Scudo Sports

Plasti dip kadro boyama (xrs 030)

Scudo
Bence çıkartmasız çok daha hoş dururdu, çalışmayı çok beğendim. Güle güle kullanın :)

Dün başarısız bir plasti dip denemesi yaptım. Başarısız bir deneme olduğu için yeni konu başlığı açmaktansa burada paylaşmak istedim.

20-25 yaşındaki emektar beldesan bisikletimi uzun zamandır boyama planlarım vardı, bordo olan kadroyu beyaza boyamak istiyordum hep. Son zamanlarda plasti dip konusunu araştırdım ve mat beyaz üstüne pearlizer uygulamaya karar verdim.

Arkadaşım Ahmet'in yardımıyla dün uygulamaya başladık ama daha ilk katı atarken 5-6 dakika çalkaladığımız halde sprey tıkandı, ayaklı pompa ile spreyin ucuna basınçlı hava uygulayıp açtık ama yine tıkandı ve hep böyle devam etti, tıkanmalar ve acemilik yüzünden düzgün bir iş yapamadık, kimi yerler aktı, kimi yerleri yeterince boyayamadık, sonuçta kötü bir üç kat mat beyaz uygulama yapabilmiştik ki sprey tamamen çalışmaz hale geldi. Sonra Pearlizer uygulayınca biraz toparladı ama alt katman kötü olduğu için içime sinmedi...

Bugün bisikleti toplarken beyaz rengin plastidip için çok kötü bir seçim olduğunu anladım, çok çabuk kir tutuyor ve temizlemek çok zor, yağlı ellerimle dokunduğum her yerde leke kaldı ve çıkmıyor... Ayrıca çok yumuşak ve çok narin en ufak darbede çiziliyor.

Sanırım bir süre böyle kullandıktan sonra bu uygulamayı sökerim. En güzel yanı da bu, beğenmedim ve bisikleti eski haline getirme şansım var...
İstediğim gibi olsaydı hiç sticker yapıştırmayacaktım ama hataları gizlemek için nette en çok çeşidini bulduğum colnago görselleriyle sticker yaptım :) Stickerları en basit kağıda basınca daha da dandik bir görüntü oldu ama uzaktan fena durmuyor...

Arkadaşım Ahmet ilk kat plasti dipi uygulamaya çalışırken:
image.jpg

Bu da sonuç:
image.jpg

Bende komple siyah yapmak istiyorum bisikleti ama becerebilirmiyim emin değilim bu 6 kat boyama olayı falan karıştırırım işleri diye korktum

Yahu bu plasti dip denen şey tam benim aradığım bir şeymiş :) Astar istememesi, mat renk seçeneği. Ama pek dayanıklı değil galiba. Hem iyi hem kötü. Sıkılınca renk değiştir ama parmak izlerini belli etmesi çok kötü.

Şahane olmuş sizin bisikletin rengi Atilla ! Bronz ve siyah çok yakışmış.

@Burcuu Aslında dayanıklı bir malzeme. Boyayı 6 kat uygularsak sağlam oluyor. Ancak bazen montaj sırasında boyayı kaldırabilirsiniz dikkat edin :) Teşekkür ederim bu arada :)

Sahi, montaj ayrı bir sorun :( Kendim becerebilir miyim acaba bisikleti parçalara ayırmayı ?

@Atilla Gobel hocam plastidip ve xrs 030 kavramlarini bir arada gorunce direkt aklima siz geldiniz :)) ellerinize saglik..

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Burcuu Çok zor bir şey değil emin olun becerebilirsiniz. Sizi zorlayacak hususlar vites ayarları olacaktır. Onun içinde @Anonim ve @İki Teker Bir Adam bir adam yeteri kadar video paylaştılar yardım amaçlı. @Anonim videolarına bakabilirsiniz :)

@Kuzey Ege hocam teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bir karışım yapmaya çalıştık. İnşallah güzel olmuştur :)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Atilla G. bisikleti boyarken alt kata siyah akçalı sprey boya attıktan sonra siyah boyanın üstüne plastidip chamelon(bukelemun) efekti sıksak olurmu; yani tutarmı illa alt katta mı plastidip olmak zorunda ? :D

@taskin hocam keşke boyamadan önce spreyi ılık suda bekletseydiniz bi süre her tarafına eşit yayılması için.

Geri