Scudo Sports

Piyasadaki tüm giriş seviyesi yol bisikletlerinin test edilmesi ve incelenmesi projesi

Bu proje sizce hayata geçirilebilir mi?

• Evet, ilginç ve faydalı olabilir

• Emin değilim, garip bişeye benziyor

• Zor görünüyor, kağıt üzerinde kalır

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Pahalı bisikletleri test etmek istemiyorum, zaten yabancı marka oluyorlar ve her türlü incelemelerine yabancı kaynaklardan ulaşmak mümkün, kadro geometrileri de kolaylıkla bulunabiliyor. Niyetim yerli firmaların bisikletlerini incelemek

Testi velodromda yapmayı düşünmemiştim açıkçası, çünkü yokuş ve iniş de test edilmeli. Farklı kalitede asfaltta test etmej de isterim ama İstanbul’un göbeğinde soğuk asfalt diye tabir edilen asfaltı nereden bulacağım :D İlk testler büyük oranda “hissiyat” odaklı olacak arkadaşlar, o kadar büyük bir giriş yapamayacağım eldeki imkanlarla:tskler: Dediğim gibi bu proje sadece bir fikir şu an için ve ilk etapta pek de derinlere inemeyeceğim, kervan yolda dÜzülür olacak, çünkü bu bir deneme olacak. Zaten 2-3 incelemeden sonra aşağı yukarı belli olur projenin akıbeti, devam edip etmeyeceği. Youtuberlik meselesine gelince, isterim ama şu an için düz yazı düşünüyorum. Video elbette harika ötesi olur, isterim video çekmeyi, ama farklı bir uzmanlık gerektiriyor, o konuda da kendimi geliştirmem gerekecek çünkü ilk videolarım doğal olarak amatör olur :D
Pahalı bisiklet test etmeme fikrine katılıyorum. Destekliyorum. Fiyatları makul tutmak lazım. 4000 ' e kadar çıkarsın anlarım 10 bin liralık test etsen kim alacak ?

Scudo
(link)
Şuraya şu arkadaşın kanalını ekleyeyim. Eğer bir youtube kanalı düşünülüyorsa nasıl içerikler üretilebilirin mükemmel bir cevabı 👍

Pahalı bisiklet test etmemek mi? İnsanların hayallerine dokunamıyorsan başarılı olamazsın.Giriş seviyesi bisikletler bir yere kadar.Pahalı bisiklet de test etmelisin ki dikkat çekebilmelisin.İnsanlar iyiyi, daha iyiyi, en iyiyi de görebilmeli.
Pahalı bisikletleri test etmek istemiyorum, zaten yabancı marka oluyorlar ve her türlü incelemelerine yabancı kaynaklardan ulaşmak mümkün, kadro geometrileri de kolaylıkla bulunabiliyor. Niyetim yerli firmaların bisikletlerini incelemek
Dikkat etmişsinizdir dar gelirliye konut üretmek amacındaki TOKİ milyon liralık daire de üretir.Milyonluk katma değerli konut da üreterek buradan elde ettiği karla uygun fiyatlı konutların finansmanını da sağlar.Siz de pahalı rüya bisikletler inceleyerek klanı kabileyi büyütebilir ,daha da fazla kişiye uluşabilirsiniz.Bu sizin esnaf işi giriş seviyesi bisikletlere ulaşıp test etmenizi daha da kolaylaştırır.

Son düzenleme:
Mıstınoğlunu bilmesem ikinci bir yumurtacı dombili vakası bizi bekliyor diyeceğim. Bende yeni bisiklet yok onun yerine öpücük verebilirim.

Yazılı anlatımlarınızın enfes olduğunu düşünüyorum ama video olarak da istifadeye sunulması gerekli bence de. Bu konuda teklif sunan arkadaşları destekliyorum. Youtube'da kanal açarsanız, bir + benden.

Mıstınoğlunu bilmesem ikinci bir yumurtacı dombili vakası bizi bekliyor diyeceğim. Bende yeni bisiklet yok onun yerine öpücük verebilirim.

bende şu hissi uyandırdı;

bisikletini sattığı için bisikletsiz kalan @Serkan Mıstınoğlu nun bedavaya bisiklete binme projesi :koptum:

-Fazla trafiğin olmadığı birkaç güzergah bulmak lazım.
- ıllaki foto çekimi olacak . Biraz bu işten anlayan ve basit birkac ekipmanı olan birisi lazım.
- hem güvenlik hem de yolda yoldaş olacak belki aynı karede olup karşılaştırma yapılacak 2. sürücü
- basit yada kompleks bir kaç olcu aleti. Metre , bisiklet uzerinde vucut acilarini olcebilmek icin acili pergel, tartı ,powermetre

Şimdilik aklıma bunlar geldi.
Bir de garajı atelye vb kapalı bir alan..

