Scudo Sports

Pirinç mi, alüminyum mu tel başı?

Volkan Aykul

Daimi Üye
Tepki
54
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar.
Tur bisikletimin jantları için tel başının pirinç mi yoksa alüminyum malzeme mi olup olmayacağına karar veremedim. Hangi daha uzun ömürlü ve sağlam olur? İkisi arasındaki ağırlık farkı benim için önemsiz sayılır.
Ben yanlışlıkla internetten DS Swiss'in pirinç tel başlarını aldım. Bunları mı kullansam yoksa DS Swiss'in jant telini aldığım zaman gelecek olan DS'nin alüminyum tel başlarını mı kullansam?

Bu arada ben de şöyle bir fikir oluştu: Hazır yanlışlıkla pirinç tel başı almışım. Pirinçleri ön janta, alüminyum olanları arka janta takıp test edeyim dedim. Gerçi bu test 1-2 yılı bulabilir. :)

Scudo
Alüminyumun daha hafif, pirincin daha dayanıklığını okumuştum forumda.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aykul
Pirinç tel başları daha sağlam,alüminyum tel başları daha hafif fakat daha dayanıksızdır.ikisi arasındaki ağırlık farkı önemsizdir.Alüminyum tel başları fazla zorlamada dikkat edilmez ise hemen sıyırıyor onun için uzun süreli kullanım istiyorsanız pirinç tel başlarını kullanmanızı tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aykul
O zaman iyiki yanlışlıkla pirinç tel başı sipariş etmişim. :)

Teşekkürler.

@can akıncılar aşağıda bağlantısını verdiğim ürünü satın aldım. Kutu içinde 100 tane tel başı vardı. Sitenin adı bağlantıyı açınca çıkıyor.

(link)

Bu arada bu siteden kaç paralık alışveriş yaparsanız yapın yaklaşık 20 Euro kargo ücreti alıyor. Ben birkaç ürün söylediğim için 20 Euro etkilemedi beni

Geri