtt Kesinlikle. Ben 25'lik kullaniyorum 120 psi basmam gerekiyor.

Alüminyum govde ve uzayan hortumuyla bu fiyatlara en iyisi diyorum.

Daha bu hafta şehir dışında lastiğim patladı ve yeni lastiği takıp cok yorulmadan lastiğimi ideal basınçta sisirdim ve yoluma devam ettim.

Lastiğimi sisirirke hiç endişe etmiyorum, güven veren bir pompa. Borusu uzamayanlari pek tavsiye etmiyorum.

GP-85 ile 120 PSI basabildiniz mi ?

@DenizCe (tamamen subjektif olarak deneyimlerime bağlı olarak söylüyorum çünkü gösterge ile teyit etmedim)

110 psi civarı yorulmadan basabildigimi biraz daha zorlasam 120 psi yi de gorebilecegimi rahatlıkla söyleyebilirim. Uzayan rekoruyla beraber cok konforlu ve pratik.

@DenizCe (tamamen subjektif olarak deneyimlerime bağlı olarak söylüyorum çünkü gösterge ile teyit etmedim)

110 psi civarı yorulmadan basabildigimi biraz daha zorlasam 120 psi yi de gorebilecegimi rahatlıkla söyleyebilirim. Uzayan rekoruyla beraber cok konforlu ve pratik.

Çok teşekkürler kiloma göre 90 bile bassa yeterdi netleşti artık GP-85P alacağım.

Geri