Scudo Sports

İnceleme Point Mini Bisiklet Pompası (9.9 Cm)

@mehmet.ali
Bu tüpün fiyatı da uygunmuş hem de epey küçük kullanışlı olabilir bilmiyorum. Her zaman sele altı çantamda yedek lastik taşırım öncelikle lastiğe yama yapmaya çalışırım bazen de yaptığınız yama hemen tutmaz havayı basarsın hava kaçırır söndürür tekrar zımpara-yapıştırıcı-yama işlemini tekrar yaparsın bu esnada 2-3 defa uzun soluklu hava basıldığından dolayı tüpteki hava erken bitebilir alınacaksa bunun 24 gr. olanı alınması ve yanınızda iki tane bulunması daha mantıklı. Eğer lastik yama yapılamayacak şekilde patlamışsa veya yarılmışsa yedek lastiği takarım.
Mesela geçen sene Ankara'da Konya yolunda yol bisikletim ile giderken kenara ekmek bıçağı atmışlar onun üstünden geçtim dış ve iç lastik yarılmakla birlikte bıçak janta vurdu jantta iz bıraktı bıçak kemiğe dayandı derler ya benim dış lastiği yardı iç lastiği yardı iç lastiğe yama yapılması mümkün değildi yani bıçak janta vurup durdu ama jant eğilmedi Allahtan. Hemen yedek iç lastiğimi taktım ama hava bassam iç lastik dış lastiğin yarık yerinden çıkacaktı onun için yarılan iç lastikten parça kestim ile dış lastiğin içine parça kestim koydum ancak böyle hava basabildim yine de dış lastik yalpa yapıyordu dış lastik değişmeliydi.. Ankamall'a yaklaşık 2 km vardı Decathlona girsem işim kolaydı. İyi kötü Decathlona vardım hemen ikili halde 80 TL'ye satılan Michelin Dynamic Sport lastikleri aldım taktım.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Scudo
@serkan bayazıt
Geçmiş olsun aksilik işte. O ekmek bıçağıda olaya karışmış olabilir. Oraya kim atar ki. Neyse büyük geçmiş olsun. Ben decathlonun iç lastiklerine yama tutturamadım ya bende ya yama setimde yada decathlon iç lastiklerinde sorun var. Ama decathlon iç lastikleri için yaşadığım sıkıntıyı birden fazla kişide duyuyorum yama sıkıntılı

@soneryen ben yamayı şöyle yapıyorum; öncelikle yapacağım yere zımpara yapıyorum iyice tozdan veya diğer fazla parçacıklardan arındırıyorum. Sonra yapıştırıcıyı sürdükten sonra parmağımla yapıştırıcıyı sağa sola yediriyorum.İnce bir tabaka oluşturuyorum. Yapıştırıcıyı fazla dökmek iyi değil. Yapıştırıcıyı yedirdikten sonra yaklaşık 20 sn. kurumasını bekliyorum. Sonra yamayı koyuyorum. Sonra bunu sert bir şeyle sıkıştırıyorum veya yere koyup eziyorum. Şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. İçiniz rahat etmiyorsa mahalle bisikletçilerinde veya motorcularında satılan büyük turuncu kutulu yama ve yapıştırıcı setini alın o daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@serkan bayazıt
Decathlonda ikisi birden 13 lira olan yol bisikleti yamasına aynı yöntemlerle yama tutturamadım

@soneryen Aynı iç lastiklere 12 tane yama yapmıştım ve yılan ısırığı denen patlama şekli olan patlaklar da vardı.Yanlış anlamayın ama bence sorun sizdedir.

@soneryen Hangi çeşit yapıştırıcı kullanıyorsun 20 sn çok kısa eğer bally derby gibi bir şeyse en az 15 dk durması lazım dokunduğunda eline sıvı yapıştırıcı bulamaması lazım ve yamaya da sürmek gerekir zaten derby nin üzerinde de yazar 15 dk diye. Hazır yamaların yanında gelen yapıştırıcı lar var onlar da aynı derby gibi sadece adı farklı 15 dk dan fazla durması lazım çünkü alaşımı derby gibi değil daha kalitesiz oluyor

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Yol bisikleti için uygun değil. En azla 70-80 psi hava basabilirsiniz, o da zorlanarak. Daha fazla hava basabileceğiniz yere kadar idare eder. İğneyi eğip kırmanız da mümkün. Dağ ve şehir bisikletleri için uygun. Ucu hortumla uzatılmış olsaymış iyi olurmuş. Yol için en iyisi co2 pompa. Kartuşlar da 16gr lık olmalı. Co2 kartuşlar pahalı, küçük pompa ile uğraşırım deniyorsa, yol için mutlaka ucu hortumla uzatılabilen modelleri tercih edin. Hem daha rahat hava basarsınız, hem de iğneyi eğip,kırma tehlikesi olmaz.

Evet arkadaşlar benim point pompada bugün geldi. İlk iş lastiğimdeki mevcut havayı boşaltıp fikir açısından denemek oldu. Zaten geri kalan açıklamayı resimler yapacak diye düşünüyorum. Birde bu arada dechatlondaki "El Pompası - Esnek Bağlantılı B'TWIN" ürünle pompaya uzatma yapabiliyorsunuz.

1.jpg 2.jpg 3.jpg4.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Benim pompa dün akşam geldi sabah adım teslim edilen adresten Pazar vermiştim siparişi lastik havasını tamamen boşatmadım ama 100 psi hava olan lastiğe denedim hava vuruyor mesafesi biraz kısa zor olsa da zaten yolda kaç kere lastik patlıyor ki pompayı sele Altı çantaya iki adet tecathlon dan aldığım yol iç lastiği ve iki adet levye ile birlikte sığdırdım pompa çok iyi bence.

@Faruk Yamak bu basınca kaç dakika da ulaştınız.

• Beğen
Tepkiler: Faruk Yamak
Hocam takribi 4 dakika da ulaştım. Aslında zaman tutmayı unuttum. Onunda resmini atacakdım. Kolumdaki rahatsızlık dolayısıyla basmayı kestim ama 100 rahat vurur. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Point Mini Bisiklet Pompası'nı kullananlar tavsiye eder misiniz?

@Emrah Demirci

Ben ürünü aldım güzel. Sürüş esnasındaki aksaklıklarda kullanılabilir. Evde göstergeli pompayla ya da benzinlikte tekrar takviye edilmesi lazım tabiki. Sadece yolda kalmamak için bu. Gidebilecek kadar hava basabiliyorsun.
İnternette bi tane video var ama yeterli değil gibi

Evet bu videoyu biliyorum ama işte hava basarken vs. olsa daha bigilendirici olurdu..

Geri