Scudo Sports

Polar m450 mi? Bryton 310t mi?

alper 76

Forum Bağımlısı
Tepki
1.737
Bisiklet
Scott
Yaklaşık 450 tl verip bryton 310t mi?
Yaklaşık 600 tl verip polar m450? Mi doğru karar olur bilemiyorum
Kullanıcı kıyaslamalari beni çok mutlu eder.
İkisi de hrm ve kadans sensorleri ile
Çok kararsız kaldım...

Bryton kullanan arkadaşlarım memnun... polar kullanıcısı pek yok gibi

Aradaki fark gordugum kadarıyla polar in daha kısa süren pil süresi... bryton 36 saate kadar çıkabiliyor . Polar da bunu göremedim...

Sanırım kullanıcıya denk gelemedik.. hiç yorum gelmedi

Scudo
Bryton 310 kullanıcısıyım ürün her açıdan beni memnun ediyor. En sevdiğim özelliğide 36 saatlik batarya ömrü oluyor bitirebilene aşk olsun.

Şık tasarım
Kaliteli malzeme
Farklı ANT aksesuarlarla uyum
Strava'ya dosya atma basitliği
Hızlı GPS
Muadillerine kıyasla pil ömrü

Arkadaşlar strava yada benzeri programlar daha az maliyetli çözümler olmuyor mu
Bu uygulamalar yerine 500/600 tl para vermeye değermi acaba
Bende bu ikilemde kaldığım için soruyorum

Akıllı telefon kullanmıyorum, en azından şimdilik...
Anında yaptığım işi paylaşma derdim yok sadece düzgün ve paranın karşılığını veren... şunu mu alsaydim dedirtmeyecek bir urun almaya çalışıyorum

Genel gorusler hep garmine diyor ancak ben bisikletin yarı fiyatına denk geldiği için 520 garmine güzel de olsa mesafeli durmak, uyuyan canavarları uyandırmak istemiyorum .:):):)

Daha önce finsporda garantisini de sordum kasa çatlağı 250 tlymis ve polar da garanti ye dahil değil dediler. Yani 150-200 vereyim tr den alayim garantili olsun olayı anlamsız olur.

@Deniz A Öncelikle kullanım amacınıza bağlıdır ama en azından yol bilgisayarı gözünüzün önünde olacak. Ben, şehir bisikleti ile 30 km hızla giderken aslında daha fazlasını yapabilirim diye yol bisikletine geçtim. Yani bisikletiniz, 1.000-1.500 tl olsun ama yol bilgisayarınız mutlaka olsun. Kendinizin performansını görün. Bryton ANT+ özelliği ile amatör kullanıcılara kalp atışına göre performans yapmalarına olanak sağlıyor. Performansınız artıyor. Şehir bisikletindeki keyfi 30 - 40 km yaparken alıyorsunuz gibi gibi. Bunlar benim heyecanlı görüşlerimdir. Telefon kullanmak bir tercihtir kullanan kişilere saygım sonsuzdur.

@alper 76 Bu arada bisikletinizi ilerde değiştirdiğinizde Garmin yarısı olmayacak :D

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Bryton kullananlar yorumlarınız Nasıl

@Kerem Groims

Hocam aslını istersen sigma 12.12 kablosuz kullsnıyorum
Yanında decathlondan aldığım kadans ölçer saatim var gidona taktım
Stravada açık oluyor zaten
Şu garminlerde tüm özellikler tek saatte görünüyor ama en az 400/500 tl harcamak lazım ama lira harcamadan tüm detaylar bendede mevcut
Elimdekileri satıp garmin alsam mı diye düşünüp arada kaldığım oldu

Gps meselesi ve kadans araya girince işler değişiyor @Deniz A
@Kerem Groims Haklı olabilirsiniz... ancak ben 1200-1100 civarlarına çıkmak istemiyorum... mutlaka hak ediyor olabilir. Ben o kadar bisiklete bilmiyorum
Bryton 310 u zaten öğrendim ki iyi ama polar m450 de özellikleri açısından güzel duruyor...
İzlenimler olarak aşağıdaki videoda iyi şeyler söyleniyor olması indirimden faydalanarak alsam mi? Fikrî doğurdu bende
Tüm mesele bu.... bu arada ben kapitalizm kurbanı olmamak ve sonuna kadar aynı bisikleti kullanmaya devam etmek istiyorum. Olabildiğince artık....

(link)
Dc rain maket in urun incelemesi

@alper 76

Facebook üzerinde paylaştığım yazımdır;

2 yıldır polar kullanan biri olarak polar cihazları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sebebi ise şu; ilk olarak sensörlerin bataryaları değiştirilemiyor. Batarya bitince elinizdeki sensör hiç bir işe yaramıyor atıp yenisini almanız gerekiyor. Sensör, içinde kullanılan 125mA bataryadan dolayı 1000-1500km den sonra düzgün çalışmamaya başlıyor. Youtube üzerinde sensörleri açarak yeni batarya takıp sonra japonla yapıştıran kişiler var. Benzer yöntemi ben 1 kez uygulayabildim ikinci kez açtığımda sensörün kasası kullanılamaz hale geldi. Daha sonra sensörü bir şekilde yüksek kapasiteli batarya ile 2000km kadar kullandım (link) ancak sonra tekrar batarya değişiminde yine verim alamadım sürekli kopmalar ve hatalar yaşadım. İkinci olarak GPS alıcısında (G5) dağlık alanlarda sorun yaşadım sürekli kırıklı bir grafik çıkarttığı için tırmanışlar normalin 1.5 katı kadar oluyordu. Örneğin Garminde bulunan yükselti düzelme algoritması Polarda yok. Bu sebeple grafikleri ne yaptıysam (gps ünitesini kaska takmak da dahil) normal değerlerine çekemedim. Polar, triathlon, koşu yüzme vb sporlarda başarılı ürünler üretmiş olabilir ancak bisiklet konusunda bence sınıfta kalmış bir firmadır, özellikle sensörleri kullanıcılarına cinnet geçirtebilir.

