Pinarello'cular asılın pedala değil ama bütçelere

PINARELLO DOGMA K8-S ne zaman alırsınız?

  • Hemen yarın başlıyorum çalışmalara 2 ay içinde tamam.

    Katılım: 2 4,8%
  • Bir millet kullansın hevesini alsın 2. El yada 4000$ lara düşünce.

    Katılım: 5 11,9%
  • Almam

    Katılım: 38 90,5%

  • Toplam katılım
    42

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.657
Şehir
İstanbul
(link)

6250 $ iyi fiyat 6.80 kg. Kilosu 1000$ ın altında. Hemde farklı Süspansiyon sistemli.
Pinarello bir motorsiklet yada SUV yapsada rahatlasa bence. Rubaix le aynı sürüşe sahipse niye Süspansiyon sistemi var anlamadım.
 
Scudo

Efe Yamac Yarbasi

Daimi Üye
Kayıt
18 Ekim 2013
Mesaj
366
Tepki
311
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
kadroya bir miktar dikey esneme sağlamak için kullanılıyor bu tip yöntemler. yeni bir şey de değil ayrıca, 90larda yapılmış aynı sistem.
 

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2013
Mesaj
2.735
Tepki
3.767
Şehir
Üsküdar / İstanbul
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Bir bisiklet sevdalısı olarak bir bisiklete en fazla 6000 lira veririm daha fazlası bana göre israf gibi geliyor sadece benim fikrim.
 

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
3.011
Tepki
2.822
Şehir
istanbul
Bisiklet
Colnago
bu tip kadroların yol bisikleti ruhuna aykırı geldiğine inanıyorum , bir çok üretici firmanın daha fazla konfor adı altında 1-2 cm lik esnemeyi alıcılara fahiş fiyatla satmasınıda hiç kabul etmiyorum, specialized in sözde vibrasyonu emen zertz dizaynı yada pinarellonun arka çatal başına koyduğu bu sözde darbe emiciler pariste janta takılan 27mm lik lastiğin konforu yanında hava civa kalır bunlar tamamen para tuzağı , bisiklet fiyatları artık elle tutulur halden çıktı ciddi ciddi bir araba parası istemeye başladılar bu devasa sektör halka neyi pazarlıyacağını çok iyi biliyor ama işini bilenlerde neyi kaça alacağını iyi biliyor , Chris Froome 'a yüksek kalite aluminyum kadrolu 105 setli 7,5 kg civarı ayarları güzel yapılmış akıcı bir bisiklet verselerdi turu yine kazanırdı ona bu turu ne pinarello nede dura ace kazandırdı.
 

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.657
Şehir
İstanbul
6000-7000$ nedir? Tamam kabul her zaman şöyle bir senaryo geçerli.
Bisiklet almak istersin bir bütçe belirlersin ve genede çok Uçuk olmayan bütçe olur. Evdeki hesap pazara uymaz ama bir Şekil alırsın daha iyisi olduğunu bilerek sonra bütçe değişir satar daha iyisini alırsın hööömmm bu evet fazla para alıyor ama hak ediyor gercekten daha iyi der ikna olursun nekadar ekmek okadar köfte. Her zaman daha iyisi varda konsept belli 2 teker bir pedal mximum mükemmellik bir yerde sıkışıp şu hatunların Çanta yada ayakkabı işi gibi 9.300 liraya Çanta alan var Buda biraz öyle. Çantadan uçmasını ses hızını geçmesini beklemezsin. Bisikletten beklersin çünkü konsept tekerlek yardımı ile ilerlermek. İşim Gereği çok çok zengin insanlar tanıdım ve hepsinde, okumuşunda alaylısında ortak nokta paranın kıymetini bilmeleri. Bir bardak çayın değeri neyse onu öderler tahsilli olanlar tartışmaz değeri ama pahalı geldiyse almaz diğerleride alamamak için bahane arar. Yani Paraları bol diye değeri aslından fazla olan birşey almazlar. Ama Porsche ye basarlar parayı hem prestij hem güç daha ne olsun. Para harcamak da bir Uzmanlık bunu anladım ben. Ama gercekten para kazanırken hiç haberin yoktur değerinden harcarkende değer sormazssın. İşte bu bisilet o adamlara üretiliyor da o adamlarda da buna doru dürüst binme niyeti yoktur.
 

Çağrı Soylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
621
Tepki
686
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
Pinarello bisikletin Audi'si gibi geliyor bana. Benzer özelliklerde olanını çok daha ucuza alabilecekken isim için iki misline yakın para veriliyor. Çok overrated bir marka olduğunu düşünüyorum. Bugün bir Scappa Purosangue kadroyu 7000 dolarlara alabiliyorken fabrikasyon üretim bir kadroya neden 6500 dolara yakın para verilsin?
 

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.657
Şehir
İstanbul
@evrim bilgen üzerine para vereceklerini hiç sanmam ama iyi bir sopa atarlar herhalde. Çok ucuz ürünler satılırken kullanılan tabir -almayanı dövüyorlar-
Tabi bu bisiklet için alanı dövüyorlar olabilir herkes almayıp biri alıyorsa dövmek lazım aynen herkesin aldığı bir şeyi amlayı reddeden olunca dövdükleri gibi.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Zekeriya Çab Olabilir tabii. İki taraflı da isteyen istediğini yapabilir. Konu içeriğinde de anket olunca gayet fikrimi söyleyebilirim diye düşündüm. :) Fazlaca abartıldığını düşündüğüm bir marka. Ayrıca görsel olarak da beğenmiyorum , Pinarellocu arkadaşların affına sığınarak. Aynı bütçe ile kesinlikle ya Cervelo ,Colnago ya da Merckx , Cinelli düşünürdüm. Herkesin gönlünde bir aslan yatar ne de olsa
 

dnz

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2015
Mesaj
71
Tepki
49
Yaş
33
Şehir
istanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Peugeot
cok guzel bısıkletler oldugu kesın (ben begenıyorum en azından) vardır elbet bu bısıkletınde katkıları oturup arastırmadım ama vardır yanı .d alana hayırlı olsun benım sımdılık hedefım specialized diverge elit dsw yeter bakalım ılerıkı zamanlarda neler olur bılınmez belkı bu markaya goz kırparız ileride .d
 

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.657
Şehir
İstanbul
@evrim bilgen ya zeten şöylede bir durum var son yıllarda giro- tour de france- vuelta gibi yarışlarda görmedim acaba dikkat etmedim diye mi görmedim yoksa yok mu? Bu bisikletle yarışa girilir yarış kazanılır diye bir iddalarıda yok. Yani bir kaç uci veledrom yarışında aero fixielerini gördüm okadar.
 

sinobjk

Forum Demirbaşı
Kayıt
2 Temmuz 2014
Mesaj
526
Tepki
684
Şehir
istanbul
İsim
Sinan POLAT
Bisiklet
Canyon
herkesin bi zevki var tabi. pinarcıgımda bence cok güzel kadrolar üretiyor ama nedense ben bu süspansiyonluyu sevemedim. yol bisikletinin havasını bozuyo bence sanki baska bi tarzmış gibi duruyor. hangi pinarello modeli ucuzki bu ucuz olsun :) dogma ya da s-work tarmac gibi kadrolar varken bunun fiyatının benim için bi önemi yok ... aslında dogma ile tarmac ında fiyatının önemi yok nede olsa alamıyorum :D