@Serkan Mıstınoğlu zor bir proje, kolaylıklar dilerim.

Öncelikle fabrika çıkış özelliklerini aynen koruyan bisiklet sahibi bulmak zor. Sonra 2-3 günlüğüne bisikletini sana ödünç verip çılgınlar gibi test etmene gönlü razı olacak kişi bulmak daha da zor :)
Mağazalarla görüşüp inceleme için bisiklet ödünç alabilirsin ama o da bir tur ve mağazada birkaç saatlik inceleme şeklinde olabilir ancak. Kimse satılık ürününün yıpratılmasını istemez.

Özetle bu iş, senin istediğin şekilde bence olmaz, mimkin değil :( Daha yüzeysel ama daha geniş kapsamlı (sadece giriş seviyesi değil, daha çok bisiklet çeşidi içeren)
bir inceleme / bir bisiklet veritabanı üzerinde çalışırsan daha başarılı bir proje olur diye düşünüyorum.

-Fazla trafiğin olmadığı birkaç güzergah bulmak lazım.
- ıllaki foto çekimi olacak . Biraz bu işten anlayan ve basit birkac ekipmanı olan birisi lazım.
- hem güvenlik hem de yolda yoldaş olacak belki aynı karede olup karşılaştırma yapılacak 2. sürücü
- basit yada kompleks bir kaç olcu aleti. Metre , bisiklet uzerinde vucut acilarini olcebilmek icin acili pergel, tartı ,powermetre

Şimdilik aklıma bunlar geldi.
Bir de garajı atelye vb kapalı bir alan..
Serkan abi isterde destek verebilirim, yakın yerlerde ikamet ediyoruz, az çok ajans geçmişim var fotoğrafdan anlıyorum güzel iş çıkar diye düşünüyorum :)

@Serkan Mıstınoğlu Accell bisikletten Muhlis Dilmaç abi ile görüşebilirsin. Sana bu konuda mutlaka yardımcı olacaktır.
Bizlerden de selam ilet.Ayrıca diğer fabrikaların üretim müdürleri ile kontağa girmen de de fayda var.
Muhlis abi'nin instagramı : (link)
Saygılar...

• İnanılmaz
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu Accell bisikletten Muhlis Dilmaç abi ile görüşebilirsin. Sana bu konuda mutlaka yardımcı olacaktır.
Bizlerden de selam ilet.Ayrıca diğer fabrikaların üretim müdürleri ile kontağa girmen de de fayda var.
Muhlis abi'nin instagramı : (link)
Saygılar...

Carraro'nun son çıkan yol kadrosunu çok eleştirmeseymişim geçen gün, iletişime geçebilirdim aslında :D :D
Bunu istemiyorum, bu eninde sonunda sorun çıkarır. Adam bana bisikletini yollayacak, ben de diyeceğim ki x model bisiklet bu bisikletten daha iyi :snzdglsn: Kavga çıkar

Firmalar bana bisikletlerini tek şartla gönderir: Övmem, reklamını yapmam ve tavsiye etmem karşılığında
Ben firma olsam ben de istemem ki ürünümün başka bir ürünle karşılaştırılıp kaybeden ilan edilmesini. Bunu ilan eden de kim? Serkan diye biri :D Sarı çizmeli mehmet ağa. Profesyonel yarışçı mı?Hayır. Mekanisyen mi? Hayır. E mühendis mi? Ona da hayır :D E kim bu adam? Amatörün biri işte öyle :hoop:
Mümkün değil. Bu tamamen amatör bir proje. En azından şimdilik. Belki bu proje için gaza gelir bir şekilde kadro mühendisliği konusunda ilerletirim kendi bilgimi (kaynak nerden bulacaksam artık :D Google'de arayarak bulunacak bir şey olsa keşke)

Çok uçan kaçan bir proje olmayacak (olursa tabi) kağıt üstünde yaptığım incelemelerinin bir benzerinin bisiklete dokunarak ve deneyimleyerek yapılmış hali olacak. Yok çünkü ölçüm cihazım yok :D Yorumlarda saolasınız çok şeyapmışsınız da o kadar ciddi bir proje gündemimde değil, vaktim de oldukça sınırlı (aslında vaktim yok :snzdglsn:)