@Hamid Asım
İşte böyle kullanıcı yorumları çok önemli ve değerli.. çok teşekkür ederim @Hamid Asım ben bana söylenen çok şeye rağmen yine de almayı düşünüyordum .
Sizde hangi model var?

Artık dusuncem tamamen değişti diyebilirim, var mı böyle bir saçmalık?

Bende RCX5 var saatten son derece memnunum, wind uyumlu hız ve kadans sensörleri kullanıyorum. Ayrıca H1 kalp sensörü ve G5 GPS alıcısı var. poların web arayüzü çok iyi şu sıralar kayıtları polar flow web uygulaması üzerine atabiliyorsun daha gelişmiş bir arayüzü var, kalp bölgelerini takip edebiliyorsun, kalori vs. gibi detaylar var. Ama her şey yolunda giderken sensörlerin batarya sorunu ve çok sık problem çıkartması tüm bu olumlu özellikleri bir anda çöpe atıyor. Koşu, yüzme, trekking, atletizm vb. aktivitilerde saati, kalp sensörünü ve GPS alıcısını kullanmaya devam edeceğim ancak bu saatten sonra polar'ın hiç bir bisiklet ürünü ne alırım ne tavsiye ederim. Eğer polar aklını başına alıp da sensör batarya kapasitesini artırıp bataryaları kullanıcı tarafından değiştirilebilir hale getirirse beeelki bir umut ışığı yakabilir.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Bu çok iyi oldu benim için...
Sonuçta bisiklet km saati kullanmıyor ama aynı sensorlerin kullanıldığını ve pil problemleri olduğunu söylüyorsunuz... eger dediğiniz gibiyse durum kotu
Bu durumda bryton a döneceğim galiba

Yukarıdaki yazıda iyi diye yorumlamış ancak sensorlerin durumu ile ilgili hiç bir şey yok...

Zaten olmaz da adamlara veriyorlar cihazları deneyin diye ... kullanandan iyi kimse bilmiyor

@alper 76

Aynen öyle poların tüm sensörleri bluetooth, wind vs (kalp hariç) batarya sabit ve değiştirilemiyor. Bence imkanlar zorlanıp eninde sonunda bir Garmin alınmalı. Hele ki çok detaylı antreman verisi meraklısıysan. Bu ara Bryton ile ilgili yoğun bir şekilde GPS sorunundan bahsediliyor yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla o yorumları okudun mu ??

Evet forumdaki arkadaşlar da dağlık vs arazilerde sapmalar olduğundan bahsediyor... yurtdışı araştırması yapmadım polar a yükleniyordum....
Aynı düzeyde 520 garmine denk geliyor sanırım ancak fiyatları yüksek...

Yukarıdaki kendi koyduğum yazıyı sonuna kadar okuyunca anladım ki bu tanıtıma giden gazeteci ve yazarlarla polar firma elemanları saatlerce konuşmuş ve neden bazı noktalarda sıkıntıların duzeltilmedigini anlatmışlar
Ant+ uyumsuz olması konusunda"ant garmine ait o nedenle uyumlu uretmiyoruz " demişler...

@Kerem Groims
Büyük sözüne geliyorum gibi.... değer mutlaka ama ben antrenman yapan birisi olamayınca uzaktan bakiyordum garmine, yine de biraz daha ağır karar versem iyi olur...
Gorusleriniz için teşekkürler araştırınca neler neler öğrendik ....

• Beğen
Tepkiler: Groims
@alper 76 520 ise tercihin adres belli. bike24

Dağcılık dağ yürüyüşü koşu da da kullanmak mümkün mü?
Başladığınız noktaya dönmek doğa yürüyüşünde önemli olabilir, koşuda ister istemez kullanırım gibi dusunuyorum
Bike24 e hemen bakıyorum

@alper 76 Ekran görüntüsü bu şekilde

Dediğim gibi, ben de 310 T alıyorum Garmin'e okadar para veremem dedim dedim, Garmin alıyorum şuan o_O

• Beğen
Bulunsun

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13240610_1125434567514453_8672946679770167587_n.jpg?oh=eeabc1087b1f90a826a84617f3863cfe&oe=5821A66C

Peki hangi modeli almak lazım ?
Ben de hata yapmamak için araştırmadayim baştan beri adı bile yokken garmine diyordu herkes...

Aslında polar m450 süper ve güzel... ancak sensorlerin değiştirilemeyen pillerinin olması ... kabul edilmez bir durum... yine ucuz bryton veya pahalı garmine bakılacak anlaşılan

Şuan en son çıkan, Stravalı, görüntülü minimum 520. 820 pahalı, 1000 pahalı.

Garmin Edge 820 duyuruldu Burada çok güzel muhabbet döndü. Sayfa 2, Erdal Yılmaz'ın yazısına bakmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Geri