Scudo Sports

Pitbullar yasaklansın kampanyası

ben genede yetiştiriliş tarzıyla ilgili olduğuna inanıyorum...ama ne yazikki yetiştirenlerinin de büyük çoğunluğunun saldırgan insan oldukları için bu sonuçların doğduğunu düşünüyorum....dün mü ne televizyonda gösteriyordu pitbull köpeğiyle taksimde scooterla gezen genci gözünde de güneş gözlüğü vardı köpeğin arkasına biniyo adamın scooter la geziyolar...bu adamda uysal yetiştirmiş orda o kadar kalabalık var hayvan dengesizleşip tasmasız olmasına rağmen başına toplanmış o kadar ıssırabilme potansiyeli olan bacakları kapmıyor.....benim de antipatim var bu köpeklere karşı ama daha çok korku saçmaya çalışan sahiplerine karşı var antipatim....

Scudo
valla çok kötü yahu spor için çıkmış ve ağzı 3 ton basan bir köpek tarafından ısırılmış üstelik bacağında kırık var çok yazık ya bencede eğitim biraz zor bence çünkü köpekler bazen insanı şaşırtıyor geçen bahçeye gittiğimde beni bir ay görmeyen köpeğim bana saldırdı dediğim gibi ne kadar eğitimli olurssa olsun ne yapacaklaarı hiç belli olmuyor

Oturduğum semtte köpek besleyen her üç kişiden ikisi pitbull besliyor. Ya da Rottweiler... Çoğu da çoluk çocuk bunları besleyenlerin. İnsanlara saldıracak türde eğitim veriyorlar. Hatta tanıdığım bir kişi köpek küçükken kanlı çiğ et veriyordu, hayvan saldırgan olsun diye. Hiç akıl kârı bir iş değil bunları beslemek, hele ki Golden Retriever gibi insan canlısı bir güzellik varken...

birazda köpeğin eğitimi ile ilgili olduğunu düşünüyorum

Köpeğin eğitimi elbetteki çok önemli ben kaçtane pitbull gördüm kuzu gibi yatıyorlardı. aksine küçük köpekler olan kanişlerin saldırganlarınada çok rastladım. Sonuçta köpek ne yapacağını önceden kestiremezsiniz...

çenesi tonlarca kuvvetle basan bir köpeği beslemenin yasak olmaması bile ürkütüyor.bileniniz varmı bilmem ama bu köpeğe uçak çektirdiler!!!haberlerde yayınlanmıştı uzun zaman önce!

Golden Retriever ve alman çoban köpekleri kadar zeki hayvanlar varken neden ölümcül hayvanlar beslerler anlamam.bunun eğitimle alakası yok pitbull ların saldırıları az görülen bir şey değil bir sürü kanıtları var.ama söylendiği gibi çoluk çocuğun elinde geziyor.unutmayınki sahibini öldüren köpek olarakda gündeme gelmişlerdi bir zamanlar.

@ergin

kardeş nabtın sen ya uçağı nası çekiyo bu hayvan uçağı çekerse sahibi onu gezdirceğine o sahipini gezdirir ben araba cektıgını gordum

Uçak cidd abartı olmuş :D dünyanın en güçlü adamı Marius Pudzianowski bile tırı zor çekiyor euheuheuheuhe.....

Eğer köpeğin yaptıklarından tamamen sahibi sorumlu tutulsa, herkes köpeğinin yapabileceklerini pekala kaale alır.

Bildiğim kadarıyla, Avrupanın bazı ülkelerinde mesela bir köpek otobana çıkıp trafik kazasına dahi sebebiyet verse, kaza giderlerinin tamamını o köpeğin sahibi karşılıyor. Tıpkı kazayı kendisi yapmış gibi.

Ama bu tür hayvan kazalarını ben, ülkemizdeki bas bas geliyorum diyen trafik kazalarına benzitiyorum.
Ülkemizde kaza yapan şoför şöyle der:
"Ben kaza yapmadım, arabanın freni patladı.. "
Yani tüm suç frende, freni kullananın hiç bir suçu yok. Fren de çok akıllı bir mahluk ya, kendine sahip olup gerekli servis bakımlarını yaptırsaymış.. :)

Yukardaki fren benzetmesinde, fren yerine köpeği de koyabilirsiniz.
İnsanların hiç bir suçu yok yani.. Tüm suç; frende, köpekte vs. vs vs

• Beğen
Tepkiler: basar
@bebeto_6149
kardeşim ben uydurmadım araştırın.uzun zaman oldu televizyonda yayınlandı!birisi söylese böyle bişeyi idda etmem zaten!

@bebeto_6149

valla yanlış hatırlamıyorsam cinsel organıyla tır çeken bi adam vardı gazetede vardı haberi....gerisini sen düşün :D

• Beğen
Tepkiler: Mr. Biggs
Televizyonda ve Gazetede yayınlanan her habere inanırsak işimiz var . Olmaz ,abartı haber( her ikiside)...

@oxsy

güzel diyosunda fotograflar var tabi orda cinsel organını göstercek hali yok ama...sonuçta rekorlar kitabına giriyorlar ;)

evet konu saptı gidiyor...eğitim şart diyorum başka bişey demiyorum pitbullu alacam sokağa çıkacam tipi hoşuma gitmeyen saldırtçam diyen zihniyeti ben zaten Allah'a havale ediyorum umarım o köpeğinde birgün sahibinin tipi hoşuna gitmez...

Bizim takım antrenörümüz okan abide ( kendisi eski 1500 m rekortmeni. Türkiyede en iyi 3. dereceye sahip) neyse, boynuna bağladığı iple vapur çekti.Televizyondada gösterdi gazetede resmi var. Gerçekten çektimi tabiki hayır akıntı yüzünden kendiliğinden gidiyordu zaten.

Bu resimdeki adam Marius Pudzianowski

3 senedir DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ADAMI. ve normal bir tırı tüm vücudu ile biryerlerinden ter akarak çekiyor. Hatta bazen çekemiyor bile.

Sizce söylediğiniz şey mümkün olabilirmi? (oyuncak tır çekiyorsa olabilir aksi takdirde MÜMKÜN DEĞİL)

Bu adama ben de seyrederim arada...Polonyalı mıydı neydi?...En çok zorlandığı dal tır çekmeydi galiba...Bu adam çekemiyorsa hiç kimse çekemez... Zaten çekme olayı tamamen ivmeyle ilgili birşey...Sadece hareket ettirmek yeterli...Gerisini bir nevi ivme hallediyor...

sonuç:
pitbullar yasaklanmalımı?
- eğer çenesiyle araba çekiyosa yasaklanmasın:):):)

Geri