Scudo Sports

Polonyalı Bisiklet Sürücüsü Hızlı Trene Karşı

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Tepki
13.065
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçtiğimiz ay Polonya'da bir bisiklet sürücüsü hemzemin geçitte kapalı haldeki bariyerleri dikkate almadan ilerleyince 245 km/s hızla ilerleyen trenle çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle havada taklalar atan bisiklet sürücüsü şans eseri kazayı küçük kesik ve sıyrıklarla atlattı.

(link)

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Scudo
trenin içinden geçmeye çalışmış. şanslıymış .

Nasıl bir yoldur burası anlaşılır gibi değil. ne bir uyarı, ne bir ışık, ne bir engel hiç bir şey yok. Bir de hızlı tren geçiyor akıl alır gibi değil. Bisikletli büyük olasılıkla yorgunluğun verdiği dalgınlıkla tren yolunu fark etmemiş, Allah'tan tren geçtikten salise sonra çarpmış yoksa arada bulasın arkadaşı.

Trene çarpması yerine trenin ona çarpmasıyla facia olabilirmiş..

@Bahadır S.
Yoook artık...!

çok büyük şans eseri altına girmek yerine savrulmuş, dikkat etmek gerek.

@Bahadır S. Türkiye'de olsa şaşırmazdım ama böyle bir organizasyonda bunu görmek çok garibime gitti. Bir sürü bisikletçi o yarış heyecanıyla ölebilirmiş. Kaç kez izledim hala inanamıyorum.

5-6 saniye beklememek için canından oluyordu, eğer ki 2 pedal daha atsaydı yaşaması mümkün değildi. Geçmiş olsun fakat bu bilinçsizlik diyorum. (Kaskı da yok vatandaşın)

@MuratHan
Bariyer var ve kapalı, arabalar duruyor bisikletli vatandaş büyük ihtimalle de kulağında kulaklık ve müzik sesi de açık ve trenin sesini duymuyor. O kadar yakınınızdan hızlı tren geçti mi duramazsınız sesi 200-300 metreden duyulur hızlı trenin. Bariyerin kapalı olduğu yerde ha hızlı ha yavaş önemli değil önce tren geçecek :uzgnm:

Hızlı tren olması bir yerde şans olmuş; zira aşırı hızdan dolayı oluşan hava akımı sayesinde altına almadan sadece vurmuş. Daha düşük hızda olsa belki de üstünden geçip gidebilirdi... İkinci hayatında daha dikkatli olur artık.

@gokhankoc
Bariyeri gördüm fakat yine de tehlikeli, sadece karşılıklı gidiş yönlerinde var, böyle hızlı trenin geçtiği yerde komple yolu kapatan bariyer olmalı. Bizde gidiş yönü kapalı bile olsa geliş yönü açık diye aracı sollayıp geçmeye kalkanlar olurdu. İnsanların dalgınlığını ve çılgınlığını göz önüne alıp yine de komple bariyerle kapatmaları gerekirdi diye düşünüyorum.

Her hata,her yanlış,her bozuk yol,her ışık ve uyarı olmaması demekki bu güzel ülkeme has değilmiş bunun gibi niceleri var daha ama kıymet bilen yok tabi o ayrı mesele.

allah kimsenin basina vermesin

İbret alınır umarım !

Geri