Konuyu tamamen sizlerin görüşünü merak ettiğim için açtım, hatta anket eklemek aklıma geldi son anda. %70 olumlu çıktı, çok iyi oldu mesela bu. "Olur mu öyle şey yahu" gibi bir yoruma da pek denk gelmedim o_O Bir tane gönüllü bile çıktı @yavuzkosar :ssrtcbya:

Son düzenleme:
Öncelikle incelemeler nerede olacak?
BisikletForumda mı yoksa Youtube Sitesindemi?
Bu işin getirisi size ne olacak? Verdiginiz onca zaman emek bilgi dökmek vesayre..
Ayrıyeten giriş seviyesi dışında.
Başlangıç orta seviye ve üst seviye bisikletler incelenebilir.
İstanbulda bol bol bisiklet bulunabilecek bir ortam , şehir..
Eger bu işi para kazanmayada dökerseniz size örnek bisiklet getirecek kişiyede biraz komisyon veriseniz size koşa koşa gelir bisiklet sahibi..

Carraro'nun son çıkan yol kadrosunu çok eleştirmeseymişim geçen gün, iletişime geçebilirdim aslında :D :D
Bunu istemiyorum, bu eninde sonunda sorun çıkarır. Adam bana bisikletini yollayacak, ben de diyeceğim ki x model bisiklet bu bisikletten daha iyi :snzdglsn: Kavga çıkar

Firmalar bana bisikletlerini tek şartla gönderir: Övmem, reklamını yapmam ve tavsiye etmem karşılığında
Ben firma olsam ben de istemem ki ürünümün başka bir ürünle karşılaştırılıp kaybeden ilan edilmesini. Bunu ilan eden de kim? Serkan diye biri :D Sarı çizmeli mehmet ağa. Profesyonel yarışçı mı?Hayır. Mekanisyen mi? Hayır. E mühendis mi? Ona da hayır :D E kim bu adam? Amatörün biri işte öyle :hoop:
Mümkün değil. Bu tamamen amatör bir proje. En azından şimdilik. Belki bu proje için gaza gelir bir şekilde kadro mühendisliği konusunda ilerletirim kendi bilgimi (kaynak nerden bulacaksam artık :D Google'de arayarak bulunacak bir şey olsa keşke)

Çok uçan kaçan bir proje olmayacak (olursa tabi) kağıt üstünde yaptığım incelemelerinin bir benzerinin bisiklete dokunarak ve deneyimleyerek yapılmış hali olacak. Yok çünkü ölçüm cihazım yok :D Yorumlarda saolasınız çok şeyapmışsınız da o kadar ciddi bir proje gündemimde değil, vaktim de oldukça sınırlı (aslında vaktim yok :snzdglsn:)

Konuyu tamamen sizlerin görüşünü merak ettiğim için açtım, hatta anket eklemek aklıma geldi son anda. %70 olumlu çıktı, çok iyi oldu mesela bu. "Olur mu öyle şey yahu" gibi bir yoruma da pek denk gelmedim o_O Bir tane gönüllü bile çıktı @yavuzkosar :ssrtcbya:
Hayırlısı olsun ne diyelim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Öncelikle incelemeler nerede olacak?
BisikletForumda mı yoksa Youtube Sitesindemi?
Bu işin getirisi size ne olacak? Verdiginiz onca zaman emek bilgi dökmek vesayre..
Ayrıyeten giriş seviyesi dışında.
Başlangıç orta seviye ve üst seviye bisikletler incelenebilir.
İstanbulda bol bol bisiklet bulunabilecek bir ortam , şehir..
Eger bu işi para kazanmayada dökerseniz size örnek bisiklet getirecek kişiyede biraz komisyon veriseniz size koşa koşa gelir bisiklet sahibi..

Birsürü güzel soru :D
Maksadım çift taraflı kazanım. Hem forum (paylaşımlar forumda) okuyucuları kazanacak hem ben daha fazla bisikleti canlı olarak görmüş ve incelemiş olacağım, ki gördüğüm bisiklet sayısı arttıkça benim de bilgim ve tecrübem artacak, bunu aynı zamanda bir hobi olarak ve eğlence olarak da yapıyor olacağım. Kazanım sadece maddi değildir :D
Üst seviye bisiklet incelemesi asla olmayacak, kimsenin karbon kadrosunu bana vermesini beklemem, zaten benden biri istese ben bile vermem karbon kadromu hiçkimseye :D

Ben direk Allah Allah deyip tüm gücümle girişmeyeceğim bu işe, sadece giriş seviyesi bisikletler, çünkü hem onlara talep çok, hem de ödünç alması kolay. Bu bir imece projesi aynı zamanda :harika:

sadece giriş seviyesi bisikletler, çünkü hem onlara talep çok, hem de ödünç alması kolay.

