Scudo Sports

Polo

hakano

Bilim, Birlik, Barış
Tepki
549
İsim
Hakan
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Beldesan'in, yasi 35 veya 40 ustu olanlarin hatirlayabilecekleri "Polo" marka chopper tarzi "cult" bir bisikleti vardi. Kendine ozgu bir stili olan, uc vitesli, on fara entegre analog kilometre saatli, cok alimli (ve bugunun standartlarina gore muhtemelen agir) bir bisikletti. Bugunlerde goren ve sahibi olan var mi aranizda?

Scudo
@Süleyman Uzunköprü

Suleyman bey, link icin tesekkurler. Yillar gectigi icin emin olamadim ama bu zannedersem ya Polo degil veya hayli modifiye edilmis bir Polo. Az once sahibiyle konustum, Polo'nun orijinal fari motorsiklet fari gibi buyuk ve kilometre saatli, selesinin sirtligi da daha kisa.

Evet yıllar önce bende vardı sele sıtlığı daha kısaydı, farıda motor farı gibiydi. Ama dedimki belki model yılı farklıdır da ondandır.

Forumdaki bir aradaşın polo ile çekilen resmi.

@behcetatinc

@Süleyman Uzunköprü

Budur iste. :) (Fari da gorebilseydik keske. Bir de benim hatirladigim modelde vites kolu yuvarlak-oval karisimi birseydi. Belki daha sonraki yillarda degistirdiler.)

Tam resmi eklemeyi düşünürken sevgili Süleyman'ın eklediğini gördüm. Bu durum bisikletin orjinal haliydi, ön farı yoktu. Sizin dediğiniz tarzda olanı da var, oturduğum semt olan K.Bakkalköy'de bir kuaför çırağı kullanıyor. Yeşil renkli ve vites topuzu buna göre farklı. Bu akşam iftardan sonra üşenmezsem :) o bisikletin resmini çekerek burada paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: hakano
@behcetatinc

Cok makbule gecer. (Tabii ki acelesi yok ama firsatini bulursaniz birkac fotograf, varsa farin ustten yakim cekimi, cok iyi olur.) Bu arada tahmin ettigim gibi cevaplar 30+ dan geliyor. MTB jenerasyonu Polo'yu bilmez. Bir donemin lideri, Pinokyo'ya binmek zorunda olanlarin bakip ic gecirdigi bir bisikletti. Arka tekerinin asla patlamayacagina inanirdik. Farin icindeki analog km saati gece vakti farin icinden aldigi isikla aydinlanirdi.

Bir de bunun bulgar versiyonu vardı, o yıllarda Bulgar'dan göç eden vatandaşlarımızın çocuklarında görür, imrenirdik. Ha biz ne yapıyorduk o sıralar, çamurluklarını söktüğümüz lastiklere ayaklarımızı sürtüp fren yaptırıyorduk Pinokyolara, malum fren pabucu pahalı :) Peheyy, ne günlerdi. Ama güzeldi. Şimdiki çocukları görünce üzülüyorum.

Bisikletin sahibi ile görüştüm, bizler kadar yaşlı olmasa da çok genç denilemeyecek bir arkadaşımız, bisikleti de bir hurdacıda bularak almış.Bahsetmiş olduğunuz KM saatinin bağlantı yeri duruyor ama saat maalesef aldığında yokmuş :( . Bence genede gayet temiz durumda denilebilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: hakano
@behcetatinc

Bahsettigim vites topuzu bu iste. Tesekkurler. Dogrusu kilometre saati de olan bir Polo'yu satin alip toplamak isterdim. Arkadas degerini bilsin bu klasigin.

• Beğen
Tepkiler: volkan özdemir
Konu tarih öncesinden kalma ama büyük farı görünce dayanamadım. Beldesan bu bisikletin karbon-alu ve gerçek amortisörlü güncel versiyonunu üretse ben sıraya girerim.
1693590180480.png

• Beğen
Tepkiler: amasseia ve lrfan
Geri