Scudo Sports

Plasti dip ile yaptığım ilk uygulama

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.148
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selam arkadaşlar. Kısa bir zaman önce yol bisikletimi sattım, geçen kış kaygan zeminde geçirdiğim kazanın neticesinde kışın yol bisikleti kullanmama konusunda kesin karar almıştım.
Neyse sattıktan sonra city bike türünde bir bisiklet bakarken eşimin kullanmadığı Mosso Legarda 1521 LDM bisikleti aklıma geldi. Çıktım bir kaç tur attım, baktım bisikletin ağırlığı, kadro kalitesi ve akıcılığı harika. Dedim ki şimdi yeni bisiklet almak için masraf etmeyeyim bu bisikleti kullanayım. Lakin bir sorun vardı, lady kadro bu bisikletin renkleri pembe-beyaz. Olmaz, bu durum delikanlıyı bozardı.
Hemen giriştim, araştırdım, nasıl ve neyle boyarız, ne ederiz nasıl yaparız gibi, sonra plasti dip ile karşılaştım. Sevgili @Atilla Gobel 'in pek faydalı paylaşımlarından ilham aldım ve işe koyuldum.
Öncelikle iki adet plasti dip sipariş ettim.
Ardından da kadroyu temizlemek için izopropil alkol edindim
Sonra bisikleti komple dağıttım ve alkol ile temizledim.
Önce maşayı boyadım elim alışsın diye. Ardından da kadroyu resimde görüldüğü üzere banyoya astım.
Uygulamaları belirtildiği gibi yaptım. Toplam 6 kat boya attım ve ortaya süper bir şey çıktı.
1.jpg 2.jpg 3.jpeg 4.jpg 5.jpeg 6.jpg 6-1.jpeg 7.jpeg 8.jpeg 9.jpeg 10.jpeg 11.jpeg 12.jpeg 13.jpeg 14.jpeg 15.jpg 16.jpg 17.jpg harika bir uygulama oldu, sanırım ben bu işi çözdüm. :) :)

Scudo
Ellerine sağlık abi, dıs göz olarak gözlemledigimde pürüzsüz bi zemin ve hoş görüntüsüyle kadronun kendi rengi olup olmadıgını ayırt etmek zordu ve gayet başarılı bir uygulama

@Kuzey Ege elinize sağlık benden çok daha iyi bir işçilik çıkarmışsınız. Bence harika olmuş. Mat siyah bisikletlere gidiyor. Bisikleti hareketlendirmek için çıkartma kullanabilirsiniz ama ben tavsiye etmem çünkü böyle sade bir güzelliği olmuş. Ayrıca bende yakında bronz renge boyamayı düşünüyorum, uygulama fotoğraflarını paylaşırım sizinle.

Gerçekten çok başarılı bir uygulama olmuş. Ellerinize sağlık. Boya işlemini yaparken zeminde var olan boyaya herhangi bir işlem yapmıyorsunuz sanırım. Direk olarak uygulanabiliyor doğru mudur? @Kuzey Ege

pazar günü sırf bunun için bile gelmek isterdim. boya çok güzel duruyor da mesela jantın kadroya bağlandığı yerde ki sürtüşmelerde boya atması olmuyor mu ? darbelere karışı çok korunaksız diyorlardı bunun için

budur. :) ellinize sağlık hocam bende sağ sola gitmek için 2. bi yol toplayacağım mat siyah yapacağım aklımdaki aynen yapmışsınız 2 kutu plasti dip yettimi ?

ama elinizde bu işlere yatkınmış :)

Güzel olmuş elinize sağlık ortadaki boşluğa şöyle bişey alıp koyarsanız daha az bayan bisikleti gibi durur :)

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1909797375_1/Triangle-Bicycle-Cycling-font-b-Bike-b-font-font-b-Bag-b-font-Beams-Frame-for.jpg

@Yağız Gökmen iki kutudan biraz arttı bile. Evet elimiz yatkın :)
@oktayakgoz o kadar dayanıksız değil ama normal boya gibi değil. biraz daha dikkatli olursak senelerce sorunsuz kullanabileceğiz.
@altughansinan boyaya hiçbir işlem yapmıyoruz ama mevcut kadronun alkol ile iyice temizlenmesi lazım. yağ ve mazot artığı hiç kalmamalı.

@bianchircx229
gerek yok böyle gayet iyi oldu. avrupada lady kadro kullanan o kadar çok erkek var ki...

Geçenlerde forumdan bir arkadaş becerememişti ama siz iyi bir iş çıkarmışsınız tebrikler güle güle kullanın...Ben de karbon maşadaki salcano yazılarını kaybetmek istiyorum. Maşanın asıl rengi parlak siyah. Bunun için sadece maşaya plasti dip uygulaması yapsam sonuç alabilir miyim ? Ancak uygulamalar genelde mat renk gördüğüm kadarıyla. Parlak yapmak da mümkün mü ?

hiç anlamıyorum bayan bisikletlerinin önünde ki demir neden aşağı doğru olur. fiziki açıdan bakınca o demirin aşağı doğru olması erkekler için daha avantajlı olmaz mıydı.

@Kuzey Ege çizilen yada deforme olan yeri tamir etme amaçlı boyanabiliyor mu ?

@oktayakgoz
valla gayet rahatmış böyle kadro kullanmak. hiç ayağını üzerinden atmadan biniveriyorsun, gayet hoş :)
evet boyanıyor diye biliyorum.

@bianchircx229
teşekkür ederim. masraf açma başıma şimdi aytaç :)

• Beğen
Tepkiler: bianchircx229
@oktayakgoz Bayanların sadece balon etekler ve elbiseler giydiği, pantolonun kadın giysisi olmadığı yıllarda düşünülmüş bir uygulama bu. Çok zaman önce yani. Ortadaki demir düz olarak yapıldığı zaman bayanların etekleri üzerinde toplanacağından Lady Bike olarak bu şekilde kadrolarda bisiklet üretilmeye başlanıyor. Amaç kadınların etekle bisiklet sürebilmesi.

Şahane olmuş ellerinize sağlık:)

Elinize sağlık, çok güzel bir işçilik çıkarmışsınız. Bu renk bisikletlere gerçekten yakışıyor.
Daha 1-2 aylık Carraro Big 929 bisikletim için bile düşünebilirim açıkcası.

Geri