Giriş seviyesi bisiklete sahip olanlar Ortadoğu'nun petrolüne çöküp de oralardan çıkmak bilmeyen Amerikan Başkanı gibidir. Bundan dolayı giriş seviyesi bisikleti sahibinden almak ülkemiz milletvekillerinin elinden koltuğunu almak gibidir, yani zordur. Giriş seviye bisikletlerin taliplerinin ruh halini vbyi @mariokaldato ya sormak lazım. Bu arada kimse de üzerine alınmasın herkesi kapsamaz :tskler:Karbonlular daha çok yardımcı olurlar.

Bu arada talep çok olur sanıyorsun ama talep hayalleredir, yani birkaç karbonlu fezatronik, egzantrik bisiklet ile vitrini süslemen gerekir.

Bu arada talep çok olur sanıyorsun ama talep hayalleredir
@Serkan Mıstınoğlu Buradan hareketle hayaller / hayatlar şeklinde bir seri yapabilirsin. (Bunda marka/bayi desteği şart tabiki)
Aynı markanın giriş ve üst seviyeleri ile yapılan bir kıyasa, markalar da dahil olabilirler gibi geliyor.
Zaten bu iş tutarsa markaların kıyaslama videoları konusunda çekincesi kalmaz emin ol. Dergi - tv üzerinden arabaları inceleyen onlarca insan var. Firmalar arabaları sadece o testlerde olsun diye dünya paralar veriyorlar. Opel beni Volvo ile kapıştırmayın demiyor hiç bir zaman. (Bir dönem otomobil inceleme programında çalıştım, arabaları incelemeniz için ödedikleri rakamlar gerçekten şaka gibi diyebilirim)

Ütopik bir düşünce değil bence. Bisiklet satış mağazalarıyla konuşularak hem sıfır bisikletler incelenebilir hem de o mağazanın reklamının yapılmasından ötürü sponsor bile olmak isteyenler çıkacaktır. Bence işi çok daha geniş çerçeveden bile düşünebilirsiniz. Başarılar, umarım icraatte gelir hocam:harika:

Biraz geç yazıyorum, çünkü üzerinde iyice düşünülmeden yorum yapılacak bir konu olmadığı düşüncesindeyim.

Ciddi bir emek ve belki bütçe isteyen bir proje; yapmaya değer mi, yapılır mı, ondan emin değilim ama yapılırsa güzel olur.

GCN örneği verilerek yazılı inceleme yerine youtube videosu önerilmiş. Video'nun pek çok avantajı var, okumayı sevmeyen insanlara daha kolay erişim sağlıyor, akmasa da damlar şeklinde bir reklam geliri olabiliyor. Ben GCN'i fazla ticari ve az yararlı görüyorum, dışarıdan bir örnek alınacaksa detaylı yazılı inceleme ve kısa tanıtım videosu yayınlayan DCRainmaker'ın modeli daha faydalı olacaktır.

Biraz geç yazıyorum, çünkü üzerinde iyice düşünülmeden yorum yapılacak bir konu olmadığı düşüncesindeyim.

Ciddi bir emek ve belki bütçe isteyen bir proje; yapmaya değer mi, yapılır mı, ondan emin değilim ama yapılırsa güzel olur.

GCN örneği verilerek yazılı inceleme yerine youtube videosu önerilmiş. Video'nun pek çok avantajı var, okumayı sevmeyen insanlara daha kolay erişim sağlıyor, akmasa da damlar şeklinde bir reklam geliri olabiliyor. Ben GCN'i fazla ticari ve az yararlı görüyorum, dışarıdan bir örnek alınacaksa detaylı yazılı inceleme ve kısa tanıtım videosu yayınlayan DCRainmaker'ın modeli daha faydalı olacaktır.
Katılıyorum, serkan abinin yazım şekli zaten video izlemiş kadar etki yapıyor bana ama bir yandan da bu sektöre yeni ilgi duyan arkadaşlar görsel ve işitsel materyal görmek isteyebilir ama yazı olsada benim için değişen yok seve seve takip eder yararlanırız :)

Geri